Zdravím, chtěl by jsem se rychle jenom zeptat jaký je rozdíl mezi televizí LCD a Plazmou, chtěl by jsem si nějakou koupit a chtěl by jsem také slyšet názor váš a kdyžtak nějaké rady či upomínky :)
Děkuju takže napište co je lepší a proč, děkuju :)
PS.: kdyby jsem to náhodou zařadil do špatného téma, ale nevím kde to zařadit :/
Plazma vs LCD Vyřešeno
Re: Plazma vs LCD
Muj nazor je, ze na filmy jedine plazmu, dokud se vyrabi.
Ten rozdil je videt kdyz stoji LCD s plazmou vedle sebe, v nekterych pripadech se na LED LCD za 20.000 Kc neda koukat - krome toho ze cerna neni cerna, tak nema ani konstatni podsviceni.
Ten rozdil je videt kdyz stoji LCD s plazmou vedle sebe, v nekterych pripadech se na LED LCD za 20.000 Kc neda koukat - krome toho ze cerna neni cerna, tak nema ani konstatni podsviceni.
-
- Pohlaví:
Mezi plazmou a LCD je rozdíl mezi technologií zobrazení, více napoví Google, např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Plazmov%C3%A1_obrazovka
Povídá a píše se, že LCD na rozdíl od plazmy neumí zobrazit dokonalou černou, ale upřímně koho to zajímá? V tom filmu je to nepostřehnutelné. nebo zanedbatelné.
Pokud bych kupoval TV, pak určitě ne dvojnásobně drahou plazmu, která je navíc "neopravitelná".
Povídá a píše se, že LCD na rozdíl od plazmy neumí zobrazit dokonalou černou, ale upřímně koho to zajímá? V tom filmu je to nepostřehnutelné. nebo zanedbatelné.
Pokud bych kupoval TV, pak určitě ne dvojnásobně drahou plazmu, která je navíc "neopravitelná".
Doporučuju LCD Panasonic.
Nepostrehnutelne a zanetbatelne? Nech si nekde prevest plazmu a uvidis ten obrovsky rozdil proti LCD.
To rikam jako clovek co 20 let pise recenze na audio video.
Ten rozdil je nutne videt - doporucuji si nechat oboje predvest nazivo a pak se rozhodnout.
To rikam jako clovek co 20 let pise recenze na audio video.
Ten rozdil je nutne videt - doporucuji si nechat oboje predvest nazivo a pak se rozhodnout.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 13 led 2014 20:35, celkem upraveno 1 x.
Ovšem dost lidí je citlivých na blikání plazmového panelu.
Plazma s THX cert. nevypadá špatně, to je pravda.
Plazma s THX cert. nevypadá špatně, to je pravda.
-
- Pohlaví:
Omlouvám se, ale tvoje recenze jsem nečetl.
Nejsem tak velký sledovač filmů, ale pokud bych se zařadil do průměru s jedním filmem denně, pak fakt stačí LCD.
Krom toho plazma je jak jsem psal výše "neopravitelná".
Nejsem tak velký sledovač filmů, ale pokud bych se zařadil do průměru s jedním filmem denně, pak fakt stačí LCD.
Krom toho plazma je jak jsem psal výše "neopravitelná".
Proto zalezi na pouziti. Na filmy plazmu, na zpravy a obcas film staci LED LCD. Ma take mensi spotrebu.
Vyhoda plazmy je ta, ze cerny bod proste nesviti, takze cerna plocha je syte cerna nesvitici plocha. U LCD vzdy musi svitit podsviceni, takze cerna je spis tmave seda, ve tme je vzdy videt svitici obdelnik.
V cem presne ma byt plazma neopravitelna?
Vyhoda plazmy je ta, ze cerny bod proste nesviti, takze cerna plocha je syte cerna nesvitici plocha. U LCD vzdy musi svitit podsviceni, takze cerna je spis tmave seda, ve tme je vzdy videt svitici obdelnik.
V cem presne ma byt plazma neopravitelna?
To není jen o černé.Taky doporučím plazmu.Ten obraz je na plazmě mnohem lepší.Prostě přirozenější ,větší kontrast ,hloubka...Mám taky plazmu a rodiče chtěli LCD.tak jsem jim vybral to nejlepší v dané kategorii.A když na obou televizích pustím film ve Full HD tak je to velký rozdíl.Na LCD je jakoby lehce rozmázlej a nemá tu hloubku a přirozenost.
Plazma má ten obraz prostě hezčí, nevím jak to popsat, ale asi třeba hloubka je lepší na, lcd to vypadá takové placatější
nemám žádné argumenty a vysvětlení proč a v čem, ale prostě na té plazmě to vypadá líp.. chce to vidět.

Jo a mě plazmu opravili.Měl jsem vadný zdroj po rázech el.sítě.
U vsech TV je potreba jeste davat pozor na jednu vec - ony jsou nastavene tak, aby obraz vypadal na prvni pohled co nejlepe - tzn kontrast a jas na maximu, zaple vsechny nesmysly jako je dynamicky kontrast a podobne. Ze jsou v jasech prepaly si clovek hned nevsimne.
TV je treba zkoumat az potom, co si ji clovek nastavi podle sebe.
TV je treba zkoumat az potom, co si ji clovek nastavi podle sebe.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”