Propojení dvou počítačů (XP a Vista) Vyřešeno
Propojení dvou počítačů (XP a Vista)
Jak mám propojit počítač na kterém je Vista s počítačem s XP (na něm je připojení k internetu). Mám cross kabel a nastavil jsem všechno podle návodu tady na fóru (http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=2172), ale nefunguje mi to.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jestli máš všechno správně tak to musí chodit pokud není vadná síťovka...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
já s tím žádnej problém nemám - pokud to člověk nastaví dle návodu tady a povolí ve FW pak to běhá
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Weslo píše:já s tím žádnej problém nemám
Já s tím občas problém mám, ale stačí vytáhnout káblík, jindy se podívat do Centra sítí a sdílení ... a běhá to
Weslo píše: povolí ve FW
Co používáš ve Vistách za FW? Nejlepší co mi funguje je ZoneAlarm, ale proti Keriu je to bída.
Trochu mimo téma, ale snad to nebude smazáno

Asi takhle....mam stolni pocitac OS WinXP a novej notebook WinVista.
Vsechno je nastaveny podle navodu, IP, Sdileni...
Firewally jsou vsechny vypnuty, kabel je natahnutej
problem: pocitace se jevi jako pripojeni
Jak to vypada na XP:
Připojení k místní síti: Připojeno
Internet ADSL: Pripojeno, sdíleno
Místa v síti: žádnej počítač neni videt
Zobrazit pocitace ve skupine:Polozka Doma neni pristupna. Nejspis nemate dostatecna opravneni.
Situace na Vistách:
Síť je připojená
Síť: nevidim zadny pocitace
Internet: zádná známka aktivity (u visty se ukazuje takovy to kolecko, kdyz sem pripojenej a to se ted neukazalo)
Firewall vypnutej
POznamky: Nutno podotknout, ze sem se o to samy snazil na 2 mistech. poprvy jsem mel k dispozici 3 pocitace, prvni mel do USB internet CDMA, a byly spojeny pres switch. tam mi sdileni internetu fungovalo a to jak na vistu tak na ten treti pocitac (XP). tady mam 2 PC, Prvni ma internet taky do USB (ADSL), ale sdileni internetu nefunguje, pritom je nastaveni siti uplne identicky. U obou siti jsem ale pocitace nazvajem nevidel, i presto, ze sdileni internetu fungovalo a i presto, ze jsem na XP nainstaloval LLTD protokol, ktery vista vyzaduje.
Pak je tu jeste jedna vec... na ty siti, kde se mi nepovedlo sdileni internetu, jsou jeste 3 dalsi site. je to Bluetooth, Hamachi a jakysi 1394 Pripojeni, ktery vubec nevim kde se tam vzalo, ale odinstalovat za boha nejde
Vsechno je nastaveny podle navodu, IP, Sdileni...
Firewally jsou vsechny vypnuty, kabel je natahnutej
problem: pocitace se jevi jako pripojeni
Jak to vypada na XP:
Připojení k místní síti: Připojeno
Internet ADSL: Pripojeno, sdíleno
Místa v síti: žádnej počítač neni videt
Zobrazit pocitace ve skupine:Polozka Doma neni pristupna. Nejspis nemate dostatecna opravneni.
Situace na Vistách:
Síť je připojená
Síť: nevidim zadny pocitace
Internet: zádná známka aktivity (u visty se ukazuje takovy to kolecko, kdyz sem pripojenej a to se ted neukazalo)
Firewall vypnutej
POznamky: Nutno podotknout, ze sem se o to samy snazil na 2 mistech. poprvy jsem mel k dispozici 3 pocitace, prvni mel do USB internet CDMA, a byly spojeny pres switch. tam mi sdileni internetu fungovalo a to jak na vistu tak na ten treti pocitac (XP). tady mam 2 PC, Prvni ma internet taky do USB (ADSL), ale sdileni internetu nefunguje, pritom je nastaveni siti uplne identicky. U obou siti jsem ale pocitace nazvajem nevidel, i presto, ze sdileni internetu fungovalo a i presto, ze jsem na XP nainstaloval LLTD protokol, ktery vista vyzaduje.
Pak je tu jeste jedna vec... na ty siti, kde se mi nepovedlo sdileni internetu, jsou jeste 3 dalsi site. je to Bluetooth, Hamachi a jakysi 1394 Pripojeni, ktery vubec nevim kde se tam vzalo, ale odinstalovat za boha nejde
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
1394 je firewire - to odinstalovat nejde ale dá se to většinou vypnout v BIOSu
jinak pokud funguje síť tak musí fungovat i sdílení - zkus si otevřít tento počítač a do řádku adresa zadat přímo IP PC do kterého se chceš dostat - btw. musí být něco nasdíleno - možná to bude chtít jméno a heslo měl by si je znát
jinak pokud funguje síť tak musí fungovat i sdílení - zkus si otevřít tento počítač a do řádku adresa zadat přímo IP PC do kterého se chceš dostat - btw. musí být něco nasdíleno - možná to bude chtít jméno a heslo měl by si je znát
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Vyřešeno
Weslo píše:1394 je firewire - to odinstalovat nejde ale dá se to většinou vypnout v BIOSu
vytrval jsem ve zkouseni a zjistil jsem cim to bylo. Mam novou verzi AVG... poskytuje (ted uz to vim) opravdu kompletni ochranu... takze sem to povolil, ale sdileni souboru porad nefunguje... nasdileno neco mam, ale nejde to porad, zkuste rict jeste neco cim by to mohlo byt
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2015
-
od Speed_dead