Zdravím,
právě jsem udělal přechod z WIn7 na WinXP kvuli mé slabé sestavě... XP šlape krásně, ale když jsem si chtěl přehodit své soubory z externího disku, když jsem ho zapojil, windows ho zobrazil a hned vyžadoval formát celého disku... mám na něm všechna svá data a nerad bych o ně přišel.. napadlo mě zajít k někomu kdo má WIndows 7 a přetáhnout si to z flashek potom sem... nějaké jiné rady? Budu moc vděčný!
Externí HDD vyžaduje formát
Re: Externí HDD vyžaduje formát
1) zapnout příkazový řádek (nejlépe jako správce-jinak nemusíte mít dostatečné oprávnění)
2) napsat "chkdsk X: /f" (za "X" dosadit písmeno postižené jednotky-např. disku, přepínač "/f" slouží k opravě, bez tohoto přepínače se provede jen kontrola, která fyzicky nepomůže.)
3) vše by mělo být v pořádku. Občas je potřeba před kontrolou PC restartovat
Nebo spravce disku.
2) napsat "chkdsk X: /f" (za "X" dosadit písmeno postižené jednotky-např. disku, přepínač "/f" slouží k opravě, bez tohoto přepínače se provede jen kontrola, která fyzicky nepomůže.)
3) vše by mělo být v pořádku. Občas je potřeba před kontrolou PC restartovat
Nebo spravce disku.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
-
- Pohlaví:
Jaký je na tom disku file system. Předpokládám že RAW.
Sojkin:
Svazek nelze otevřít pro přímý přístup. (možná je to tím že jsem to neotevřel jako Admin, což mě přivádí k dalšímu problému - nemůžu ho vybrat, nevidím Admina ani v uživatelských účtech...)
Blue Spirit: To vubec netuším..
Svazek nelze otevřít pro přímý přístup. (možná je to tím že jsem to neotevřel jako Admin, což mě přivádí k dalšímu problému - nemůžu ho vybrat, nevidím Admina ani v uživatelských účtech...)
Blue Spirit: To vubec netuším..
Spustil jsi CMD jako spravce?
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
-
- Pohlaví:
Tím postupem ho zcela jistě neopravíš.
Dej sem screen- Pravou myší Tento počítač - Spravovat - Správa disků.
Dej sem screen- Pravou myší Tento počítač - Spravovat - Správa disků.
To nevis jiste, ale sprava disku byl muj napad 

-
- Pohlaví:
Správce disku nevím co je, ve správě disků je třeba podívat se jak to vypadá. Pokud je to RAW a nejspíš ano, pak s tím nemůže dělat žádné čachry s CMD, ale musí použít nějaký program na obnovu dat.
Obrázky se dávají sem, jako příloha.
Obrázky se dávají sem, jako příloha.
Naposledy upravil(a) guest dne 19 led 2014 19:24, celkem upraveno 1 x.
omlouvám se, nevěděl jsem
tak jak to vypadá? :X

Naposledy upravil(a) emejzin dne 19 led 2014 19:25, celkem upraveno 1 x.
mozna ti pomuze tohle viewtopic.php?f=7&t=125012
Volne misto ignoruj - nerozpozna souborovy system, takze nemuze evdet kolik je volneho mista (100% bude ukazovat vzdycky)
Stahni Testdisk a podivej se co ti rekne o souborovem systemu na to disku.
Stahni Testdisk a podivej se co ti rekne o souborovem systemu na to disku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2300
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 09:51