Dobrý večer, mám jeden takový asi nestandardní dotaz: Dříve jsem měl základní desku se socketem mPGA, číslo už nevím, ale byl tam procesor Intel Pentium 4 1,6 Ghz x86 Viliamate.
Tato deska shořela, tak jsem ji vyměnil za novou (použitou) Gigabyte se socketem 754 a procesorem AMD Sempron 3000+ x86 a x64 na 1,8 Ghz. Na této desce ale nefunguje integrovaná zvuková karta, to je ale vedlejší.
Na desce s Intelem jsem bez problémů používal OS Windows XP, Windows Vista a Windows 7.
Na desce s AMD už ale lze používat jen OS Windows XP. Ostatní OS mi bez varování restartují PC . A po chvíli používání jakéhokoliv USB zařízení toto přestane ůplně reagovat a vypne se, ovšem vypínání USB portů mám deaktivované. Normální to asi nebude, že? Bude chyba v desce, nebo někde jinde? Může tyto problémy dělat i chipset desky? Na AMD desce je čip VIA.
Jde mi o to, že Windows XP už co nevidět skončí svůj cyklus životnosti a Microsoft přestane vydávat aktualizace.
Otázka je, jestli je nějak svázaný výběr OS a základní desky, nebo je to úplně jedno?
Moc všem děkuji za odpověďi a přejí dobrou noc.
Základní deska a operační systém Vyřešeno
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Základní deska a operační systém
Problém bude tak na 99% v základní desce. Nainstaluj třeba ty Windows 7, při restartech by se mohly ve složce Windows\Minidump vytvořit výpisy paměti z havárie.
Ty bys pak někam upnul.
Ve vzácných případech může mít deska problémy s kompatibilitou. Problém bývá spíše v absenci vhodných ovladačů, pro starý hardware.
Windows 7 jsem ale viděl běžet na mnohem horších strojích, než máš ty.
Ty bys pak někam upnul.
Otázka je, jestli je nějak svázaný výběr OS a základní desky, nebo je to úplně jedno?
Ve vzácných případech může mít deska problémy s kompatibilitou. Problém bývá spíše v absenci vhodných ovladačů, pro starý hardware.
Windows 7 jsem ale viděl běžet na mnohem horších strojích, než máš ty.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ahoj všem, takže tady jsou ty Logy z Vindows 7, dřív to bohužel nešlo. Ještě jednou moc díky za pomoc.
http://czshare.com/5843808/010514-82312-01.rar
http://czshare.com/5843808/010514-82312-01.rar
Tak co, mohl by se prosím Vás někdo podívat na ty logy? Fakt nevím, čím to může být. Nejede ani Win 7 a ani Win Vista
Kdyz jsin vymenil tu zakladni desku, preinstaloval jsi Windows?
Pokud ne, tak je to 100% pricina. Nainstalovanemu operacnimu systemu nejde jen tak prohodit veskery hardware.
Pokud ne, tak je to 100% pricina. Nainstalovanemu operacnimu systemu nejde jen tak prohodit veskery hardware.
Ano, oba dva systémy jako čistou instalaci a výsledek byl pořád stejný.
V tom pripade je ta zakladni deska nejspis vadna.
Napovida tomu i nefunkcni zvukova karta (je to navic VIA chipset.....). Proste usmazeny chipset.
Napovida tomu i nefunkcni zvukova karta (je to navic VIA chipset.....). Proste usmazeny chipset.
No ptal jsem se i v IT obchode, kdyz mi tu desku montoval a skousel a rekl, ze ten cipset je potrba co jsem si zjistil tzv. prekulickovat, ale bylo by to strasne drahy. Takze je to 100% deskou? Muzes mi to teda potvrdit? Abych nekoupil novou a nenastala zase stejna situace.
Vzhledem k tomu, ze ten chipset je nutne znova pripajet tak je na 100% jasne, ze je to zakladni deskou.
Nechapu potom proc tam nekdo tu desku vubec montoval, kdyz je jasne ze je vadna. Ten pocitac nemohl nikdy fungovat.
Nechapu potom proc tam nekdo tu desku vubec montoval, kdyz je jasne ze je vadna. Ten pocitac nemohl nikdy fungovat.
To jsem si taky myslel, ale funguje. Jenom s Win XP, ale funguje. Ale XP v dubnu 2014 konci a ja proto potrebuju prejit, ale jiny system mi deska proste nevezme.
win XP nekonci, stane se jen to, ze ti "nepojede" windows update, coz neni uplna tragedie, pokud trvas na win xp. on tak i tak je to dinosaurus (xp)
Jak se to vezme - nebude opravena uz zadna bezpecnostni chyba, to znamena ze jakykoliv novy virus ma volne pole pusobnosti. U pocitace pripojeneho na internet pomerne rizikova zalezitost.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2081
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek
08 led 2025 15:47
-
-
- 3
- 3130
-
od pcmaker
11 pro 2024 07:59
-
- 29
- 5461
-
od Sirkosta
23 kvě 2025 11:04
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2978
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3362
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”