Velikost Full HD Vyřešeno
Velikost Full HD Vyřešeno
Ahoj, možná je to hloupý dotaz, ale docela mě zajímá na čem závisí velikost Full HD filmu. Když stahuju filmy ve Full HD tak mají většinou přes 11,12 GB , ale stává se mi, že ten samý film najdu ve verzi např. okolo 17 GB a obraz je ještě pěknější než na verzi s 12 GB. Zajímalo by mě tedy, co dělá velikost toho filmu i když jsou oba ve Full HD a mají stejné rozměry, což jsou 1920x1080 či 1920x800,816. Díky za odpovědi 

Re: Velikost Full HD
Velikost zavisi na jedine veci - datovem toku.
Cim mene sumu je v obraze, tim mensi datovy tok je treba k zachovani vizualne stejne kvality obrazu a tim mensi je velikost. Samozrejmne je velikost zavisla i na delce filmu.
Cim mene sumu je v obraze, tim mensi datovy tok je treba k zachovani vizualne stejne kvality obrazu a tim mensi je velikost. Samozrejmne je velikost zavisla i na delce filmu.
Dám příklad. Stáhl jsem Riddicka, který měl 12 GB a pak 17 GB Riddicka a ten měl hezčí obraz, to znamená tedy, že ten 12 GB měl méně šumu a menší datový tok než ten 17 GB jestli to dobře chápu že ?
Jaký warez ?? Uvedl jsem to jako příklad, ať se to lépe chápe, to že se tu ptám na čem závisí velikost Full HD filmu, není důvod k napsání, že je to warez.
Jinak. Sum zavisi pouze na zdrojovem materialu. Cim vyssi sum, tim je potreba vyssi datovy tok.
Pokud maji filmy stejnou delku, ma ta mensi verze nizsi datovy tok - aby se to schovalo, muze mit i o neco nizsi ostrost nebo pri rychlem pohybu mohou byt videt ctverecky.
Taky je mozne ze to misto navic zabiraji pouze dalsi zvukove stopy, precejenom zvukova stopa v DTS je docela velka (klidne i 1,5 GB)
Pokud maji filmy stejnou delku, ma ta mensi verze nizsi datovy tok - aby se to schovalo, muze mit i o neco nizsi ostrost nebo pri rychlem pohybu mohou byt videt ctverecky.
Taky je mozne ze to misto navic zabiraji pouze dalsi zvukove stopy, precejenom zvukova stopa v DTS je docela velka (klidne i 1,5 GB)
Naposledy upravil(a) petr22 dne 22 led 2014 18:34, celkem upraveno 1 x.
Chápu, díky za radu, vždy ocením lidi jako ty, co hned poradí 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 8866
-
od fenda2