Ahoj, mám tyto 2 routery ZyXEL P-660HN-T3A a P660HW-T3 v2 a chtěl bych je propojit, abych zvětšil oblast wifi signálu. Mohl by mě někdo na vést jak na to?:)
Díky moc za případne rady.
propojení dvou routeru Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: propojení dvou routeru
Druhý router zapoj jako switch. Oba propoj kabelem a umísti jej tam, kde je nedostatečný signál.
takze vzal jsem ethernet kabel a dal ho do 1. routeru do ethernet 1 a u 2. routeru take
akorat vidim ze v sitich mam ted sit z jednoho routeru a z druheho, jak ty site sjednotim?
akorat vidim ze v sitich mam ted sit z jednoho routeru a z druheho, jak ty site sjednotim?
-
- Pohlaví:
Prohledej si tohle fórum. Toto se tu řešilo 1000x. Jen dnes 2x.
tak jsem vcera uspesne propojil routery zacal sem je nastavovat, na routeru, ktery je pripojen jako druhy sem nastavil mode bridge, vypnul dhcp
pak sem se chtel dostat do druheho routeru a uz mi nesel nastavit a ted mi nejde na pocitaci ktery je k prvnimu routeru pres ethernet kabel internet, ale wifinu zneho chytam, tak fakt nechapu co to děla
na obrazku je vypis ipkonfigu, kdyz je k pc pripojen router kabelem
pak sem se chtel dostat do druheho routeru a uz mi nesel nastavit a ted mi nejde na pocitaci ktery je k prvnimu routeru pres ethernet kabel internet, ale wifinu zneho chytam, tak fakt nechapu co to děla
na obrazku je vypis ipkonfigu, kdyz je k pc pripojen router kabelem
-
- Pohlaví:
Chjo. Já už to tady budu opisovat asi napořád...
Na první router nesahej... Připoj se pomocí LAN na druhý router. Nastav WiFi. Bridge je blbost, nastav ji jako AP. Můžeš nechat stejné SSID i stejné heslo, jako na prvním routeru. Dále vypneš DHCP. Propojíš LAN prvního routeru a LAN druhého. To je vše.
Na první router nesahej... Připoj se pomocí LAN na druhý router. Nastav WiFi. Bridge je blbost, nastav ji jako AP. Můžeš nechat stejné SSID i stejné heslo, jako na prvním routeru. Dále vypneš DHCP. Propojíš LAN prvního routeru a LAN druhého. To je vše.
nj ale ja se na ten router nedostanu, pripojil sem ho k pc a v ip configu to nevypise zadnou jeho ip adresu, viz priloha co sem poslal
-
- Pohlaví:
Tak nezbývá, než restart do továrního nastavení. Jak to provést najdeš v manuálu.
tak sem to nastavil a jeste jeden dotaz, ty routery mam propojut ze zdirky ethernet 1 do ethernet 1 to tak mam, nebo ethernet 1 a do zdirky DSL?
a kontrolka internet by mela svitit na obou routrech? ze me sviti jen na jendom a nadruhem jen wlan
a kontrolka internet by mela svitit na obou routrech? ze me sviti jen na jendom a nadruhem jen wlan
-
- Pohlaví:
Můžeš mě říct, proč se ptáš? Nebo co je nejasného na tomhle? Píšu snad tady něco o WAN či DSL?
ITCrowd píše: Propojíš LAN prvního routeru a LAN druhého. To je vše.
kdyz mi nekdo rekne propojit pres lan tak nevim co kam dat, tak se ptam
-
- Pohlaví:
OK. takže zapojeno bys to měl mít správně. Kontrolka internet na druhém routeru samozřejmě svítit nemůže, router funguje jako switch.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1750
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12