Pomoc s internet na novém PC
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Pomoc s internet na novém PC
Ahoj,mám dotaz. Přišel mi nový PC, základovka instalována (včetně internet.ovladačů),jenže když ze staršího PC připojím kabelem internet do nového,nejde. Nevíte , co je potřeba udělat aby to jelo ? Jestli někde nastavit IP adresy (BTW: na novém mám nějaké IP 4 a 6,nevím co to je) a nebo na papíře od internet.dodavatele mám že po změně základ.desky mám poslat SMS na změnu MAC adresy ... no vůbec nevím jak to rozchodit,mám poslat tu SMS,nebo co dělat ? Děkuju předem za rady (provider-Internext,co je napsáno na jeho smlouvě - "IP adresa je vázana na MAC adresu sítového zařízení. Při změně síťového zařízení (sítová karta,základovka,router,atd.) je potřeba zažádat o změnu MAC adresy. Žádost pro načtení nové MAC adresy (nového zařízení) provedete odesláním SMS. Službu načtení MAC přes SMS lze využívat 24 hodin denně s limitem 1 změny za hodinu a je funkční pouze pro přípojsky s jednou IP a s jednou načtenou MAC adresou. Stávající MAC adresa se vymaže." Díky
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomoc s internet na novém PC
Počkat,ale já to pochopil tak,že oni mi pošlou novou MAC adresu,kterou pak zadám do toho nového PC. Ale nemá to být tak,že jim musím já poslat MAC toho nového PC ?
-
- Pohlaví:
Si to pochopil blbě. Pošli MAC adresu nové síťovky pomocí SMS providerovi. A on si přepíše konfiguraci a budeš se moct připojit.
-
- Pohlaví:
MAC adresa je Fyzická adresa v podrobnostech síťového připojení.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tak to fakt nechápu,ještě je tu napsané jak na to " Tvar vaší SMS - MAC (dál napíšu číslo smlouvy,jelikož v příkladu tu je napsané) na číslo : xxx xxx xxx" nikde tam není,že bych měl tou SMS odeslat svou MAC
-
- Pohlaví:
Dyť to tam máš!!! SMS a XXXXXXXXX to je MAC následně smlouva. Nebo mu zavolej.
Casto staci donutit modem providerda, nacist adresu, restartovanim modemu.
Jsem flegmatik no a co?
-
- Pohlaví:
Bude to vypadat následovně :
00-07-34-15-D3-E5 142435775 kde ta první skupina je MAC adresa a druhá číslo smlouvy.
00-07-34-15-D3-E5 142435775 kde ta první skupina je MAC adresa a druhá číslo smlouvy.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zavolat mu nemůžu,o víkendu nedělaj,ale ta MAC služba prý jede každý den,jinak emba5: To jsem zkoušel,nešlo
Blue Spirit: Počkat,takže místo "MAC a číslo smlouvy" mám napsat MAC (jako že tu novou MAC z PC) a za to číslo smlouvy ? No jo vlastně,jžš mě to nedošlo,díky moc
Blue Spirit: Počkat,takže místo "MAC a číslo smlouvy" mám napsat MAC (jako že tu novou MAC z PC) a za to číslo smlouvy ? No jo vlastně,jžš mě to nedošlo,díky moc

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No však jo první je MAC a pak číslo smlouvy,jinak mám to odeslat i s těma pomlčkama např. 40-35-62 nebo 403562
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 5073
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
04 zář 2024 16:03
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4662
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 2978
-
od Alferi