Co se děje s HDD?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod miras » 09 črc 2005 11:11

Těžko říct kde je problém, po hardwarový stránce se zdá disk být v pořádku. Než ten disk odepíšeš úplně zazálohoval bych data a pokusil se disk zformátovat nízkoúrovňově. Disk se potom tváří jako právě vylezlej z továrny - je bez oddílů a nenaformátovanej :wink:. Zkusit to můžeš s velice šikovným nástrojem od Western Digitalu: Data Lifeguard Diagnostic for Windows. Jak už název napovídá jedná se o věc běžící pod woknama a co sem zatím zkoušel pracovala se všema diskama, i od jinejch výrobců. Vybereš disk a zvolíš možnost "Write zeros". Ale připrav se že to docela trvá...

Reklama
mikel
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mikel » 09 črc 2005 15:21

Ještě zkus počkat s low-level formátem! Povedlo se mi na netu něco najít. Někteří uživatelé se už setkali s tímto problémem. Systém RAW hlásí wokna tehdy, když nejsou shopny zjistit systém souborů (FAT, NTFS). Podle některých z nich by mohly přečíst ztracená data tyto prográmky: Restorer2000, anebo
DiskEditor.
Jestli jsi ještě nespustil formát, zkus jestli některý z nich nedokáže data najít. Jestli, jo zkusili bychom něco udělat s free verzema tak, abys byl shopen je i obnovit na jiný disk. A pak provést ten low-level formát.

Doufám, že nepíšu moc pozdě. :oha:

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 09 črc 2005 16:01

Tak jsem to ještě nedělal a dík,že se objevilo zase něco,co mi dává nějakou náděj.Uvidím,jestli si s tím poradím.Dnes mám návštěvu,ale zítra to zkusím.Potom dám vědět.

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 10 črc 2005 11:29

Takže oba dva způsoby zkrachovaly,neboť po otevření jednoho i druhého programu naskočila kritická modrá obrazovka S tím klasickým bla bla bla o hardwarové chybě a PC restartoval.Je ale nasnadě otázka,jestli za to může ten špatný disk nebo jiný hardware?Krom disků mám všechen hardware nový.

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 10 črc 2005 12:27

Ještě bych se chtěl zeptat nějakého odborníka,jestli existuje nějaký program,který by mi zazálohoval celý HDD tak,abych třeba jen udělal instalaci operačního systému a zkopíroval na tento disk zálohu,abych nemusel vždy po instalaci znovu instalovat všechny programy? Nebo,že bych provedl zformátování toho disku a mohl vrátit tu zálohu tak,aby vše bylo jako předtím.

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 10 črc 2005 12:35

Už je toho nějak moc, navrhoval bych drobnou rekapitulaci :wink:
Takže nový PC, dal si do něho disk ze starýho. První partition čistá zformátovaná, na tu si nainstalil systém, na druhým oddíle byly data. NTFS na obou. Po startu si zjistil, že se na druhej oddíl nedostaneš a že ti hlásí systém souborů RAW. Nakonec si data obětoval a disk se pokusil zformátovat. Formát neproběhl úspěšně, Partition Magic hlásí že je disk poškozenej a informace o něm nezobrazí. Při spuštění DiskEditoru a Restoreru2000 padne systém do modrý. Je to tak správně, nebo sem něco splet?
Takže co je teď vlastně cílem hry? Zachránit data, nebo aspoň disk?

Ještě tu nepadnul návrh na zkontrolování datovýho kabelu. Vyměň ho, nebo aspoň promačkej jestli je všude dobrej kontakt. Horší už to zdá se nebude, mohl bys vyzkoušet projet to chkdiskem. Na disk pravým, záložka nástroje a Zkontrolovat. Občas to pomůže i když jiný nástroje selhávaj. Jak sem dával posledně odkaz na Data Lifeguard Diagnostic for Windows od Westernu tak to má taky jakousi diagnostiku, zkus dát kompletní test jestli proběhne. Je to jen test, problém nevyřeší, ale kdyby proběhl úspěšně je téměř jistota že po low-level formátu se disk vzpamatuje.

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 10 črc 2005 12:53

Zrekapituloval si to na čistou 1.Přesně tak se věci udály.Tak já bych teď tedy vyzkoušel ten Data Lifeguard Diagnostic for Windows a uvidím.Káble mám nové.

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 10 črc 2005 12:58

Že je kabel novej ještě neznamená že je bez chyb. Nevím jak to dělám, kdykoliv mám nějakej problém s diskem je problém v kabelu :wink:.
O kopírování celejch disků je řeč tady.

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 10 črc 2005 13:41

Tak jsem provedl tu diagnostiku na tom disku a proběhla bez potíží a žádná hláška se neobjevila,tak nevím.Taky jsem hledal ten program Norton Ghost 2003,ale nikde jsem ho nesehnal.To se nedá stáhnout z netu?

pepol
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pepol » 10 črc 2005 14:02

Tak už jsem to našel.Snad se v tom vyznám.

mikel
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mikel » 10 črc 2005 14:08

Jedině ve výměnné síti. Pro standardní download linky nejsou.

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 10 črc 2005 14:11

Ghost je komerční software, takže sehnat ho na internetu může bejt trošičku problém. Něco sem našel, link funguje, ale jestli je ve stahovaným archivu opravdu Ghost těžko říct.
Jinak hledal sem na katz. Jestli tohle nepojede ještě to projdi. Ale BACHA, jedná se o warez scénu, čili bez antiviru a firewallu tam radši nelez!
Kdybys měl možnost nejjistější je podobný věci stahovat z DC++, tam to najdeš zaručeně a s mnohem menším rizikem :wink:

Zpět na “Problémy s hardwarem”