PC se samo probouzá ze spánku cca v 5 ráno.
PC se samo probouzá ze spánku cca v 5 ráno.
Začalo se mi to díl docela často, spím a najednou začne hučet PC. Je 5 ráno tak ho zase vypnu a jdu spát. Jak to vypnout sakra, nemůže to být MS update časem ?
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC se samo probouzá ze spánku cca v 5 ráno.
Zkontroluj si v BIOSu, jestli nemáš aktivní funkci Buzení po síti (Wake up via net). A pokud nemáš pádný důvod počítač po skončení práce uspávat, vypínej ho.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Jdu na to, uspávám ho proto, že rychleji najede a hned mužu pracovat. Nemusím čekat než načtou včechny steam, origin, nvidia experince, je to rychlejší. Nějaký pádný důvod proč neuspávat ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Led 2014 11:07) ---
V biosu jsem to nenašel, v Wake up events bylo jenom by bios. ALE wake upe via lan nikde.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Led 2014 11:09) ---
Našel jsem návod že jakmile se mi to stane tak spustit cmd a napsat powercfg - lastwake a tím to ujistím. tak asi počkám až se mi to zase stane.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Led 2014 11:07) ---
V biosu jsem to nenašel, v Wake up events bylo jenom by bios. ALE wake upe via lan nikde.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Led 2014 11:09) ---
Našel jsem návod že jakmile se mi to stane tak spustit cmd a napsat powercfg - lastwake a tím to ujistím. tak asi počkám až se mi to zase stane.
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Zkontrolovat, zda se probouzí po netu lze snadno tím, že po uspání odpojíš kabel do netu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
zkusím díky 

Kup si SSD disk.Pc muzes pak v klidu vypinat a najede ti do plne pouzitelnosti asi za 20vterin 

teďkom mi pc nabíhá za 2é vteřin ale prostě není to sekunda když jenom příjdu zapnu, sekunda, zapnu cokoli, za pulhodiny odcházím, hodím do spánku, měl jsem přijít za 20 minut ale zdrželo se to na 3 hodiny, nevadí pc je uspaný místo toho aby běžel. Zapnu na 20 minut pak uspím nevím jestli na něho ještě dnes pujdu, tak spí až do zítra.. takhle to u mě funguje.
Tak tady tohle za to může, ale nevím si rady.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
tarogar píše:Jdu na to, uspávám ho proto, že rychleji najede a hned mužu pracovat. Nemusím čekat než načtou včechny steam, origin, nvidia experince, je to rychlejší. Nějaký pádný důvod proč neuspávat ?
A proč tyhle programy po spuštění nevypneš?
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Led 2014 14:32) ---
Clorky píše:tarogar píše:Jdu na to, uspávám ho proto, že rychleji najede a hned mužu pracovat. Nemusím čekat než načtou včechny steam, origin, nvidia experince, je to rychlejší. Nějaký pádný důvod proč neuspávat ?
A proč tyhle programy po spuštění nevypneš?
To s jeho problémem nepomůže

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Vypni si v Centru akcí "Povolit při naplánované údržbě probuzení počítače v naplánované době"
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
No, kdyby se eliminoval problém s dlouhým spuštěním PC, tak by ho mohl vypínat normálně.
PC by se mělo vypínat, už jen z důvodu, že při režimu spánku stále odebírá energii. Automaticky se pročistí registry a cache, což PC urychlí. Proto je dobré, když už nic, tak občas PC prostě vyrestartovat.
Jak jsem pochopil, tak se mu to zapíná v pět ráno, protože to má v režimu spánku. Kdyby to vypnul, tak se to nestane... nemá jak.
PC by se mělo vypínat, už jen z důvodu, že při režimu spánku stále odebírá energii. Automaticky se pročistí registry a cache, což PC urychlí. Proto je dobré, když už nic, tak občas PC prostě vyrestartovat.
Jak jsem pochopil, tak se mu to zapíná v pět ráno, protože to má v režimu spánku. Kdyby to vypnul, tak se to nestane... nemá jak.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 7772
-
od StOrKcZ
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 18:52