Dobrý den,
nevíte čím to může být? Při připojení do sítě se někde tvoří skrat, zajiskří to v místě, kde jde napětí do zákl. desky viz. foto. Notebook nejde zapnou ani nesvítí žádné kontrolky, na zdroji kontrolka bliká, ntb jsem měl celý rozdělaný a součástky vypadají OK.
Při připojení do sítě skrat na zákl. desce - notebook
-
- Pohlaví:
Re: Při připojení do sítě skrat na zákl. desce - notebook
Do jaké sítě? Do zdroje? Tak to musíš přeletovat než něco odpálíš.
Když zdroj připojím do el. zásuvky a pak připojím konektor do zákl. desky, tak to zajiskří. Ale dělalo to i předtím, než ten kabel byl přestřihnut, tak jsem to spájel.
-
- Pohlaví:
Proč stříháš a pájíš kabely? Máš tam zkrat a jelikož tomu vůbec nerozumíš, navštiv servis!
Blue Spirit píše:.. nemel nesmysly !
dej se dohromady modrasku
Naposledy upravil(a) als dne 26 led 2014 09:04, celkem upraveno 2 x.
-
- Pohlaví:
als nemel nesmysly a piš česky. Se zdrojem to nemá nic společného!
Je v tom nějaký hokej! Který konektor jiskří? Zelená nebo červená šipka?
A který umělec pájel ten červený konektor? Ten není původní, vyfoť jej celý a vlož to sem.
Nic bych nedal zato, že "umělec", který to pájel, přehodil dráty, čímž to přepóloval a možná už je vnitřní zdroj noťasu v křemíkovém nebi!
A teď koukám, že to snad ani není pájené a je to na šroubky
a velice "kvalitně 
A který umělec pájel ten červený konektor? Ten není původní, vyfoť jej celý a vlož to sem.
Nic bych nedal zato, že "umělec", který to pájel, přehodil dráty, čímž to přepóloval a možná už je vnitřní zdroj noťasu v křemíkovém nebi!
A teď koukám, že to snad ani není pájené a je to na šroubky

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Zajiskřilo to u toho zeleného, já ten kabel nepřestřihl, přepolovaný to není je to tak, jak to má být. Zdrojem to není zkoušel jsem ho i na jiném ntb. Mám na hovno pájku, tak líp to nešlo. A dělalo to, už, když ten kabel nebyl přeskřípnut. Jinak je to Asus K50IJ asi 4 roky starý.
Larry-net píše:Ale dělalo to i předtím, než ten kabel byl přestřihnut, tak jsem to spájel.
A co to tedy vlastně dělalo "i předtím"? Jiskřilo, ale fungovalo nebo jiskřilo a nefungovalo? A co (jaká vada) bylo vůbec důvodem k manipulaci s konektorem uvnitř ntb?
Předběžně to tipuji na parádní "studeňák" v zapájení toho konektoru do desky. Pokud tomu tak je, je třeba to před dalšími "jiskřivými" pokusy urychleně opravit, protože jinak je to pro ten ntb docela spolehlivá cesta do pekel - tedy pokud se již tak nestalo

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Dělalo to úplně to samé jako teď, teď jsem dal jen ten kabel dohromady. Prostě nešel a nejde zapnout, nesvítí a nesvítily žádné kontrolky nic - prostě mrtvý.
Tady už pomůže jen odborník a měření.
Jaké je napětí na "zeleném" konektoru po připojení zdroje k ntb? Nulové nebo někde cca 17-19V nebo jiné? Po odpojení konektoru - není mezi krajními piny na konektoru na desce zkrat? Kolik tam naměří ohmmetr?
Atd, atd, atd.
Jaké je napětí na "zeleném" konektoru po připojení zdroje k ntb? Nulové nebo někde cca 17-19V nebo jiné? Po odpojení konektoru - není mezi krajními piny na konektoru na desce zkrat? Kolik tam naměří ohmmetr?
Atd, atd, atd.
No zkoušel jsem dva zdroje k ntb, oba jsou funkční, na jiných ntb fungují. Když ale připojím zdroj do tohodle ntb, tak na něm kontrolka bliká. Víc doma asi nezjistím. Já jen, jestli to má cenu opravovat nebo, jestli je vadná deska, tak bych zbytek rozprodal na díly, protože se to opravovat nevyplatí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 7971
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 dub 2025 21:50
-
-
Jaký zdroj k této základové desce. x570 gaming edge wifi Příloha(y)
od ManemanTV » 14 pro 2024 13:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 5301
-
od petr22
14 pro 2024 15:31
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5104
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 5215
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 8
- 3550
-
od Bary-Jan