Poraďte užitečné programy pro PC Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Poraďte užitečné programy pro PC  Vyřešeno

Příspěvekod guest » 26 led 2014 14:52

BS: To není pravda... Záznamy v registrů od již nainstalovaných programů dávno jsou a je jedno, kdy je uninstalátor nainstalován, jestli předtím nebo potom.

No přít se s tebou nebudu a tak jenom na závěr. Ano, záznamy v registru jsou, ale uninstalátor neví kde, podle čeho by je poznal?
Teprve když je nainstalován a instaluje se program, pak si mapuje kam se veškeré záznamy a klíče ukládají a později je také umí najít a odstranit.

Reklama
Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Poraďte užitečné programy pro PC

Příspěvekod Adys301 » 26 led 2014 14:55

Měl jsem u sebe 3 PC, kterým poškodil systém Advanced System Care. Navíc mě naštvalo, že IoBit ukradl virovou databázi Malware Bytes.

guest

Příspěvekod guest » 26 led 2014 14:58

S ASC jsem měl také špatnou zkušenost a tak ho nedoporučuji, ale 100 lidí 100 názorů. Všichni doporučujeme CCleaner, ale také shodil systém - já s ním mám ovšem dobrou zkušenost. Ono všechno je jednou poprvé.

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 26 led 2014 15:02

Je z cesty domnívat se, že jakýkoli uninstaller po nainstalování snímá kdy a kde se další programy zapisují. Ty cesty tam jsou, a podle scanu jej ten uninstaller vyhledá a vymaže.

Tak jsem si tedy stáhl Portable verzi Full Uninstallu a odinstaloval jsem NovaBench.
Obrázky popisují, jak to bylo - 27 cest před odinstalací, po běžné odinstalací si program nechal nějaký záznam, a ten Full Uninstall našel a zrušil. Uninstaller jsem stáhnul a nainstaloval teď, NovaBench x dnů zpět.
Kdyby to takhle nefungovalo, jaký by mělo smysl vůbec tyhle prográmky tvořit?
1.jpg

2.jpg

Frencis
nováček
Stav:

Příspěvekod Frencis » 26 led 2014 15:05

Hele ještě k tomu MSI Afterbusteru,co se taktu týče,zvedám jen core clock že ? A není nějaký návod nebo něco,jak moc ho můžu zvýšit atd .?

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 26 led 2014 15:08

Můžeš zvyšovat dokavaď nebudou artefakty/BSOD atd.
Obecný návod - zvyšuj po pár MHz na jádře, dokud to je stabilní tak testuj např. ve Valley Benchmarku. Jakmile dosáhneš požadované, stabilní hodnoty, začni zvyšovat takt na pamětích.

guest

Příspěvekod guest » 26 led 2014 15:14

Kdyby to takhle nefungovalo, jaký by mělo smysl vůbec tyhle prográmky tvořit?

A proč to nemá smysl? Každý program má přece svá pravidla.

Někteří programátoři si nelámou hlavu s tím, co vše jejich produkty zanechají v operačním systému. Specializované aplikace sbírají informace o tom, co program kam zapsal. Údaje potom slouží pro kompletní odebrání celé aplikace, a to včetně vyčištění registru systému, dočasných složek apod.
Odinstalátory softwaru se dělí na dvě skupiny: ty, co sledují, co kam instalovaný software zapíše, a ty, co skenují systém. Oba způsoby mají své pro a proti.

Zdroj: http://technet.idnes.cz/jak-kompletne-o ... ftware_dvr

Zpět na “Vše ostatní (sw)”