Pozdravujem,
chcel by som poziadat o radu ako spravne zapojit tlacidlo power, reset a ledky harddisku na maticnej dosky Gigabite GA-7VA. Vedeli by ste mi s tym pomoct?
Vysaval som vnutro PC a nejako sa mi podarilo vytiahnut tieto kable...
Vdaka za radu...
Jak spravne zapojit tlacidlo power a reset
Re: Jak spravne zapojit tlacidlo power a reset
http://www.youtube.com/watch?v=aE2y30bIejE
krasný video sice nemá tvojí desku ale na všech deskách by to mělo být podobně
krasný video sice nemá tvojí desku ale na všech deskách by to mělo být podobně
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
Vdaka za radu, pomohlo mi to
Ak mozem este jednu radu by som potreboval. Ked sa mi zapina PC po malej chvili sa sam vypne a po chvili znova sam od seba zapne, nevies mi s tym poradit, co by to mohlo byt?
Vdaka

Ak mozem este jednu radu by som potreboval. Ked sa mi zapina PC po malej chvili sa sam vypne a po chvili znova sam od seba zapne, nevies mi s tym poradit, co by to mohlo byt?
Vdaka
-
- Pohlaví:
Zapni PC a ihned opakovaně mačkej F8, pak zakaž restarty a napiš co je pak na monitoru, nebo dej foto.
Tohle vypinani a zase zapina prakticky u vsech pripadu kdyz jsem to videl bylo vadnymi kondenzatory na zakladni desce.
V kazdem pripade je to hardwarovy problem - budto zdroj, nebo zakladni deska. Podivej se zda kondenzatory nejsou nafoukle, zvlast ty okolo ATX konektoru (ale to ze nejsou nafoukle neznamena ze nejsou vadne).
V kazdem pripade je to hardwarovy problem - budto zdroj, nebo zakladni deska. Podivej se zda kondenzatory nejsou nafoukle, zvlast ty okolo ATX konektoru (ale to ze nejsou nafoukle neznamena ze nejsou vadne).
Zdravim,
urobil som to tak, ale tuto moznost mi vobec neposkytuje, su tam vsetky okrem toho zakazu...
Co by s tym mohlo byt?
urobil som to tak, ale tuto moznost mi vobec neposkytuje, su tam vsetky okrem toho zakazu...
Co by s tym mohlo byt?
-
- Pohlaví:
To co píše petr je naprostá pitomost, jde o obyčejný restart, který může mít spoustu příčin.
Zkus tam vybrat Poslední funkční konfigurace.
Ty kondenzátory prohlédni.
Zkus tam vybrat Poslední funkční konfigurace.
Ty kondenzátory prohlédni.
Tie kondenzatory su ako male baterie?
Nevyznam sa do PC...
Nevyznam sa do PC...
-
- Pohlaví:
Nesmí být nafouklé, nebo vyteklé
- Přílohy
-
- Nafouklé C.jpeg (14.09 KiB) Zobrazeno 560 x
Jak muzes vedet ze je to obycejny restart? Jestli je to modra smrt pri startu OS, tak je to neco trochu jineho nez vypinani a zapinani pocitace v nekolikasekundovych intervalech. Ze to dela ve skutecnosti az po startu OS se zjistilo az ted.
Ta "naprosta pitomost" je nejpravdepodobnejsi pricina podobnych problemu u takhle stareho pocitace.
Ta deska je stara 12 let, zdroj nebude nejspis novejsi.
Pokud to jde, tak tu desku vyfotografuj, na fotkach by to mohlo byt videt.
Ta "naprosta pitomost" je nejpravdepodobnejsi pricina podobnych problemu u takhle stareho pocitace.
Ta deska je stara 12 let, zdroj nebude nejspis novejsi.
Pokud to jde, tak tu desku vyfotografuj, na fotkach by to mohlo byt videt.
-
- Pohlaví:
Jak muzes vedet ze je to obycejny restart?
Neznám rozdíl mezi obyčejným a neobyčejným restartem. Je to prostě restart, kde příčin může být habaděj, systémovou chybou počínaje a HW chybou konče. Víc jsem nepsal!
Je obrovsky rozdil, jestli k resetu dojde pred startem (a provede ho sama zakladni deska) nebo po startu OS (kdy ho s nejvetsi pravdepodobnosti provede primo OS).
Jelikoz radis mackat F8 a tvrdis ze to co pisu je pitomost, tak musis mit jistotu, ze k resetu doslo az pri startu OS.
Popisovane chovani naopak odpovida vadnym kondenatorum:
"malej chvili sa sam vypne a po chvili znova sam od seba zapne"
Pri restartu pri startu OS nezustava PC chvili vypnuty. S vadnymi kondenzatory ano. Presne takhle se nam chovaji stare pocitace, nafoukle kondezatory, neustale se zapinaji a vypinaji stale dokola.
Jelikoz radis mackat F8 a tvrdis ze to co pisu je pitomost, tak musis mit jistotu, ze k resetu doslo az pri startu OS.
Popisovane chovani naopak odpovida vadnym kondenatorum:
"malej chvili sa sam vypne a po chvili znova sam od seba zapne"
Pri restartu pri startu OS nezustava PC chvili vypnuty. S vadnymi kondenzatory ano. Presne takhle se nam chovaji stare pocitace, nafoukle kondezatory, neustale se zapinaji a vypinaji stale dokola.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem - 12
- 5121
-
od atari