Asi pred 2 dnami sa mi stalo, ze sa PC zapol sam od seba a po chvili sa vypol, myslel som si, ze to moze byt sposobene kolisanim prudu, ale predtym sa mi to nikdy nestalo...
Budem potrebovat vymenit maticnu dosku, alebo tie kondenzatory???
Jak spravne zapojit tlacidlo power a reset
-
- Pohlaví:
Re: Jak spravne zapojit tlacidlo power a reset
Ak mozem este jednu radu by som potreboval. Ked sa mi zapina PC po malej chvili sa sam vypne a po chvili znova sam od seba zapne, nevies mi s tym poradit, co by to mohlo byt?
Vdaka
Jelikož na ten PC nevidím, pak všechny dotazy beru s jistou rezervou a fakt nevím co u tazatele znamená
po malej chvili sa sam vypne
Proto hledám nejsnažší cestu a to je zakázat restart. Nic víc.
Slo by tu desku vyfotografovat?
Jestli jsou skutecne vadne kondezatory a je to jedina zavada, tak je staci vymenit (radsi vsechny, je jen ty na pohled nafoukle). U mnoha zakladnich desek ale vymena kondezatoru problem nevyresila, protoze bylo poskozene i neco dalsiho.
U spousty starsich pocitacu staci je po nekolika letech odpojit od el. site (zakladni deska je napajena stale, u u vypnuteho pocitace) aby uz nenabehly.
Zakazat restart pomuze u restartu vyvolaneho operacnim systemem. Kdyz zustane modra obrazovka, je to problem Windows. Kdyz se to stejne resetne, je to hw problem.
Jestli jsou skutecne vadne kondezatory a je to jedina zavada, tak je staci vymenit (radsi vsechny, je jen ty na pohled nafoukle). U mnoha zakladnich desek ale vymena kondezatoru problem nevyresila, protoze bylo poskozene i neco dalsiho.
U spousty starsich pocitacu staci je po nekolika letech odpojit od el. site (zakladni deska je napajena stale, u u vypnuteho pocitace) aby uz nenabehly.
Zakazat restart pomuze u restartu vyvolaneho operacnim systemem. Kdyz zustane modra obrazovka, je to problem Windows. Kdyz se to stejne resetne, je to hw problem.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
obi1984 píše:Pozdravujem,
chcel by som poziadat o radu ako spravne zapojit tlacidlo power, reset a ledky harddisku na maticnej dosky Gigabite GA-7VA. Vedeli by ste mi s tym pomoct?
Vysaval som vnutro PC a nejako sa mi podarilo vytiahnut tieto kable...
Vdaka za radu...
Myslím,že řešení vím už z prvního příspěvku.Není dobré vysávat PC a ještě tomu tak blízko základní desky.Podle mne si ji odpálil statickou elektřinou při vysávání.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Tohle jsme uz resili - vysavacem jsme cistili tisice pocitacu, tiskaren a dalsich elektronickych zarizeni. Pouzivaji je i servisy. Nikdy nedoslo k poskozeni cehokoliv. Ale pocitacu se zakaldni deskou s nafouklyma kondenzatorama jsme vyhodili dobrych par stovek.
Poskozeni desky z roku 2002 tim ze proste vytekl kondezatory povazuji za mnohem pravdpodobnejsi nez statickou elektrinou, zvlast jestli byl ten pocitac pri cisteni po dlouho dobe odpojen od napajeni.
Priznaky odpovidaji vadnym kondenzatorum, navic problem prokazatelne existoval pred cistenim.
Poskozeni desky z roku 2002 tim ze proste vytekl kondezatory povazuji za mnohem pravdpodobnejsi nez statickou elektrinou, zvlast jestli byl ten pocitac pri cisteni po dlouho dobe odpojen od napajeni.
Priznaky odpovidaji vadnym kondenzatorum, navic problem prokazatelne existoval pred cistenim.
Dotaz byl, zda staci vymenit kondezatory. Moje odpoved je, ze se to pozna az dojde k jejich vymene.
Bohuzel, jakakoliv zakladni deska na vymenu bude take minimalne 10 let stara.
Nova kombinace procesor + zakladni deska + pamet by se dala v pripade potreby poridit za 3-4 tisice, a bude to cca 50x vykonnejsi nez ta stara. Prijde mi to lepsi enz kupovat pouzitou zakladni desku pro stavajici CPU.
Bohuzel, jakakoliv zakladni deska na vymenu bude take minimalne 10 let stara.
Nova kombinace procesor + zakladni deska + pamet by se dala v pripade potreby poridit za 3-4 tisice, a bude to cca 50x vykonnejsi nez ta stara. Prijde mi to lepsi enz kupovat pouzitou zakladni desku pro stavajici CPU.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 26 led 2014 18:51, celkem upraveno 1 x.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Téma jsem promazal.Tazatele nemusí zajímat vaše dohady o kondenzátorech.Ano-můžou to být i vadné kondenzátory.Ovšem tak to může být způsobeno těmi vytrženými piny.Mohl desku zkratovat.Už se mi to taky stalo (naštěstí na steré desce s.A) že jsem se šroubovákem nechtěně dotknul tří pinů v oblasti spínacích tlačítek (spouštím Piny šroubovákem běžně) a po přeskočení jiskry už deska nenajela.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Vychazim z osobni zkusenosti. Jeden z problemu, kteri hlasili uzivatele tech starsich pocitaci bylo to, ze rano prisli a pocitac byl zapnuty. Dalsi faze byla to, ze par vterin po zapnuti bezel, pak se vypnul na par vterin a tak stale dokola.
Coz se deje i zde.
Coz se deje i zde.
Vdaka chalani za radu, momentalne mi to uz nerobi...keby sa to znovu prejavilo, co by ste mi odporucili spravit? Je pravdou, ze PC ma uz cca 12 rokov, ale potom co som do neho dal este 1 GB RAM (povodne mal len 256 MB) podstatne sa zrychlil...ja ho casto nevyuzivam, len zriedkavo.
Este raz Vam dakujem za rady...Pekny vecer prajem...
Este raz Vam dakujem za rady...Pekny vecer prajem...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem - 12
- 5121
-
od atari