Příklady v jazyce pascal

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

domkol
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příklady v jazyce pascal

Příspěvekod domkol » 28 led 2014 20:57

Zdravím,
na gymnáziu jsem si zvolil seminární práci v předměnu programování. Název je "Vzorové příklady v jazyce pascal a jejich řešení". Bude obsahovat 3-4 příklady pro začátečníky (jako třeba já :D ). K příkladům navíc dodělám vývojové diagramy, ale to už vám může být jedno. S čím bych potřeboval pomoc je, že zatím nemám nápady na programy jako takové. Napadl mě zatím jen jeden. Jmenuje se pokladna a uživatel píše "kódy zboží" a nakonec mu vyjede účtenka s tím co koupil a kolik to dohromady stojí. Programy by měli být přibližně takové obtížnosti, které může dosáhnout žák který má programování 1-2 roky.

předem díky

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Příklady v jazyce pascal

Příspěvekod faraon » 29 led 2014 05:48

Můžeš použít skutečné kódy, ta čísla pod čárovým kódem jsou v "human" formátu ;-)

A co třeba k té pokladně dodělat sklad? Vyjedeš denní uzávěrku, sklad si jí načte a upraví stav zásob, a navíc automaticky vyjede seznam toho, co je třeba objednat. Plus přijímání nového zboží a přidávání nových položek, ať to vypadá reálně. Také zapřemýšlej jak reagovat na událost, že prodané zboží ještě není na skladě.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

domkol
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Příklady v jazyce pascal

Příspěvekod domkol » 29 led 2014 17:06

to zní dobře, díky

--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Led 2014 21:21) ---

jinak jak jsi to myslel s těmi kódy?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi