Vytáčení modemu...
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vytáčení modemu...
Čaues, nedávno v našem regionu byla slušná bouřka. Od té doby mi nefachá modem, volal jsem i na Telecom a tam mi řekli že mám vyhořelej modem (nějak se mi to nezdálo ale budiž). Šlo o to, že když jsem se chtěl připojit, vytáčelo to ale nepřipojilo. Tak jsem si tedy koupil nový modem. Zapojil ho, nainstaloval ovladače a nic. Řekl sem dobrá zkusím to znovu, opět marně. Jde o to že když se chci připojit, ani to nezačne vytáčet a hned to hodí takovou tu klasickou modrou hlášku (systém je zaneprázdněn, vyskytla se chyba na andrese 042dfg752df4g5 atd.) Nevím co dál prosím poraďte mi, budu velice vděčný...Jo a teď sice na netu sem ale mám půjčený jiný modem (externí) který v klídku frčííí.
Prvně k tej bouřce. Výjimečně ti nekecali, nejspíš byl ten modem opravdu spálenej. Respektive on neshoří celej modem, jen linkovej vstup. Compu se modem normálně hlásí, ale číslo nevytočí. Vydává takovej typickej tón, kdekoliv sem to potkal hned sem tam strkal novej modem
Mám takovejch ve skříni několik
. Ono staší celkem málo... Když sem ještě používal modem zvyknul sem si připojovat linku jen když sem ho používal. Dá se za pár korun pořídit propojka, do který se z obou stran strká telefonní kábel. To abys nemusel furt štrachat vzadu na compu, natáhneš od modemu krátkej metrovej káblík, strčíš ho do tý propojky, tu umístíš někam na stůl a z druhýho konce povedeš lajnu ven. Stačí pak šáhnout před sebe s rozpojit...
Rozepsal sem se páč moc netuším co s tím modemem
U externího vytáčení funguje, ve woknech nejspíš problém nebude. Spíš bych to tipoval na zádrhel u konkrétního ovladače. Zkusil bych modem odebrat, znovu nainstalovat, pokud možno s novějšíma ovladačema. Prostě zkusit chvilku laborovat s ovladačema. Kdyby si mohl vyzkoušej třeba i ty z windows update...

Rozepsal sem se páč moc netuším co s tím modemem

Modem
Miras ma pravdu s tim modemem. Bourka vubec nedela dratum moc dobre a u telefonu to plati celkem obvzlast. Je vzdy lepsi pri bource komp odpojit od el. site a pokud mas modem, tak i modem a pripadne pokud mas treba ethernet kabelem pripojeny APcko a antenu nekde na strese tak i ethernet kabel. Druha moznost je poridit si prodluzovacku s prepetovou echranou. Uz jsem dokonce videl i prodluzovacku, ktera ma konektory na LAN a Tlf kabel kterej taky prochazi pres prepetovku. No a u anteny na AP je mozno koupit bleskojistku na antenni svod. Mozna to nekomu pripada jako zbytecnot, ale radeji investuji cca 2000 a jsem v klidu pri bourkach. No a co se tyce toho modemu. Ano pravdepodobne se spalil linkac na modemu. Nic neobvykleho pri bourkach. Pokud novej modem pada do modre smrti bude tak na 95,982 procenta problem v ovladacich a woknech. Obcas dela treba potize korektni neodintalovani ovladacu staryho modemu a nekde se to pere s tema novejma. Zkus poradne vycistit komp od starejch ovladacu. Nabootuj do Stavu nouze a vsechny nepotrebny stary ovladace poradne odeber a odinstaluj. Udelej to i s ovladacema novyho modemu. Pak zkus modem pripojit a nainstalnout pokud mozno nejnovejsi ovladace a trochu si s tim pohrat. Preji mnoho uspechu.
Bobhy
Deska
Jeste me napada jedna vec. Nechtel bych byt poslem spatnych zprav, ale pokud dostala telefonni sit nejakou poradnej zahul a obevily se na ni nejaky napetovy razy je treba i mozny ze to mohla krom modemu odnest i zakladovka v kompu. Samozrejme ti toto nepreji, ale nebylo by od veci s tim radeji trosku pocitat. Aby sis pak dva tejdny nehral s modemem a nakonec zjistil ze je zavada nekde jinde. Takovy problem na desce nemusi byt vubec nijak patrny a muze vsechno zdanlive fungovat. Napada me jeste takova celkem automaticka vec, (ale snad jsi to uz zkousel taky) ten modem strcit i do jinyho slotu na desce. Je treba mozny ze muze i nejak zlobit slot na desce.
Dodavam to jen pro uplnost. Mej se hezky...
Bobhy
Dodavam to jen pro uplnost. Mej se hezky...
Bobhy
Bobhy
- Jake
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S timhle mam bohuzel zkusenosti, dnes uz mam i Ethernet kabel vedenej pres UPSku ktera si s tim poradi a je to o hodne lepsi... je to svine, je to schopny se to "probit" az na zakladovku (kort kdyz mas integrovanou LANkartu) a to je uz potom hodne neprijemny placeni, takze se taka UPSka pro vic veci najednou vyplati
k novymu modemu - dal si to urcite do stejnyho PCI slotu co? zkus to dat vedle
(jestli mas misto)
p.s.: az ted sem si precetl ze to se zakladovkou uz bobhy psal

k novymu modemu - dal si to urcite do stejnyho PCI slotu co? zkus to dat vedle

p.s.: az ted sem si precetl ze to se zakladovkou uz bobhy psal

Záleží co, jak a kam si ten modem všechno nasoukal. nejdřív mrkni do Přiat/Odebrat programy, jestli se nezdá že by nějakaá položka měla souvislost s modemem. Pak Správce zařízení, tam najít modemy a odebrat všechny co tam budou (pravým a Odinstalovat snad). Maximálně ponech ten externí přes kterej teď jedeš...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 6454
-
od flakyr
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 09:27