Dobrý den , potřeboval bych poradit z výběrem proccesorů z důvodu že můj už je moc starý na hry..
Nové hry zatím ještě všechny rozjedu na minimální nastaveni z + - 40-60 fps.
ale např v League of Legends vytáhnu jenom průměr 90fps.
Takže jsem si dokoupil ram a místo 2gb mám 6gb (protože v lol sem měl předtím o hodně méně)
grafickou kartu nemám taky nejhorší takže si myslím že už dělá problémy jenom procák.
I v nvidia experience tam je zaškrtlé že processor je moc slabý na to aby sem mohl pomoci toho programu optimalizovat hry.
seká se mi např i lord of the rings : war in the north průměr 40fps..
To je asi základní info o tom :)
Pc sestava je napsáná v poznámkách (jak jsem se registroval) a cena by se měla pohybovat kolem 1000kč (což není moc ) maximálně 1500kč.
Takže bych se chtěl zeptat zda se dá koupit lepší processor za těch 1500kč aby sem mohl hrát plynuleji hry a na vyšší detaily
V proccesorech se moc nevyznám takže bych potřeboval poradit abych si např nekoupil něco co nebude kompatibilní z některých mých součástek.
A ještě zda se vůbec vyplatí za tu cenu 1500kč něco kupovat co bude lepší nebo si počkat na víc peněz (popř napište nějakou rozumnou cenu)
Budu vám vděčný za každou radu :) Děkuji
Prosím o pomoc z výběrem proccesoru
Re: Prosím o pomoc z výběrem proccesoru
Jednoznačně koupit novej PC (pokud na hry).
Já nechci ultra pc abych rozjel vše na full detaily.. (kdo by nechtěl ale zas takový maniak nejsem abych utrácel tolik peněz) Jenom chci lepší processor aby sem mohl hrát hry lépe ... to se snad dá vyčíst z toho co jsem napsal .... x)
Když si projdeš seznam podporovaných procesorů http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9N_S ... m_(MS-7250).html zjistíš, že sice tam je několik řekněme papírově lepších, než tam zatím máš. Ale mám silné pochybnosti, že by s obměnou procesoru šlo nějaké subjektivní zlepšení činnosti PC ve hrách, nehledě na to, že procesor do Tvého PC seženeš už jen bazarový a ještě možná dost problematicky.
Do těch 1500,-Kč by ses měl vejít, ale myslím, že to nestojí zato a že to budou zbytečně vyhozené peníze.
Do těch 1500,-Kč by ses měl vejít, ale myslím, že to nestojí zato a že to budou zbytečně vyhozené peníze.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Takže bych měl koupit i novou základní desku ?
jinak si myslím že ram paměti mam dostačující a grafiku taky ne ? jinak ještě jsem zapomněl se zmínit o zdroji , který je myslím že 750w ale jaký typ přesně to nevím
jinak si myslím že ram paměti mam dostačující a grafiku taky ne ? jinak ještě jsem zapomněl se zmínit o zdroji , který je myslím že 750w ale jaký typ přesně to nevím
Ramky jsou DDR2, což je v dnešní době používání DDR3 už na hry přežitek (a do nové desky je ani nedáš, ty jsou vesměs pro DDR3), těch 6GB lze využít jen jestli máš 64bitový systém, 32 bitový není schopen adresovat více než 4GB a využít je schopen obvykle jen kolem 3,5GB, zdroj bude patrně stejného stáří jako MB, tedy nějakých 6 let, pokud je značkový, mohl by ještě chvíli sloužit, pokud je neznačkový, uvažuj o výměně.
Ke GK se Ti nevyjádřím, není to můj obor, neb při své činnosti výkonné GK nevyužiji.
Takže k nové MB i nové RAM, patrně i zdroj a možná i 64bitový OS. A jsme u toho, co už tu nadhodil jar_st: Uvažovat o novém PC a zatím se spokojit s tím, co máš a zbytečně do toho už nevrážet peníze.
Ke GK se Ti nevyjádřím, není to můj obor, neb při své činnosti výkonné GK nevyužiji.
Takže k nové MB i nové RAM, patrně i zdroj a možná i 64bitový OS. A jsme u toho, co už tu nadhodil jar_st: Uvažovat o novém PC a zatím se spokojit s tím, co máš a zbytečně do toho už nevrážet peníze.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To co popisuje tazatel je skutečně otázkou nové sestavy. Nvidia Experience vychází z dnešních požadavků na CPU a i když pořídíš "nový", který papírově bude lepší než stávající, v hodnocení to nic nezmění.
Takže doporučení, Nvidia Experience si nevšímej, pokud neplánuješ nový PC.
Takže doporučení, Nvidia Experience si nevšímej, pokud neplánuješ nový PC.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- jayden
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
pokud ti jde o lol tak tam je ti CPU k ničemu.... spíš jde o grafiku a myslím že 90 fps je pěkný já mam se zaplým V syncem perma 60. vůbec bych neřešil jestli máš 90 nebo 120FPS pro lidské oko je hra plynulá při 35+FPS. měl jsem starý PC kde byl dual-core e5400(2x2,7GHZ) a 5670(512MB GDDR5) a taky perma 60fps (hru mam nastavenou na very high a stíny vyplé)
NTB: Lenovo Legion Y520 80WK00X6CK MP: S23 8/256
Jen už pro informaci win mam 7 a to 64 bit zas takový blbec nejsem abych měl zbytečně ram paměti
to jen tak ... jinak bych chtěl poslední radu a to ... Kolik by stál nový pc v poměru cena-výkon a jestli bych si popřipadně neměl nějakou součástku z pc nechat tím myslím asi jenom ty Ram a možná grafickou kartu ??
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Led 2014 15:24) ---
Ano ja sice mám 90 fps ale to mám vypnutý vsinc všechno off v nastavení nvidia + aktualizace systému pro výkon + game booster , asc booster + Vypnutý klient
, contig

--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Led 2014 15:24) ---
jayden píše:pokud ti jde o lol tak tam je ti CPU k ničemu.... spíš jde o grafiku a myslím že 90 fps je pěkný já mam se zaplým V syncem perma 60. vůbec bych neřešil jestli máš 90 nebo 120FPS pro lidské oko je hra plynulá při 35+FPS. měl jsem starý PC kde byl dual-core e5400(2x2,7GHZ) a 5670(512MB GDDR5) a taky perma 60fps (hru mam nastavenou na very high a stíny vyplé)
Ano ja sice mám 90 fps ale to mám vypnutý vsinc všechno off v nastavení nvidia + aktualizace systému pro výkon + game booster , asc booster + Vypnutý klient

wattmetr píše:Ramky jsou DDR2, což je v dnešní době používání DDR3 už na hry přežitek (a do nové desky je ani nedáš, ty jsou vesměs pro DDR3)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Hlavně ty DDR2 se dají prodat za cenu DDR3 - kdo potřebuje pro upgrade.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pomoc s výběrem notebooku na hry
od Ghoust23 » 23 zář 2024 08:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 3085
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 07:32
-
-
-
Pomoc s výběrem PC monitoru. Příloha(y)
od ski1961 » 17 dub 2025 11:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 29
- 6953
-
od windroid2
22 dub 2025 20:28
-
-
- 5
- 2809
-
od Alferi
31 bře 2025 19:37
-
- 2
- 1889
-
od kurkisak
02 pro 2024 18:11
-
-
Pomoc s výběrem chytrých hodinek
od pavel2010 » 17 zář 2024 20:08 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 7
- 4377
-
od pikaso.andreas
22 zář 2024 19:12
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”