Hlučné PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

peeeeta
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Hlučné PC

Příspěvekod peeeeta » 04 úno 2014 22:12

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, když počítač zapnu, tak je tiché a je slyšet jen jemné vrnění, které se dá slyšet, až když se člověk zaposlouchá. Ovšem, když začnu s PC něco dělat, tak začne být hlučnejší. Například úprava fotek ve Photoshopu nebo brouzdání na internetu, či volání na skype. myslím si, zdali to není větrákem u CPU, který je základní, který byl k procesoru a vede k němu tubus na nasávání vzduchu. Pak mě ,ale napadlo, že by to mohl být zdroj, který při větší zátěži nejspíše musí dodat více energie a proto se ventilátor otáčí rychleji.

Chtěl bych se tedy zeptat, co může daný hluk způsobovat? (Chci totiž počítač upgradovat, ale nevím jakou součást) Pozn. Při uspávání PC je hluk velice silný.

Děkuji za rady

Reklama
warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Hlučné PC

Příspěvekod warcraftan » 04 úno 2014 22:33

Nejprve by jsi mohl začít tím, že nám vůbec řekneš o jaký pc se jedná...
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 04 úno 2014 22:45

AMD Radeon HD 6670
AMD Phenom(tm) II X6 1075T 3GHz
8 GB RAM
Bohužel víc nevím, snažil jsem se to najít v nastavení

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 04 úno 2014 22:58

Hlučnost PC může záviset na spoustu faktorech, ale nejčastějším je hluk z procesoru, ty máš phenom, což byly a jsou zrave, topici procesory, navíc pokud na něm mas dodávány chladič, tak se není čemu divit, ty byly vždy hlučné.
Teď jdu spát, tak zítra.

Odesláno z htc EVO 3D pomocí tapatalk 4
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 04 úno 2014 23:02

Na tohle se prostě musím zeptat.. Co z toho vyčteš? Jak zjistíš kterej větrák mu hučí podle toho co má v PC za komponenty? To tady čtu každej den. Dobrý den, chci si koupit dvdčka na vypalování, jaký koupit? A obratem na to: A jakou máš sestavu?

Postup je jednoduchej. Když to bude hučet, tak prostě otevřeš bednu, a budeš postupně větráky zastavovat, až jeden zastavíš a bude ticho, tak je předem jasný že to bude on. Tipuju ale větrák na procesoru, podle chování který popisuješ.
Just Fucking Google It!

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 04 úno 2014 23:08

warcraftan: Díky, tak že je to s velkou pravděpodobností chladič procesoru a jaký by jste mi doporučily?

tux: No je to asi nejlepší a jasná metoda, ale když je PC ještě v záruce, tak se v něm nebudu hrabat.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 04 úno 2014 23:12

V záruce jako komplet? Tak to to stejně nesmíš otevřít, jinak o záruku automaticky přicházíš. Pokud to máš složený tak máš záruku na jednotlivý komponenty, a tím pádem se v tom hrabat klidně můžeš.
Chladič bys stejně bez rozebrání nevyměnil.
Just Fucking Google It!

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 04 úno 2014 23:16

No je skládané a chci jej odnést na upgrade, tam kde jsem si jej nechal složit, tak že se v něm nechci nějak vrtat, abych náhodou něco nepoškodil.

Jaký chladič by jste mi doporučily na tento procesor?

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 05 úno 2014 05:39

tux píše:Na tohle se prostě musím zeptat.. Co z toho vyčteš? Jak zjistíš kterej větrák mu hučí podle toho co má v PC za komponenty? To tady čtu každej den. Dobrý den, chci si koupit dvdčka na vypalování, jaký koupit? A obratem na to: A jakou máš sestavu?

Postup je jednoduchej. Když to bude hučet, tak prostě otevřeš bednu, a budeš postupně větráky zastavovat, až jeden zastavíš a bude ticho, tak je předem jasný že to bude on. Tipuju ale větrák na procesoru, podle chování který popisuješ.
nezjistim to na 100%,pouze podotýkám, že nejčastěji to je procesor, stejně jako ty, pokud by to procesor nebyl, což pochybuji, když má phenom a box, tak by se postupuje dále už jinak.
Tak to dej tam, kde jsi to koupil, a pokud nabízí nějakou službu vyčištění, odhlučnění, tak jim za to zaplat. (pokud si to neumíš udělat sám)

Odesláno z mého HTC EVO 3D X515m pomocí Tapatalk

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 05 úno 2014 11:12

warcraft: To mám také v plánu, ale rád bych se něco o tom dozvěděl, než ho tam odnesu.

Mohu se zeptat, kolik takový normální chladič sežere elektřiny oproti tomu, co se běžně přibaluje k CPU (přibližně), Zajímá mě to, z důvodu, zdali mi bude stačit zdroj.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 05 úno 2014 11:17

Ventilator je z hlediska elektriky zanedbatelna polozka, kterou nemusis resit

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 05 úno 2014 11:32

Žbeky: Díky, já jen, abych nemusel ještě řešit i výměnu zdroje.
Chci vědět na co všechno se mám připravit ;)

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”