Bitfenix-Alpha

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Alfa-predator
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Bitfenix-Alpha

Příspěvekod Alfa-predator » 05 úno 2014 15:22

Mám pocit že jsem s touto bednou do mého PC udělal chybu :( http://www.czc.cz/bitfenix-merc-alpha-cerna/97114/produkt
PC jsem objednával včera večer takže už to nejde změnit ale dost mě to naštvalo.
Bedna má nahoře díry takže se do ní bude neustále prášit

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Bitfenix-Alpha

Příspěvekod guest » 05 úno 2014 15:24

A proč to nejde změnit? Oni tam zase rychlící nesjou. Napiš - zavolej.

Alfa-predator
nováček
Stav:

Příspěvekod Alfa-predator » 05 úno 2014 15:26

a jakou si tam můžu dát? nějakou která nevypadá tak kancelářsky. toto je moje sestava http://www.czc.cz/efm29hboiui27abv305vd2u54a/seznam

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Úno 2014 15:26) ---

mě nevadí že bych měl tuto jen mi vadí ty díry nahoře takže bych tam musel mít časopis a to by se to nevětralo bude tam furt prach.

nikdydost
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod nikdydost » 05 úno 2014 15:37

Alfa-predator
nováček
Stav:

Příspěvekod Alfa-predator » 05 úno 2014 15:38

asi si na tom počítači ani nic nezahraju, vybral jsem nějakou extrémě nekvalitní bednu kde se bude všude prášit a přehřívat, nesnášim tenhle svět ve kterém se vytváří bedny s dírama na vrchu když i ten asiat co to vyrábí ví že prach padá ze shora dolů

díky nikdydost ale chtěl bych aby stála stejně jako tato

nikdydost
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod nikdydost » 05 úno 2014 15:41

Jak nekvalitní? BITFENIX dělá jen kvalitní bedny... Nenapadlo tě, že ty díry tam jsou kvůli airlow(chlazení) ?
Tak potom tahle http://www.czc.cz/bitfenix-comrade-cern ... 5g74she2l2

Alfa-predator
nováček
Stav:

Příspěvekod Alfa-predator » 05 úno 2014 15:46

napadlo mě že jsou na chlazení ale proč nahoře? v počítači budu mít 1mm vrstvu prachu za 2 týdny.. už takhle na mé bedně vidím že za 2 týdny je troškuu zaprášená, mě by ta bedna nevadila jen bych potřeboval vědět jestli to udělali naschvál aby si partnerské firmy vydělaly tím že se zachvíli vše uvnitř zničí a budou se kupovat nové komponenty furt dokola a nebo je prostě nenapadlo že prach padá ze shora dolů a nebo je jim jedno že se něco zničí hlavně že ušetřily 2cm krychlových plastu na těch dírách.

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Úno 2014 15:49) ---

je pravda že bedna je furt vyprodaná a má výborné hodnocení ale můžu předpokládat že to hodnotí lidé co si objednali sestavu a hodnocení dávají ještě před objednávkou. Měnit nic raději nebudu protože mi slíbili PC ve čtvrtek a nechci si to prodlužovat. lituju že jsem udělal chybu kvůli které mi prach sníží životnost o 50%

nikdydost
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod nikdydost » 05 úno 2014 15:50

http://www.czc.cz/bitfenix-merc-beta-ce ... 5g74she2l2
Beta to nemá. Alfa má o dva více ventilátorů(ty dírky tam jsou aby foukaly teplý vzduch pryč z case. Teda aspoň myslím)

Edit: Nechápu kde si vzal, že ti prach sníží životnost o 50%... Měl by si něco nastudovat o chlazení popřípadě systému chlazení beden.

Edit 2 : http://www.kitguru.net/wp-content/uploa ... F2927A.jpg z toho snad vyčteš proč tam ty dírky jsou

Alfa-predator
nováček
Stav:

Příspěvekod Alfa-predator » 05 úno 2014 15:58

já už chci ten PC doma co nejdřív , když tam zavolám že chci změnu budou nadávat a dodací lhůta se oddálí o několik dní. nechám to tak a bohužel asi budu muset každý měsíc vysávat aby se mi to nezničilo za půl roku. nemám doma nijak zvlášt prašné prostředí, kupovat si 7 ventilátorů abych zaplnil všechny sloty nebudu, co už chybama se člověk učí.
to jsem rovnou mohl objednat jen komponenty a nechat to doma ležet na koberci vedle stolu

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Úno 2014 16:01) ---

jasně ale to co ukazuješ na obrázku funguje jen s těmi plnými 8mi větráky ne? ale já objednávám jen tu bednu kde je 1 základní větrák.
No snad nebudu zklamaný PC má přijít ve čtvrtek a budu na tom hrát Dotu 2
Díky za rady stejně se na bednu koukám jen při zapínání tady mi jde jen o ty bedny skrze které to bude padat dolů ale jestli fouká těma dírama vzduch ven tak je mi jasné že se tam prach nedostane leda by byl silnější než ten ventilátor, a to není.

nikdydost
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod nikdydost » 05 úno 2014 16:04

Je snad logické, že se pc má čas od času uvnitř čistit
Jednoduše koupíš dva ventilátory a dáš na ty dvě pozice jako tady http://cdn.overclock.net/c/ce/500x1000p ... F3001.jpeg

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 05 úno 2014 16:07

Bože chlape ty panikariš :), když ti tak vadí, tak si ty díry něčím ucpi, třeba molitanem.. Viděl jsem to tuším u akema v jednom tématu.

Odesláno z mého HTC EVO 3D X515m pomocí Tapatalk
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Alfa-predator
nováček
Stav:

Příspěvekod Alfa-predator » 05 úno 2014 16:10

Zpanikařil jsem protože mám PC z roku 2004-2005 a toto je můj první PC na kterém si konečně něco zahraju takže mi na něm záleží
Až mi to přijde složené tak jen zapojím k monitoru a nainstaluju windows a budu hrát pokud tedy nebudou žádné problémy nebudu to řešit a změním názor na děrované bedny k lepšímu.
Díky všem nebudu zamykat protože budu mít na něco třeba otázku až mi to příjde (třeba ohledně toho jak mi naštvaný technik rozkope v servisu součástky protože už ho mladá nemiluje)

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”