Zdravím, chtěl bych se zeptat zda se někdo nesekal s divným chováním pošt přes zabezpečený IMAP. Do outlooku se mi nestahuje pošta z gmail účtu. Odesílání funguje, ale příjem ne. Pokud zkusím přijmout poštu přes POP3 tak to jde. Pokud zkusím účet nakonfigurovat v thunderbirdu tak taky nejde přes imap, ale přes POP3 jde. Na telefonu, tabletu, jiném počítači pošta funguje normálně.
Došel jsem tedy k závěru, že nemohu s notebookem komunikovat přes port 993.
Je nějaká možnost jak vyzkoušet zda notebook může komunikovat přes tento port ??
Děkuji za odpovědi
blokovan imap
-
- Pohlaví:
Re: blokovan imap
Tohle může způsobovat i nenastavené šifrování.
http://www.zive.cz/clanky/gmail-v-outlo ... fault.aspx
http://www.zive.cz/clanky/gmail-v-outlo ... fault.aspx
-
- Pohlaví:
Ano, ale v návodu je jíné šifrování pro odchozí poštu, což ale asi nemá vliv.
Jenže mě odesílání funguje normálně. Nejde příjem ani když vypnu firewall
-
- Pohlaví:
To já vím
Zkusil bych to celé zrušit a nastavit znovu, také se mi to podařilo až asi na 3. pokus.
.Ano, ale v návodu je jíné šifrování pro odchozí poštu, což ale asi nemá vliv.
Zkusil bych to celé zrušit a nastavit znovu, také se mi to podařilo až asi na 3. pokus.

Paradox je te, že to rok fungovalo a od včera to nejde. Zkusil jsem nainstalovat thunderbird a v něm to tak přes imap nejde, ale přes pop3 ano... To mi opravdu hlava nebere
Takhle imap tam mám nastaven od začátku. Přes imap se mi stahuje i firemní pošta kde pop není a ta mi taky nefunguje. Prostě mám nějak záludně poškozený imap protokol v pc. Ale netuším jak to opravit
-
- Pohlaví:
No nevím zda je chyba v systému, ale mohl bys tedy zkusit opravit file system /sytémové soubory/. Nic tím neztatíš, hodinu času.
Mohl bys mi poradit jak na to ?
-
- Pohlaví:
Musíš mít instalační médium tedy CD/DVD se systémem.
Potom Start - Spustit a tam napíšeš sfc /scannow (ta mezera před lomítkem musí být). následně proběhne kontrola systémových souborů a trvá to cca hodinu. Vyžádá si to CD nebo DVD, aby bylo z čeho opravovat a porovnávat. Pozor, bude se to zastavoval, ale pořád to pracuje - takže nezastavovat.
Potom Start - Spustit a tam napíšeš sfc /scannow (ta mezera před lomítkem musí být). následně proběhne kontrola systémových souborů a trvá to cca hodinu. Vyžádá si to CD nebo DVD, aby bylo z čeho opravovat a porovnávat. Pozor, bude se to zastavoval, ale pořád to pracuje - takže nezastavovat.
Zpět na “Komunikace na internetu”