VMWare, problém s WiFi po odinstalování

...

Moderátor: Mods_senior

Nekac1
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

VMWare, problém s WiFi po odinstalování

Příspěvekod Nekac1 » 06 úno 2014 18:31

Zdravím,
používal jsem VMWare Player bez problémů. Pak jsem ho odinstaloval a chtěl jsem začít používat Oracle VM VirtualBox, ale z nějakého důvodu mi to nefungovalo (bylo zpomalené), tak jsem se rozhodl vrátit zpět k VMWare. Oracle VM VirtualBox jsem odinstaloval a nainstaloval zpátky VMWare Player. Po restartu počítače mi přestala fungovat čtečka otisků prstů a dole ve statuspanelu se mi změnila ikonka wifi připojení (4 sloupečky od nejmenšího po největší indikující sílu signálu) na bíly monitor s drátem po levé straně (takový sem tam měl když jsem byl připojený přes eternet). Po poklepání jsem zjistil, že jsem připojen k internetu prostřednictvím VMWare Device (při předchozí instalaci VMWare taková situace nenastala). Rozhodl jsem se tedy VMWare odinstalovat. Při pokusu o odinstalování jsem narazil na "MSI '' Failed" error (https://kingofbytes.files.wordpress.com ... .png?w=640). Zagooglil jsem a řídil se kroky pro manuální odinstalování zde: http://kb.vmware.com/selfservice/micros ... nalId=1308 . Windows (nebo VMWare player) si pořád myslel že tam je nainstalovaný a nabízel mi Repair / Uninstall. Uninstall končil stejným errorem. Repair mi řekl že jsem nepotvrdil licenční podmínky, i když mi žádné nenabídnul. Zkoušel jsem program odebrat i CCleanerem ale výsledek byl stejný. Pak jsem narazil na radu která říkala abych z registrů oddstranil některé hodnoty ohledně VMWare, ty jsem odstranil a po rebootu jsem měl možnost VMWare znovu nainstalovat. Rozhodl jsem se že ho nainstaluju a zase odinstaluju (uprostřed jsem udělal restart), abych měl "jistotu" že jsem se ho zbavil. Po dalším restartu mi v přihlašovací obrazovce nefungovala ani klávesnice. Přihlásil jsem se a klávesnice mi nefungovala ani ve Windows. Počítač jsem znovu restartoval, klávesnice začla fungovat, po VMWare není ani stopa (ani v síťových adaptérech, ani ve správci zařízení, ani na disku), ale vpravo dole mám pořád ikonku monitoru s drátem (jako eternet). Když otevřu síťová připojení tak se mi zobrazí toto (vrchní obrázek, který pak přeblikne na spodní. Kdysi tam byl jen ten vrchní a ten bych tam chtěl zase zpátky). HP Wireless asistant mi ukazuje, že nemám ani žándé zařízení WiFi (v síťových adaptérech WiFi adapter normálně je). Teď jsem připojený normálně přes Wifi i přesto že mi systém píše že nejsem v žádné síti a že jsem "Nepřipojeno".

http://www.imagehosting.cz/images/hlp.png

P.S. Nevím jak je možné že mi přestala fungovat ta čtečka otisků prstů, nechápu jakou to s tím má souvislost, ale hrozně by mi pomohlo kdyby mi zase začla fungovat.

EDIT: Ještě jsem si všimnul že mi Windows hlásí novou aktualizaci. Při vybrání "Nainstaluje aktualizace a vypne počítač" vše probíhá normálně (Zobrazí se instalace aktualice, pak se PC vypne), ale když PC znovu zapnu tak tam ta aktualizace je znovu. Zkoušel jsem to víckrát, ale zdá se mi že to je pořád jedna a ta samá.
EDIT2: Centrum síťových připojení a sdílení mi občas ukáže toto (http://www.imagehosting.cz/images/hslp2.png) okno (s 2mi různými obrázky pro error) s možností spuštění poradce při potížích, oba dva ale skončí ještě dřív než začnou se slovy "Došlo k neočekávané chybě. Průvodce řešením potíží nemůže pokračovat."

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: VMWare, problém s WiFi po odinstalování

Příspěvekod Uziv00 » 06 úno 2014 19:36

1. dej sem screen ze správce zařízení (síť)
2. obrázky se vkládají sem jako příloha.

Nekac1
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Nekac1 » 06 úno 2014 19:41

spravcezarieni.png

Jinak ještě jsem zkoušel obnovu systému, ale to zhavarovalo s "Katastrofické selhání (0x8000FFFF)".

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 06 úno 2014 19:58

Microsoft virtual WiFi dej pryč. Kromě toho může i Hamachio dělat problémy, takže bych ho dal pryč taky.

Nekac1
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Nekac1 » 06 úno 2014 20:26

Vypnul jsem Virtual Wifi a odinstaloval Hamachi. Teď v síťových zařízeních mám jen Ralink RT3090 802.11b/g/n WiFi Adapter. Centrum připojení vypadá takto. V pravo dole mám červený křížek i přesto že přístup k internetu mám. Myslím si že došlo k odinstalování (omylem) nějaké knihovny nebo ovladače která se stará o tyhle věci.
help.png

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 06 úno 2014 20:31

Budou "nabořené" ovladače. Odinstaluj HP wireless asistant. Odeber čtečku otisků prstů. Virtual WiFi odinstaluj, nebo odeber. Vypnutí nepostačí. Obávám se, že tohle tam zavlekl ten Oracle.

Nekac1
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Nekac1 » 06 úno 2014 21:13

Taky mám ten pocit. Každopádně se mi podařilo dostat "Centrum připojení a sdílení" do původního stavu (pomocí tohoto - upravit prává pro konretní záznam v registech).
- Nicméně mi nefunguje obnovéní systemému (Kritická chyba 0x8000FFFF, předtím 0x80042318 chyba služby VSS - Stínová kopie svazků)
- Nejde mi spustit Diagnostika sítě (Došlo k neočekávané chybě - 0x8002801D Kontext: Omezená oprávnění)
- Nefunguje mi čtečka prstů (vůbec nereaguje)
- HP Wireless assistant vůbec nezobrazuje Wifi zařízení
- Vypnutí počítače instaluje aktualizace, která tam po startu PC je znova
- Po startu počítače mám V Centru akcí zprávy že mám zkontrolovat Antispywarové programy. A druhou že si mám zapnou Microsoft Security Essentials (který zapnytý je). Po kliknutí na zapnout v Centru akcí zprávy zmizí.
- Nemůžu jít do sdílené složky na druhém PC (Vůbec nenalezne počítač i přesto že je ve stejné síti) - s tím jsem měl problém ale už dříve a musel jsem jeden z počítačů vždy restartovat, nicméně tady to nepomůže. K třetímu PC v síti se připojím (takže usuzuju že chyba může být na připojovaném stroji, to zatím neřeším). 0x80004005 Nespecifikovaná chyba.

Můj účet má status Administrator, ale ještě tu mám druhý účet ADMIN taky jako Administrátor. Mám pocit že všechny chyby způsobuje nemožnost přístupu k některým registrům

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 06 úno 2014 21:22

No, napadá mě už jen záloha dat a obnova do továrního nastavení (recovery).

Nekac1
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Nekac1 » 06 úno 2014 21:35

V případě že bych musel použít až tak razantní řešení, tak bych přeinstaloval celý systém. Každopádně díky za pomoc.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • VMware workstation pro je zdarma
    od Uziv00 » 19 čer 2024 20:21 » v Programy ke stažení
    1
    6102
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    20 čer 2024 15:21
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5256
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2709
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08
  • Rozšíření wifi
    od ps » 17 zář 2024 15:23 » v Sítě - hardware
    0
    3486
    od ps Zobrazit poslední příspěvek
    17 zář 2024 15:23
  • Nefunkční WiFi na Androidu