Zdravím, hrál jsem dnes Battlefield 4 a FPS mi v jedné lokaci neustále skáče mezi 50 a 60 FPS. Nechápu ovšem proč, když nic nepracuje na 100%. Je úplně jedno jaké dám detaily i na low to dělá to samé. Čili grafiku vylučuju (msi GTX 760), procesor taky i7-4770K na 4,3GHz má dost masivní rezervu. RAMka má využití tak poloviční.
Grafická paměť byla ale až na 1700MB z 2000MB tak nvm.
I když nic nedělám tak to kolísá. Na jiných místech mapy mi to nedělalo. Začalo to až od toho lešení.
Tady to máte na videu :
http://www.youtube.com/watch?v=d0UlpzwyRWw
nechápu v čem je problém, jedině mě napadá HDD (mám ale http://www.czc.cz/seagate-barracuda-720 ... 18/produkt), ale to se mi moc nezdá, můžu ovšem zkusit jak by to běželo na SSD.
Může to být tím?
Battlefield 4 někde pod 60FPS - proč?
Battlefield 4 někde pod 60FPS - proč?
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Battlefield 4 někde pod 60FPS - proč?
Někde v NVIDIA Inspectoru by měla být možnost Adaptive VSync, nebo tak něco. Nevím přesně.
http://www.hardocp.com/article/2012/04/ ... vP0svl5Os0
Zkus to najít a zapnout.
edit: jen tak pro zajímavost, když zapneš správce úloh a dáš Výkon > Sledování prostředků, nepíše to u procesorových jader Parked?
Jinak tedy nevím, co si o tom myslet, třeba ten VSync pomůže, nebo pohledat na google stejný problém.
http://www.hardocp.com/article/2012/04/ ... vP0svl5Os0
Zkus to najít a zapnout.
edit: jen tak pro zajímavost, když zapneš správce úloh a dáš Výkon > Sledování prostředků, nepíše to u procesorových jader Parked?
Jinak tedy nevím, co si o tom myslet, třeba ten VSync pomůže, nebo pohledat na google stejný problém.
Ok normální VSync mám zapnutý, o tomhle jsem nevěděl, zítra se na to podívám.
Díky za to sledování prostředků je tam vidět i aktivita disku to sem nevěděl, takže až budu mít spuštěný Battle tak se tam podívám.
To parked by mělo být napsáno přesněji kde?
Díky za to sledování prostředků je tam vidět i aktivita disku to sem nevěděl, takže až budu mít spuštěný Battle tak se tam podívám.
To parked by mělo být napsáno přesněji kde?
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.ghacks.net/wp-content/upload ... d-cpus.jpg
Vidíš to? Je to core je zešedlé a vedle něho napsáno Parked.
Bývá to většinou u notebooku, ale občas se to stává i u PC. Je to jakýsi profil úspory energie...
Stáhni si tohle: http://bitsum.com/processlasso/
Nainstaluj, potom zapni to i BF4, otevři si GUI toho ProcessLasso a najdi si BF4. Nastav mu realtime/vysokou prioritu pravým klikem.
Potom se hoď na plochu a jak máš dole aplikace běžící na pozadí, klikni pravým na ikonku ProcessLassa a dej Gaming/Multimedia Mode. Mělo by to trošku pomoct, uvidíš sám.
Vidíš to? Je to core je zešedlé a vedle něho napsáno Parked.
Bývá to většinou u notebooku, ale občas se to stává i u PC. Je to jakýsi profil úspory energie...
Stáhni si tohle: http://bitsum.com/processlasso/
Nainstaluj, potom zapni to i BF4, otevři si GUI toho ProcessLasso a najdi si BF4. Nastav mu realtime/vysokou prioritu pravým klikem.
Potom se hoď na plochu a jak máš dole aplikace běžící na pozadí, klikni pravým na ikonku ProcessLassa a dej Gaming/Multimedia Mode. Mělo by to trošku pomoct, uvidíš sám.
Nj teď je mám zaparkované
1,3,5,6. Ale CPU se mi automaticky podtaktovává na 800MHz v nečinnosti, podívám se jestli jsou normálně aktivní při zatížení, ale v tom bych problém neviděl.
Tenhle program můžu zkusit, ale očekával jsem že na mém PC to nebude třeba, dám vědět jak je na tom ten disk s aktivitou při hraní.

Tenhle program můžu zkusit, ale očekával jsem že na mém PC to nebude třeba, dám vědět jak je na tom ten disk s aktivitou při hraní.
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Parkování CPU je k ničemu, jakmile to bude vyplé, mělo by se FPS stabilizovat a křivka grafu by měla běžet jaksi srovnaně.
V attachmentu máš utlitku, která to řeší lépe, než hledání v registrech.
Zapneš to, dáš Check Status, potom Unpark All. Až to bude, tak vypni a zapni PC a mrkni do sledování prostředků
Disk by neměl způsobovat nestabilní FPS... Jen, kdyby byl vadný.
V attachmentu máš utlitku, která to řeší lépe, než hledání v registrech.
Zapneš to, dáš Check Status, potom Unpark All. Až to bude, tak vypni a zapni PC a mrkni do sledování prostředků
Disk by neměl způsobovat nestabilní FPS... Jen, kdyby byl vadný.
- Přílohy
-
- Unpark-CPU-App.zip
- (533.4 KiB) Staženo 26 x
Ne, tím to není, teď sem dal renderovat video a všechna jsou aktivní. Parkují se jen v nečinnosti. Myslím, že to tak mám nastavené v biosu.
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Parkování nemá s BIOSem nic, co do činění. V BIOSu máš zaplý tak maximálně Speedstep. Zkus to unparknout a uvidíš, jestli to přinese změnu. Jestli ne, tak to stejnou utilitkou můžeš kdykoli znova zaparkovat.
Wow tak jsem to vyzkoušel a fakt to pomohlo. Teď už tam mám stabilních 60. Jen se chci ještě zeptat je to tedy funkce systému Win 7 ?
Možná to je chyba mezi BF4 a Win že to nedá příkaz, aby se ty jádra automaticky odparkovali, ale to je jen moje domněnka.
Nicméně díky moc, mě by to hned nenapadlo.
Možná to je chyba mezi BF4 a Win že to nedá příkaz, aby se ty jádra automaticky odparkovali, ale to je jen moje domněnka.
Nicméně díky moc, mě by to hned nenapadlo.
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem rád, že to pomohlo.
Je to funkce ve Win 7, v Win 8 už značně přepracovaná a lepší, ale stále jsem dostal takových 10 FPS k dobru, když jsem to vypnul...
Je to funkce ve Win 7, v Win 8 už značně přepracovaná a lepší, ale stále jsem dostal takových 10 FPS k dobru, když jsem to vypnul...
Ok, doposud jsem o tom nevěděl, v tom případě už chápu proč doporučují Win 8. Předpokládám, že většina běžných uživatelů nemá o parkování CPU ani ponětí a může jim to způsobovat nižší výkon i na špičkovém PC.
A ty jádra, která jsou v danou chvíli zaparkovaná tak se dá říct že nepracují? možná to trochu má vliv i na spotřebu, ale to už neni tak rozhodující..
A ty jádra, která jsou v danou chvíli zaparkovaná tak se dá říct že nepracují? možná to trochu má vliv i na spotřebu, ale to už neni tak rozhodující..
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na spotřebu to určitě vliv má, ale nedělal bych si s tím až tak hlavu, procesor je stejně skoro nečinný, když jsi na Chrome nebo píšeš ve Wordu. Navíc ještě se speedstepem podtaktovaný na 800MHz...
Kdybys to chtěl povznést dál, a vynutit třeba na procesoru, aby při pracování na ploše a nenáročných aktivitách skoro vůbec nepracoval, dá se v Process Lassu nastavit vlastní profil. Stačí třeba nastavit v CPU Affinity jen jedno jádro pro Chrome, Word a podobné věci. V podstatě si tak vytvoříš svůj vlastní, jednoduchý parking, kdy CPU bude žrát při nenáročných aktivitách opravdu minimum.
Kdybys to chtěl povznést dál, a vynutit třeba na procesoru, aby při pracování na ploše a nenáročných aktivitách skoro vůbec nepracoval, dá se v Process Lassu nastavit vlastní profil. Stačí třeba nastavit v CPU Affinity jen jedno jádro pro Chrome, Word a podobné věci. V podstatě si tak vytvoříš svůj vlastní, jednoduchý parking, kdy CPU bude žrát při nenáročných aktivitách opravdu minimum.
Naposledy upravil(a) Clorky dne 07 úno 2014 16:17, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
iPhone 4K/60FPS na Samsung A55/56
od AirCrew » 03 bře 2025 16:46 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 5954
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
04 bře 2025 09:42
-
-
- 0
- 839
-
od liborek
18 črc 2025 17:08
-
- 5
- 10120
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5325
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”