výroba Wi-Fi antény Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cervcek
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

výroba Wi-Fi antény

Příspěvekod cervcek » 07 úno 2014 21:30

Ahoj, protože mi začínají jarní prázdniny a budu mít čas, tak bych si chtěl vyrobit Wi-Fi anténu.
Mám router Zyxel P-661HNU-F3, který má 2x 2dB anténky. Pokrývá dům, ale na zahradu (25*50m) už nedosáhne, máme docela tlusté plynosilikátové zdi.
Napadlo mě zkusit http://dvorak.velkabystrice.cz/biquad/, nebo http://www.simandl.cz/stranky/czfreenet ... roquad.htm
Potřeboval bych vědět, jaké by bylo zarušení okolí a dosah. Jsem na předměstí, kde přeci jenom není tolik sousedů s Wi-Fi sítí. Sousedi sice Wi-Fi používají, ale každý jsme na nepatrně jiné frekvenci (2452; 2472; 2412 a 2432; já mám automatickou mění se podle okolních AP, nyní 2412 a 2432)
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

Reklama
Wordstar14
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: výroba Wi-Fi antény

Příspěvekod Wordstar14 » 07 úno 2014 22:03

Normalne sa to robi tak, ze sa najprv meria. Ked neni cim, tak v nudzi postaci aj inSSIDer. Potrebujes vediet aspon orientacne silu signalu za stenou domu. Potom si spocitas vzdialenost od domu k miestu uvazovaneho prijmu a najdes si v tabulkach aky utlm ma prostredie na f.2.4GHz na tu vzdialenost. Ak to bude viac ako 20dB, tak je malo pravdepodobne, ze vyrobenim 12dBi anteny dosiahnes pozadovaneho ucinku.
Napis hodnotu sily signalu za stenou. Mozem ti skusit vypocitat, aky budes mat signal ked si povies vzdialenost.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 07 úno 2014 22:10

Jé, toho jsem se navyráběl :D Funguje to celkem pěkně, ale musíš to dát ven. Ani nevíš jak to okno tlumí.

Madara
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Madara » 07 úno 2014 22:13

cervcek píše:Ahoj, protože mi začínají jarní prázdniny a budu mít čas, tak bych si chtěl vyrobit Wi-Fi anténu.
Mám router Zyxel P-661HNU-F3, který má 2x 2dB anténky. Pokrývá dům, ale na zahradu (25*50m) už nedosáhne, máme docela tlusté plynosilikátové zdi.
Napadlo mě zkusit http://dvorak.velkabystrice.cz/biquad/, nebo http://www.simandl.cz/stranky/czfreenet ... roquad.htm
Potřeboval bych vědět, jaké by bylo zarušení okolí a dosah. Jsem na předměstí, kde přeci jenom není tolik sousedů s Wi-Fi sítí. Sousedi sice Wi-Fi používají, ale každý jsme na nepatrně jiné frekvenci (2452; 2472; 2412 a 2432; já mám automatickou mění se podle okolních AP, nyní 2412 a 2432)

Pozor ! Pokud by anténa měla velký výkon, můžeš porušit zákon.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 07 úno 2014 22:17

Madara: Musel by mít router který by měl větší výstupní výkon než 100mW, což nemá.

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 07 úno 2014 22:18

právě proto sem píšu, než něco začnu vyrábět, abych nedělal něco nesmyslnýho, nebo trestnýho :D

--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2014 22:20) ---

Hodnoty signálu za stěnou domu dodám zítra, dnes už se mi s notebookem ven nechce :D

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 07 úno 2014 22:42

Trestné by to bylo kdyby sis koupil 1000mW adaptér od Alfy, 15db všesměrovku + AirCrack. To by tě hned hnali :D

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 07 úno 2014 22:46

Nic takového samozřejmě nezamýšlím, hlavně mi jde o to, jakej to bude mít vyzařovací rozsah a dosah, abych zbytečně nerušil přístroje všech sousedů v okolí :D

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 07 úno 2014 22:46

Tak ten BiQuad je sektorovka, tuším 90°, na zahradu možná až moc zbytečně výkonná.

Nut
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Nut » 07 úno 2014 22:49

Tohle mě nenapadlo,taky máme barák a kolem něj dost veliký pozemek (zahradu).Dík za nápad,jdu googlit :-)
Když něco nejde silou použij na to větší sílu.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 07 úno 2014 22:52

Já jsem pokrytí zahrady vyřešil tak že jsem našel doma starý géčkový router, dal jsem ho do krabičky od svačiny a dal ho ven za okno. Je tam malá 4dB anténka a pokryje to zahradu a ještě kus ;)

cervcek
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod cervcek » 07 úno 2014 22:53

Co poletí dopředu mi je celkem jedno, protože za zahradou je louka asi 150m dlouhá a 90m dlouhé fotbalové hřiště. Nemyslím si, že bude majiteli vadit signál, když tam 2x ročně seká trávu :D Spíš mi jde o to, že po bocích jsou sousedi

Zpět na “Vše ostatní (hw)”