Babis - rád Ti to objasním e-liquid je složen z propylenglykolu (PG), některé i z vegetable propylenglykolu (VG) - normálka obsaženo v potravinách, nikotin - v DYI liquidech jsou tyto příměsi, pokud si koupíš rovnou hotový je ještě obohacen o kyselinu mléčnou a kapku alkoholu.
Ani se nedivím, že stát nebo jim podobná instituce nechce zveřejnit složení, jelikož by podle mého začalo více lidí kouřit e-cigarety. A to stát rozhodně nechce, protože z kuřáků má takových peněz až je to nehezké, ale vapeři se obávají toho, že EU určitě začne regulovat i e-cigarety, protože takhle z nich nemá stát žádný příjem.
Máte někdo dlouhodobé zkušenosti s e-cigaretami? Vyřešeno
Re: e-cigareta
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
-
- Pohlaví:
Jsem nedávno viděl jakýsi dokument - něco o drogách - a mimo jiné tam byla i cigareta. Dělali tam pokusy s krysami. Zajímavé bylo, že např. pro heroin a další drogy si krysy normálně šly, tak nikotin nechávaly zcela bez povšimnutí. Tak si myslím, že závislost na kouření je spíše psychické povahy.
Jinak já kouřím pouze v práci, nebo v hospodě. Doma nikdy, takže mu krabka vydrží třeby i měsíc (když nejdu do hospody, to padne za večer klidně i celá
).
Elektroniku jsem měl a šla pryč. Není to ono.
Jinak já kouřím pouze v práci, nebo v hospodě. Doma nikdy, takže mu krabka vydrží třeby i měsíc (když nejdu do hospody, to padne za večer klidně i celá

Elektroniku jsem měl a šla pryč. Není to ono.
Ano sám vlastním
a, 30
b, 0
c, levnější
a, 30
b, 0
c, levnější
PC 1.
PC 2.
► Zobrazit spoiler
PC 2.
► Zobrazit spoiler
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Máte někdo dlouhodobé zkušenosti s e-cigaretaami?
Kouřím dlouhá léta, ale dožralo mne neustálé zdražování, nenažraného státu a tak jsem si řekl s tím se musí něco udělat. Se státem nehnu, stejně to stále zvyšují, aby si kuřáci na stoupající cenu postupně navykli a daně se sypali do státní kasy stále větší a tak jsem začal u sebe. Nejprve jsem snížil na 10 retek a nyní opět níže na 7 a až zase zdraží půjdu na pět. Docela jsem se na to adaptoval, přece se nenechám stále odírat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
No já byl také asi na 7, ale bylo to šílený odříkání a ano, je to zlodějna!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Kolik ml náplně spotřebuje silnější kuřák/den? (příměra ke 30 cigaretám denně)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Nejlépe s tím seknout a nepotřebuješ ani e ani n cigary
, ale to zatracené pokušení přetrvává i po 10 , 15 , 20, 25 ... letech - jak je to možné....?

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Asi jsem jinej - žádné pokušení mě po těch 21 letech netrápí, ba naopak, když to trošku "přikrášlím", řeknu, že se ze mě stal militantní antikuřák

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
MiliNess píše:Kolik ml náplně spotřebuje silnější kuřák/den? (příměra ke 30 cigaretám denně)
Přesně, tohle jsou otázky které, resp. odpovědí které mne zajímají. Zkušenosti typu wattmetr mne opravdu nezajímají.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ještě něco mimo mísu a pak už dám pokoj.
Jsem zajisté zaujatý proti těmto náhražkám (jak je již patrné z mého prvního příspěvku), ale jestli dobře počítám:
Hlavní složku e-liquidu tvoří Propylenglykol, jeho hustota je 1,036 g/cm³, tedy 1ml odpovídá zhruba 1g. 1ml e-liquidu prý odpovídá zhruba 10 cigaretám.
Blue Spirit vykouří 50 cigaret, tedy za den vdechne 5ml e-liquidu v plynném skupenství. Teplota varu Propylenglykolu je celkem vysoká (188,2 °C),
znamená to, že v plicích zkondenzuje alespoň 50% Propylengykolové páry (myslím, že vzhledem k ploše a teplotě plic to bude více), kondenzát se snadno vstřebá do těla.
Denní povolené množství Propylenglykolu, které se dá považovat za netoxické, je 25mg/1kg váhy. Blue Spirit je silný kuřák,
má tedy pravděpodobně zrychlenou peristaltiku zažívacího traktu, navíc nikotin snižuje chuť k jídlu. Na druhou stranu furt dřepí u kompu, jeho energetický výdaj nebude závratný.
Odhadem bych tedy řekl, že pokud netrpí nějakou vadou, která snižuje jeho bazální metabolismus nebo není rozežraný, bude vážit tak kolem 70kg?
Je pro něho bezpečných 1,75g * 2, tedy zhruba 3,5ml e-likvidu. Další Propylenglykol přijme v potravinách, lécích a pokud večer použije sexpastu (lubrikant), tak je v komatu
Také nedoporučuji požívat ekofridex.
Osobně bych se trávil raději normální cigaretou.
Jsem zajisté zaujatý proti těmto náhražkám (jak je již patrné z mého prvního příspěvku), ale jestli dobře počítám:
Hlavní složku e-liquidu tvoří Propylenglykol, jeho hustota je 1,036 g/cm³, tedy 1ml odpovídá zhruba 1g. 1ml e-liquidu prý odpovídá zhruba 10 cigaretám.
Blue Spirit vykouří 50 cigaret, tedy za den vdechne 5ml e-liquidu v plynném skupenství. Teplota varu Propylenglykolu je celkem vysoká (188,2 °C),
znamená to, že v plicích zkondenzuje alespoň 50% Propylengykolové páry (myslím, že vzhledem k ploše a teplotě plic to bude více), kondenzát se snadno vstřebá do těla.
Denní povolené množství Propylenglykolu, které se dá považovat za netoxické, je 25mg/1kg váhy. Blue Spirit je silný kuřák,
má tedy pravděpodobně zrychlenou peristaltiku zažívacího traktu, navíc nikotin snižuje chuť k jídlu. Na druhou stranu furt dřepí u kompu, jeho energetický výdaj nebude závratný.
Odhadem bych tedy řekl, že pokud netrpí nějakou vadou, která snižuje jeho bazální metabolismus nebo není rozežraný, bude vážit tak kolem 70kg?
Je pro něho bezpečných 1,75g * 2, tedy zhruba 3,5ml e-likvidu. Další Propylenglykol přijme v potravinách, lécích a pokud večer použije sexpastu (lubrikant), tak je v komatu

Také nedoporučuji požívat ekofridex.
Osobně bych se trávil raději normální cigaretou.
-
- Pohlaví:
Dobrý, má to něco do sebe. 

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
To bylo samozřejmě jen pro pobavení 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20
- 7962
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek
16 čer 2025 12:23
-
- 3
- 2880
-
od petr22
28 říj 2024 11:29
-
-
Čtečky knih - zkušenosti
od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 5
- 4029
-
od michal84
15 srp 2024 19:02
-
-
- 0
- 2051
-
od Acey