Je to tak jak říká Petr22 - chybu hlásí až hra po nakopírování datového souboru do příslušné složky. To samé je i se souborem co zaslal ITCrowd.
Autora se snažím kontaktovat, ale nemá na mě moc času, podpora ke hře je už vlastně nulová a sám autor má už problém také cokoliv dohledat v záloze. Zkoušel jsem i starší verze EXCELU, protože jak uvedl autor v jednom diskusním fóru, novější verze EXCELU vytváří defektní soubory.
Viz jeho citace z diskusního fóra, třeba to pomůže:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stručně k probíranému tématu, začnu fakty:
- GVD se tvoří v ručně v obyčejné Excelovské tabulce s makrem, které pak tabulku převede na datový soubor, co chroupe simulátor. První sloupce vypadají nějak takhle:
screen z EXCELU A DÁL
- Jen tak na okraj - ono makro nefunguje správně v nových verzích Excelu (vyprodukuje defektní soubor) a ani se přiznám, že jsem nezkoumal proč
Uvolnění tabulky nepředstavuje na první pohled problém, já v tom ale vidím zj. tyto 2:
- zmíněná nefunkčnost v nových verzích Excelu a z toho pramenící hromada mailů co s tím
- simulátor je již koncepčně zastaralý, mnoho věcí jsem se tehdy na něm učil a najde se několik věcí, které ve starších grafikonech nebyly a v novém jsou a simulátor (resp. jeho logika) s nimi nepočítá. Opět by to vedlo na dotazy, proč to a tohle, co jsem si udělal v GVD, nefunguje. V současné době nemám ani čas potřebné věci do simulátoru dodělat.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tolik jeho citace. I z toho důvodu jsem vás oslovil, jestli by byla možná zpětná konverze z funkčního souboru zpět do EXCELU.
Zpětná konverze do Excelu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zpětná konverze do Excelu
To bylo první co jsem udělal a také je to napsané v předchozí odpovědi. Zkoušel jsem i kontaktovat autora, ale zatím bezvýsledně.
-
- Pohlaví:
Zde máš export z excelu 2000. Sice jsi napsal, žes zkoušel, ale nenapsal jsi jaké verze jsi zkoušel konkrétně.
- Přílohy
-
- GVDexcel2k.rar
- (29.11 KiB) Staženo 11 x
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To jsem napsat mohl, to je pravda. V excelu 1997 to ani neotevřu, chybí knihovna xl8805.dll nebo mám špatnou verzi pro windows XP SP3, ale tyhle starý verze se dost špatně shání a v excelu 2000 a 2002 jsem to už zkoušel a bezvýsledně.
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2014 19:11) ---
Tvůj soubor jsem zkusil, pro jistotu a vyhazuje to pořád to samé
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2014 19:11) ---
Tvůj soubor jsem zkusil, pro jistotu a vyhazuje to pořád to samé
-
- Pohlaví:
U excelu97 má mrkvosoft chybu tady s tou knihovnou - pokud si dobře pamatuju, tak tam existuje nějaká jako xl8405.dll, která se musí přejmenovat na 8805... Ale chyba hry zjevně s verzí nesouvisí.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to klobouk dolů, že si to pamatuješ, přepsáním knihovny se už dají soubory v excelu 1997 otevřít. Problém je, že uložení nefunguje.
Vyhazuje to hlášku MICROSOFT VISUAL BASIC a v okně je napsáno CHYBA KOMPILACE - SUB NEBO FUNCTION NENÍ DEFINOVÁNO
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2014 19:41) ---
Možná že by nějakej šikovnej programátor věděl co s tím, protože to odkazuje na konkrétní místo v moduexport - viz screen
Vyhazuje to hlášku MICROSOFT VISUAL BASIC a v okně je napsáno CHYBA KOMPILACE - SUB NEBO FUNCTION NENÍ DEFINOVÁNO
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2014 19:41) ---
Možná že by nějakej šikovnej programátor věděl co s tím, protože to odkazuje na konkrétní místo v moduexport - viz screen
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9235
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
10 pro 2024 17:05
-
-
- 1
- 3349
-
od Grimm