Ahoj,
potřeboval bych radu, už jsem vážně bezradnej... Při hrání jakékoliv hry se mi stává, že se mi propadávají FPS a hra se kouše (např Assasins Creed Revelations neustále propadává z 60 FPS na 55. Propad by číselně nebyl hrozný, ale projeví se to kousnutím hry... toto naměřil Fraps)... Nyní hraji BF 4 a je to díky těmto kousancům téměř nehratelné. Vypadá to jako by byl nedostatek paměti (vždycky jakoby načítá), ale RAM i GPU-RAM je dostatek... s delším hraním se to projevuje častěji, jak kdyby se něco zahlcovalo. Nejdřív jsem to tipoval na vadnou GPU, ale po její výměne za znatelně výkonejší se to děje stále. Nastalo vyměňování kde čeho, vyměnil jsem CPU, MB, RAM, GPU... nic nepomohlo. Přeinstalování Windows snad 100x (Win 7 i Win 8 64bit) Při přenesení grafické karty na jiné počítače to dělá také, ale v mém okolí to nedělá nikomu. Jen mne s mými komponenty. Na internetu jsem našel jednou člověka, který tento problém řešil, ale nikdy nevyřešil. Hardwarem to tudíž není. (Dělalo mi to i na notebooku)
Řeším to už druhý rok a kvůli tomu jsem vlastně přestal hrát... Rád bych si občas něco zahrál, ale tohle se nedá...
Sestava je:
CPU: i5 2500
MB: MSI B75A-G43 GAMING
RAM: A-Data 2x 4GB 1600 Mhz
GPU: HD 6870 1 GB Sapphire (Zkoušeno i s HD 7950, 5850, 4870, GTX 660 Ti)
PSU: OCZ Stealth X Stream 600W
HDD: WD Black 750 GB, 32MB, Sata 2
Case je výborně větraný a žádná komponenta se nepřehřívá...
Setkal jste se někdo někdy s tímto problémem? Už nevím co mám dělat... další investice do PC už provádět nechci... dal jsem do toho už hodně a zatím to k ničemu nebylo... :( Budu vděčný za každou radu... Díky
Propady FPS a zákusy - Všechny hry
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Propady FPS a zákusy - Všechny hry
60 na 55 bys nemel poznat. Napada me disk, resp. jeho zahlceni pri nacitani
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
No ještě pro upřesnění... dříve se to nědělo... prostě jednoho dne jsem to zpozoroval a dělá to stále. Je divné, že to dělá i na jiných PC, tedy s jinými disky. Pravda, že vše to byly plotnové disky Sata 2 a žádný SSD. Myslíš, že by to mohlo být tím? Je mi divné, že by se to dříve nedělo a prostě jednoho dne to začlo... "číselný" pokles FPS bych nezaregistroval, kdyby se u toho hra nekouskla... Tento příklad jsem uvedl proto, že to diagnostikoval Fraps...
Zahlcení disku by se mělo asi dostavit až po naplnění RAM, nebo se pletu? Nejsem si jist... Myslíš, že SSD by to vyřešil?
Zahlcení disku by se mělo asi dostavit až po naplnění RAM, nebo se pletu? Nejsem si jist... Myslíš, že SSD by to vyřešil?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
SSD je zas kanon na vrabce. Rozhodně není pro plynulost hry podstatný.
Disk se projeví např. při načítání nové lokace. Jako ověření si ve WIN8 můžeš spustit správce procesů a nechat záložku výkon. Tam uvidíš RAM, CPU a disk. Grafiku ti může třeba sledovat program GPU-Z. Nech to na pozadí a hraj. Po záseku se podívej, u čeho vyletěla chvilkově aktivita na 100%
Disk se projeví např. při načítání nové lokace. Jako ověření si ve WIN8 můžeš spustit správce procesů a nechat záložku výkon. Tam uvidíš RAM, CPU a disk. Grafiku ti může třeba sledovat program GPU-Z. Nech to na pozadí a hraj. Po záseku se podívej, u čeho vyletěla chvilkově aktivita na 100%
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Zkusím to a dám vědět, ale už teď vím, že RAM a GPU-RAM to není... to už jsem sledoval... je pravda, že na disk jsem nekoukal... podívám se...
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Úno 2014 21:22) ---
Tak se zdá, že je to nejspíš diskem... Při zákusech skoro ve všech případech vyskočila aktivita na 100%. Při všech z nich to sice nebylo, ale byly to většinou menší zákusy, takže bych řekl, že se prostě nezaznamenaly... Velké propady byly zaznamenány asi vždy.
Takže co teď? Vyřeší to SSD? Popř. novější HDD Sata 3? Nebo mohu něco udělat s tímto?
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Úno 2014 21:22) ---
Tak se zdá, že je to nejspíš diskem... Při zákusech skoro ve všech případech vyskočila aktivita na 100%. Při všech z nich to sice nebylo, ale byly to většinou menší zákusy, takže bych řekl, že se prostě nezaznamenaly... Velké propady byly zaznamenány asi vždy.
Takže co teď? Vyřeší to SSD? Popř. novější HDD Sata 3? Nebo mohu něco udělat s tímto?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Musis zjistit, jestli ti to zahlti hra, nebo program na pozadi. Serad si procesy podle aktivity disku a uvidis
Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
Sleduje se to dost špatně... kdyz sleduji pouze disk, tak to jde, tam aktivita vyskočí na grafu, ale takto musím mít hru v okně a tím pádem na snížené rozlišení... nyní kousanců ubylo, když je hra v okně, ale zdá se, že to dělá proces System. BF 4 si tolik nevezme... Tedy?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tezko rict. Pod system se muze schovavat spousta veci - aktualizace na pozadi, neco s antivirem, indexace, ovladace... Jestli to dela na Win7 i Win8, tak ovladace asi ne.
Zkusil bych povypinat/zastavit aplikace na pozadi (antivir, firewall apod) a kdyz to pomuze tak po jednon zpatky zapinat
Zkusil bych povypinat/zastavit aplikace na pozadi (antivir, firewall apod) a kdyz to pomuze tak po jednon zpatky zapinat
Hele, zkus to zapnout s GameBoosterem ... Na starým PC sem měl stejnej problém a GameBooster to vyřešil...
Odesláno z mého SuperUberYoLoBitchMadafakaSuperNiggaBitchPhonuEjKejEj HTC Sensationu
Odesláno z mého SuperUberYoLoBitchMadafakaSuperNiggaBitchPhonuEjKejEj HTC Sensationu

Můj PC
- Case:Zalman Z9 PlusHDD1:1,5 TB Seagate BarracudaHDD2:2 TB WDSSD:Kingston Hyper 3K 120GBCD DVD: Cosi Samsung MB: MSI H87-G4 CPU: Xeon E3-1230V3 + CM Hyper 103 GPU: Sapphire R9 290X 4GB RAM: Kingston HyperX Blu 8GB OS: WIN 8 64 BIT PSU: Corsair CX 750WM

Tak Gamebooster ani vypnutí firewallu nebo antiviru nepomohlo... disk to asi nezvlada, nebo nevím... :/
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Dostal jsem menší nápad, kolik máš místa na disku?? Může to být přeplněným místem, ale to bys měl pociťovat při veškeré aktivitě, pokud vím :)
Nene... mám čistou instalaci... disk je prázdný...