3-4TB disky a spolehlivost se vzajemne vylucuji
Pokud chces spolehlivy disk, musi mit pouze jednu plotnu.
Osvedcily se 1TB Seagate:
http://www.alza.cz/seagate-sv35-1000gb-d287371.htm
Nový HDD na data - prosím o radu s výběrem:
Re: Nový HDD na data - prosím o radu s výběrem:
Tak to je dilema, potřebuju co největší kapacitu. Nějaký kompromis? Velikost/spolehlivost/provozní vlastnosti?
1TB je málo, potřeboval byt těch disků víc...
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2014 14:17) ---
Co říkáte na WD Red 3GB ?
1TB je málo, potřeboval byt těch disků víc...
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2014 14:17) ---
Co říkáte na WD Red 3GB ?
Nesmysl, petr22 jistě chtěl napsat: harddisky a spolehlivost se vylučuje. Jestli máš data jen na harddiscích, jako bys už je neměl ... v budoucnu budou i 20 a 60 TB harddisky, ale doufám, že bude lepší alternativa z MRAM.
X — 14. listopadu 2010 píše:K vzhledem k tomu, že kolem roku 2013 (možná i dříve, ale nebudu optimista vzhledem ke zkušenostem) má nastoupit MRAM pamět alias memristor, tak budou SSD disky brzo zastaralé… — viewtopic.php?f=40&t=59764&p=434316#p434316
Možná se dočkáme, možná budeme ještě čekat, možná se nedočkáme nikdy… Kdybych měl čekat na MRAM, tak už dávno nemám kde skladovat data. Dodneška spoléhám na harddisky; ještě nikdy jsem o data nepřišel vinou hardwarového selhání harddisku. A proti chybě lidského faktoru považuji za dostatečné mít ještě jednu kopii na externím disku. Přestože ideál je mít dvě nebo tři zálohy na různých médiích a různých místech – ochrana nejen před hw chybou, ale i před zlodějem či přírodní katastrofou.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
X: souhlasím s tebou, ale není v mých silách "zálohovat" na BD. Ty "zálohy" jsou tak trochu dynamické, často mažu, přesouvám atd. a jistě uznáš, že tato činnost je pohodlnější a hlavně rychlejší na HDD. Tož se snažím dobrat /dle vašich zkušeností, protože vím, že jsou tu lidé velmi fundovaní/ k nějakému kompromisu kapacita/spolehlivost/dobré provozní vlastnosti.
Btw. se jedná většinou o fotky, snažím se pravidelně tisknout a papír v albu překoná i BD.
Myloš: já už jsem o data přišel, naštěstí jen systémová. Externí disk a zálohu na něj používám, ale co si budem nalhávat, nějak se mi nedaří zálohovat často a pravidelně. Proto ty dva interní disky.
Možná z toho dělám zbytečnou vědu, jen se snažím zvýšit pravděpodobnost nákupu disku, který bude na pár let ok.
Btw. se jedná většinou o fotky, snažím se pravidelně tisknout a papír v albu překoná i BD.

Myloš: já už jsem o data přišel, naštěstí jen systémová. Externí disk a zálohu na něj používám, ale co si budem nalhávat, nějak se mi nedaří zálohovat často a pravidelně. Proto ty dva interní disky.
Možná z toho dělám zbytečnou vědu, jen se snažím zvýšit pravděpodobnost nákupu disku, který bude na pár let ok.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu se sestavením pc
od Patrik54321 » 16 črc 2025 20:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1491
-
od Patrik54321