Jak importovat kontakty do Thunderbirdu ?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Hraba
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak importovat kontakty do Thunderbirdu ?

Příspěvekod Hraba » 11 úno 2014 22:54

Tak jsem si vše přečetl. První odkaz bez problémů. To už umím. Třetí odkaz není třeba na adresy. Druhý odkaz nelze číst až do konce, najednou končí právě tam co potřebuji dále. Vše jsem si dal přeložit, protože neumím anglicky. Došel jsem k tomu adresáři a vytvořil jsem si dva záznamy - kontakt 1, kontakt 2.

U kontaktu 1 jsem dal exportovat a vytvořil se mi soubor kontakty 1 .iaf . Nevím, zda to dělám až sem dobře. Soubor .iaf mi nejde vložit do Excelu.
Dál nevím, prosím o radu nějakou polopatickou pro mne. Děkuji.

Reklama
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 12 úno 2014 16:43

Jak jsem psal-používám verzi tři a nehodlám přecházet na novější a tak nevím jak funguje import v novějších verzích.Odkaz číslo tři-Bez problémů načítá jak EML tak CSV.Dokonce si poradí s noklií ovi nebo sms androidu.
Odkaz číslo dvě.Zkoušel jsi použít Migration Assistant přímo v thunderbirdu?Taktéž možnost použít CSV.

Hraba
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Hraba » 12 úno 2014 17:08

Je ten THB 3 česky ? Kde mám hledat Migration Assistant přímo v thunderbirdu?

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 12 úno 2014 17:14

Ta verze tři je taky v češtině.A ten asistent?Je to v druhém odkazu a je psáno pro verzi 10.U novějších to bude podobné.
Are you using the latest version of Thunderbird (10.2). I haven't tried importing from Windows Live mail using it. But, I suspect they've probably enhanced it's Migration Assistant as time has passed.

After installing Thunderbird, go to Help> Migration Assistant, and just follow the steps in the Wizard, where it should look for other mail packages on the drive, and let you select to Import Everything (Mail, Contacts, etc.), or just a subset (for example, checking only the Address book for import).

If the Migration Assistant in latest Thunderbird 10.2 version doesn't support importing your Contacts from the latest Windows Live Mail, you can just export your contacts to a .csv file from Windows Live Mail, then import that file into Thunderbird (using the Tools> Import feature).

a strejda gůgl na to říká-
Používáte nejnovější verzi aplikace Thunderbird (10.2). Nezkoušel jsem import z Windows Live Mail používat. Ale mám podezření, že jsem asi lepší, že to Migration Assistant, jak čas ubíhal. Po instalaci Thunderbird, klikněte na Nápověda> Migration Assistant a postupujte podle pokynů v Průvodci, kde by to mělo vypadat na jiných poštovních balíků na disk, a nechat si vyberte, zda chcete importovat vše (Mail, Kontakty, atd.), nebo jenpodmnožinu (např. kontrola pouze adresář pro import). Pokud Migration Assistant v poslední Thunderbird 10.2 verze nepodporuje importu kontaktů z nejnovější Windows Live Mail, můžete jen exportovat kontakty do souboru. CSV z Windows Live Mail, a pak importovat tento soubor do aplikace Thunderbird (pomocí Nástroje> funkce importu).

A až bude k obrazu tvému tak použij-
http://www.slunecnice.cz/sw/mozbackup/

Hraba
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Hraba » 12 úno 2014 17:33

Která verze THB 3 by byla v češtině nejlepší pro WIN 8 ? Ta čeština je tam hned - volby nebo se musí dodatečně vložit ? Můžu si nechat tu moji verzi a stáhnout THB 3 ? Nebo se musí nejdříve ta moje verze odinstalovat ? Mě by vyhovovalo stáhnout THB 3 a moji nemazat, abych mohl vše pak přenést do THB 3. Děkuji. Anglicky mi nic nepište prosím, jazyky neumím.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 12 úno 2014 18:20

Jestli verze 3 vůbec na W8 pojede.Nová snad nevyhovuje?Pokud někdo Neumí cizí jazyk tak je možno používat překladač.
http://translate.google.cz/

A tady je snad import a export snad do všeho možného.
http://kb.mozillazine.org/Importing_and_exporting_your_mail

A to je takový problém použít možnosti,které nabízí a to jak EML nebo CSV a upravit jak je třeba?Pak záloha přes mozbackup.

Hraba
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Hraba » 13 úno 2014 12:52

Děkuji vám za všechny návody a informace. Všechny kontakty ( přes 500 ) z Live Mail se mi již podařilo importovat do THB + emaily, verze 24 - tu co jsem měl a mám. Verzi THB 3 jsem neriskoval pro Win 8. Nebylo to pro mne jen tak, ale zato jsem se naučil dost nových a zajímavých věcí. V THB jsou všechny kontakty v adresáři - ve sloupcích, tak jak mají být. A fungují i při posílání emailů z THB. Live Mail 2012 jsem již odinstaloval. Opatrujte se a ještě jednou díky za trpělivost. Hezký den.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 13 úno 2014 15:22

Není za co.Než se použije mozbackup tak navštiv tuhle stránku-https://addons.mozilla.org/cs/thunderbird/,kde se najde spousta věcí na dovybavení pošťáka jako jsou třeba slovníky na kontrolu pravopisu-contact sidebar-lightnig-translator atd..

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”