Dobrý den
Prosím vás .....mám takový problém. Ve škole jsem dostali jeden úkol a já si s ním nevím rady. Předem říkám, že bych byl rád kdyby mi někdo poradil jak na to. Nechci aby ho za mne někdo dělal...jen nevím co s tím a potřebuji pomoc. Takže se ptám: Byl by mi tu někdo ochotný pomoct?
Předem děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2014 21:57) ---
Jedná se o tohle:
Vytvořte tabulku, která bude mít jako vstupní hodnotu délku hrany krychle.
Výstupem bude: objem a povrch krychle, stranová a tělesová uhlopříčka a délka hran krychle.
- Na první řádek napište název úkolu , pod něj jméno a příjmení , pod to třídu
- k hodnotám připište správné jednotky
- k popisu přidejte označení počítané veličiny.
Tabulkový editor Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Tabulkový editor
Vítej na PC-HELP!
A co je na tom složité? Např. v buňce B2 budeš mít vstup. V C2 bude "=B2*B2*B2" - to je objem. V D2 bude "=6*B2*B2" to je povrch. Atd.
A co je na tom složité? Např. v buňce B2 budeš mít vstup. V C2 bude "=B2*B2*B2" - to je objem. V D2 bude "=6*B2*B2" to je povrch. Atd.
Děkuji
No já jsem v tomto ohledu naprostý laik a toto jsem nikdy nedělal...........Třeba ten "vstup" vůbec nevím co to je nebo jak to mám udělat
No já jsem v tomto ohledu naprostý laik a toto jsem nikdy nedělal...........Třeba ten "vstup" vůbec nevím co to je nebo jak to mám udělat
-
- Pohlaví:
Tabulkový editor funguje tak, že když ve vstupní buňce (zde B2) změníš číslo (hrana krychle), tak se všechny hodnoty automaticky přepočítají.
Já už asi vím jak na to. Ještě dotaz .....Prosím Vás, ta hrana krychle má být jaké číslo? Já to z toho úkolu jaksi nevyčetl
-
- Pohlaví:
Jistěže. Údaj ovšem může být v centimetrech, milimetrech, metrech atd. To musíš taky nějak ošetřit, neboť to máš v požadavcích zadání.
Ano, vím, že výsledky obsahu nebo objemu budou v jiných jednotkách.........Ta délka strany krychle (vstupní hodnota) může být tedy jakékoliv číslo? Jestli to tedy chápu dobře
Je to přece vstupní hodnota. Zadá se taková, jakou zrovna pořebuješ.
Myslím, že to můžeš nechat klidně i prázdný. Vyučujícímu jde nejspíš hlavně o ty vzorce u jednotlivejch veličin.

Myslím, že to můžeš nechat klidně i prázdný. Vyučujícímu jde nejspíš hlavně o ty vzorce u jednotlivejch veličin.

Už vím jak na to
Moc Vám děkuji za pomoc
Moc Vám děkuji za pomoc

-
- Pohlaví:
Na prázdnou hodnotu bacha. U krychle to v tomhle případě nevadí, ale kdybys počítal něco jiného, může se stát, že budeš vstupní hodnotou dělit a v tom případě by tabulkový editor vyhodil chybu.
No ,ale když tam nedám žádnou hodnotu tak tam budu mít 0 u všeho
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 12258
-
od pcmaker