Instalace Win 7 na HDD
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Instalace Win 7 na HDD
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jak mam naisnatlova Windows 7 na HDD.Mam OS Windows 8.1 a chci mit jeste jeden.To je windows 7.Nevim jestli je to dobry napad mit dva windowsi.Tak proto se vas ptam.Jinak mi kdyztak napiste jak mam nainstalovat windows abych mel tedy dva.Kdyby to neslo tak mi napiste jak mam nainstalovat windows 7 misto windows 8.1 aby mi tam zustaly veci od Asusu.Díky za odpoved
Re: Instalace Win 7 na HDD
pokud máš jeden pevný disk, tak je nejoptimálnější si vytvořit místo na disku ve správci disků. Není třeba přidělovat svazek. Poté spustíš instalaci windows a při výběru kam nainstalovat zvolíš možnost: Nepřidělené místo na disku (nebo oddíl, pokud jsi vytvořil, lepší je nedělat ho, ať si ho instalace sama zarovná). Po úspěšné instalaci se bude nejspíš PC sám ptát, jaký systém chceš zrovna spustit (jako bys zmáčkl F8 při startu PC). Dle mého je nejideálnější mít ale oddíly na disku tři: 1)windows 7 2)windows 8.1 3)na data-fotky, filmy, dokumenty...
3) je z toho důvodu, že budeš mít svoje data k dispozici z obou operačních systémů.
3) je z toho důvodu, že budeš mít svoje data k dispozici z obou operačních systémů.
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
a muzu se zeptat jak to udelam??? Protoze ja se v tom moc nevyznam.Dekuji.Kdyztak muj skype je dolezalovi992
Skype sem ani nedávej, je to zbytečný, pokud se něco řeší, tak ve fóru, aby to bylo všechno pohromadě tady.
Jak máš rozdělený HDD? máš windows na např. oddíle C: a data na D:, nebo všechno na jednom oddíle?
Jak máš rozdělený HDD? máš windows na např. oddíle C: a data na D:, nebo všechno na jednom oddíle?

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
nn OS mam na C: a data mam na D:
jak máš svazky velké? bude potřeba je zmenšit, aby se mohl vytvořit třetí (třeba B: je li písmeno neobsazené, nebo prostě jiné) na windows7 nejlepší asi bude, když přiložíš screen ze správy disků: správa počítače->úložiště->správa disků
a vložit jako přílohu
a vložit jako přílohu

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
ja to prave neumim,jako screen jo ale nevim jak se dostanu do spravy pociteace a dal
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Do Spustit napiš diskmgmt.msc
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak já bych zmenšil DATA D: o třeba 100GB a na vzniklé místo bys sis nainstaloval ty sedmičky. Postup je následující:
Pravoklik na DATA D: -> zmenšit svazek -> zadej třeba těch 102400MB (to je 100GB) a potvrď. Teď správce disků můžeš zavřít, vložit instalačku windows 7 a při výběru disku viz obrázek v příloze zvolíš "nepřidělené místo na disku (mělo by tam být asi těch 100GB)" pak už jen klikneš další a doinstaluješ obvyklým způsobem.
Pravoklik na DATA D: -> zmenšit svazek -> zadej třeba těch 102400MB (to je 100GB) a potvrď. Teď správce disků můžeš zavřít, vložit instalačku windows 7 a při výběru disku viz obrázek v příloze zvolíš "nepřidělené místo na disku (mělo by tam být asi těch 100GB)" pak už jen klikneš další a doinstaluješ obvyklým způsobem.

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
a muzu to zmensit o 30GB nebo 50GB?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek