HDD-Končí jeho životnost? Vyřešeno
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
HDD-Končí jeho životnost?
Zdravím, každý týden projíždím CrystalDisk a právě se mi změnil stav disku na Pozor. PC je starý zhruba 3-4 roky. Mám přemýšlet nad koupí nového HDD nebo se s tím dá něco dělat?

Naposledy upravil(a) Karrex dne 13 úno 2014 22:48, celkem upraveno 1 x.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Re: HDD-Končí jeho životnost?
Dělat se s tím nedá nic, ten HDD začíná pomalu odcházet. Nepoužíval bych ho jako systémový a neukládal bych na něj důležitá data. Ale je to teprve na začátku, takže disk je použitelný na málo důležité aplikace apod. Já osobně podobně "postižený" HDD používám ve zkušebním PC jako systémový, ale když klekne, je mi to jedno a dám tam jiný.
A obrázky patří sem, to bys mohl ve třetím levelu už vědět!
A obrázky patří sem, to bys mohl ve třetím levelu už vědět!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Já bych koupil novej protože nikdy nevíš kdy klekne a volil bych tento http://www.czc.cz/seagate-barracuda-720 ... 89/produkt
Chybama se člověk učí.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Budu nejspíš kupovat SSD + HDD. Které, to se už porozhlídnu po navržených sestavách, ale díky. Tenhle jsem také chtěl vzít
. Potřeboval jsem jen potvrdit zda je to konečná. Doufám, že ještě nějakou chvilku vydrží...
Díky moc.
PS: Za obrázek se omlouvám, žádný jsem sem 4 roky nevkládal a akorát jsem zkopíroval špatný link
.

Díky moc.
PS: Za obrázek se omlouvám, žádný jsem sem 4 roky nevkládal a akorát jsem zkopíroval špatný link

Sestava v profilu.
Tak pokuď chceš SSD + HDD tak kup toto http://www.czc.cz/samsung-ssd-840-evo-1 ... 76/produkt SSD a toto http://www.czc.cz/seagate-barracuda-720 ... 89/produkt HDD
Chybama se člověk učí.
A furt se stále točí

CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
Ten Hitachi je 2,5" HDD a za tohoto stavu půjde bez varování relativně rychle do kélu.
Třeba dopadne takhle taky do poslední chvíle chodil......
Třeba dopadne takhle taky do poslední chvíle chodil......
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ten Hitacho byl Externí Harddisk
Jenže se mi po čase vyndavání a zandavání UsB zničilo tak sem se na to vyprd a dal ho norml na AtA 
(za chvíly přiložim snímky z testu z HD Tune
)

(za chvíly přiložim snímky z testu z HD Tune

CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
A jak to pomůže tazateli? Další debata ve vztahu k němu je o ničem. Končím.....
Taky jsem měl Hitachi 2,5" a ačkoli mi CrystalDisk ukazoval stav "dobrý" a dle HD Tune nebyl jediný vadný sektor, ze dne na den přestal fungovat. Vydržel cca 3 roky, což je oproti jiným dle mě slabota.
Tak ještě úplně nekončím. Eviduji případ, kdy Hitachi HDD 500GB odešel 1 měsíc před koncem záruky, výměna v záruce se povedla. A je to ten, jehož Error Scan v HD Tune je o pár příspěvků výše.

Mě kdysi odešel jeden externí do 2 měsíců po koupi, dostal jsem za něj druhý a odešel také do 2 měsíců, pak už mi rovnou vrátili prachy. Byli to myslím externí (v hliníkovém pouzdře) Maxtor One Touch II nebo snad III ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3116
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 18:07