Poraďte mi nejlepší programy/přístroje pro diagnostiku PC *

...

Moderátor: Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Poraďte mi nejlepší programy/přístroje pro diagnostiku P

Příspěvekod guest » 14 úno 2014 10:15

600 Kc/h, 3hodiny = 1800 Kc + nejake ty soucastky
Tak to je hodně o místě a o člověku. Tady by si 600Kč/h neřekl nikdo! A i ty 3 hodiny jsou vycucané z prstu.

Já už se zde loučím, napsal jsem asi vše co jsem mohl.

P.S. 107000Kč/měs. hrubého by bylo fajn!

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2014 10:20

600 Kc/h je minimalni cena, kterou bude pozadovat odbornik ktery se v tom vyzna. Kdyz si to spoctes na mesic, tak to zase tolik neni. U opravdu odborne prace je bezna taxa i 2000 Kc/h. U neodoborne jako je instalace sw a sestaveni pocitacu je to kolem 400 Kc/h.

Schvalne se podivej na cenik firmy RS Semily - to je u vas, ne?

Dneska se vyplati opravovat pouze digitalni zrcadlovky a podobnou drazsi elektroniku.

107000Kč/měs. hrubého by bylo fajn, jenze to si NIKDY nevydelas kdyz budes chtit POUZE 600 Kc/h ! To bys tu castku co vydelas ve skutecnosti musel nasobit minimalne 4x. A kdyz odvedes vsechny dane a dalsi poplatky, tak ti zase tolik nezbyde. Navic se bavime o odborne praci, ne o vymenovani PC hardware co muze delat kazdy student stredni skoly jako privydelek o prazdninach.

Nesmis zapomint i n a to, ze kdyz neco delas, tak na to poskytujes zaruku. Troufnes si dat zaruku 6 mesicu na zakladni desku, kterou bastlis doma dva dny pajeckou? Ja ne, protoze se muze potento naprosto kdykoliv.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 14 úno 2014 10:40, celkem upraveno 1 x.

guest

Příspěvekod guest » 14 úno 2014 10:40

Na závěr: Myslím si, že jsme se od původního dotazu dostali někam opravdu jinam!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2014 10:41

Ja si zase myslim ze ne.

Protoze kdyz neco opravuje tak musi pocitat i s tim, ze to domrvi definitivne. Kdyz se mu to stane, co s tim udela?

Zakaznik, ktery se necha neco spravit pocita s tim ze se to 100% povede a ze to bude urcite stat pouze predem dohodnutou castku. Nicmene u elektroniky je oprava ve smyslu mozna je to tim a tim, muzu skusit to a to, bude to stat tolik a tolik a mozna to bude fungovat.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 14 úno 2014 10:43

wattmetr píše:2petr22: Sice máš pravdu, ale to je čistě konzumní přístup - co se vyplatí a co ne. Pokud se někdo chce něco naučit, tak si "ten voltmetr a osciloskop" pořídí, sice mu chvíli bude trvat, než se naučí i diagnostikovat, ale pak z něj může být slušný odborník, který zákazníkovi ušetří pár korun "jen" díky svým znalostem. Ale to se bohužel v dnešní době nenosí...... :-(

Jen potvrzuješ to, co už jsem tu napsal - viz výše. Tímhle stylem ale pro další generace vychováme ne opraváře, ale vyměňovače, zrovna tak, jak už to dnes chodí především ve značkových opravnách automobilů.
Tleskám tazateli za jeho zájem a držím mu palce, aby mu to alespoň trochu vyšlo :clap: :clap:

PS: 2petr22: Doplnění: Pochopitelně jako profík, který musí vydělávat, se asi jinak chovat nemůžeš. Znám to, taky podnikám, i když v úplně jiném oboru ;) ;)
PS2: A Ty když něco opravuješ, s tím "domrvením" také počítáš?? :shock:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2014 10:47

To neni konzumni pristup, to je realita. Sestivrstvy plosny spoj na kterem mas hafo BGA obvodu jeste navic pajeny bezolovnatou pajkou nespravis, ani kdybyses na hlavu postavil. Elektronika je dneska tak slozita ze ji zadny hobbybastler s pajeckou proste spravit nemuze. Bastlit je dnes mozno pouze jednoduche veci.

Prestav si, ze se majitel takhle "opraveneho" auta nekde vyboura a ukaze se ze na vine je soucastka, na ktere bastlil Franta s trafopajkou aniz by vedel co ta soucastka ve skutecnosti dela, pripajel tam cosi a pritom odvaril polovinu obvodu. Proto se vzdy vymenuje.

Kdyz byla v radiu jedna deska, par dratu, elektronek a vypinacu tak to spravit slo. Dneska tam mas dva integrace a opravovat neni co.

Vymena dilu je jediny zpusob opravy, na ktery nekdo dokaze dat zaruku a ktery je take dle specifikaci vyrobce.

Ja opravuju pouze to, co je moje nebo u ceho majiteli nevadi, ze to pujde definitivne do kopru.

guest

Příspěvekod guest » 14 úno 2014 10:51

Tak já už jsem stará škola, ale stejně bych začínal i s voltmetrem a páječkou. Vyměnit grafiku umí každý prodavač zeleniny /nic proti nim :-)/

Jenom bych doplnil, že dotyčný se ptá na začátky a ne na to jak zřídit velkoservis PC na zelené louce! :-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2014 10:53

On ten velkoservis a zacatecnik se v leccems podoba.

Prvni je treba analyzovat zavadu a pak vymyslet, jak ji vyresit aby byl zakaznik spokojen.

U PC se u hw zavady prakticky vzdycky dostane do stavu, kdy bude muset neco vymenit. Treba zakladni desky od notebooku s usmazenou grafikou se vylozene opravovat nevyplati.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 14 úno 2014 10:54

Promiň, ale zbytečně plýtváš svým časem. To, co jsi napsal, je mi pochopitelně známo, ale já mluvím o něčem jiném, a to o výchově odborníků, zájmu amatéru a vzdělávání šikovných lidí, kteří o problematice chtějí něco vědět. A to je to, co Ty, zaslepený jen tím, co je a co není výhodné/ztrátové/ekonomické nechceš pochopit. Prostě já o voze, Ty o koze. Zbytečná další diskuze. Končím.....
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2014 10:57

Ty si tady stezujes, ze se dneska pouze vymenuje. Ja ti vysvetluju, ze se to jinak delat neda.

Skus si schvalne opravit neco slozitejsiho nez budik a uvidis sam.

Muze te to jak chce bavit, muzes to delat jak chces dlouho - ale tady se bavime o tom delat to jako SLUZBU ZAKAZNIKUM. Tam nemuzes bastlit neco, co podle specifikaci vyrobce musis vymenit. Nehlede na to, ze postupovat musis strriktne podle materialu postupu od vyrobce zarizeni. Nemuzes si vymyslet, ze si to udelas po svem.

A nejhorsi je si myslet, ze s pajeckou z Lidla opravis cokoliv a servisy ktere dily meni a neopravuji to delaji jen proto, aby okradly zakaznika.

guest

Příspěvekod guest » 14 úno 2014 11:00

Prvni je treba analyzovat zavadu
Nic jiného jsem nepsal.
Ovšem ten kdo analyzuje závadu tím, že metodou pokus omyl mění komponenty, není u mne odborník, ale špatnej amatér a to i v případě, že si řekne 600Kč/hod.

Např. pomocí osciloskopu snadno zjistím, že je vadný zdroj ad.
A už dost! :lol:

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2014 11:04

Nezapomnej, ze tenhle postup - vymenit vsechno mozne tady radime kdekomu kdyz mu neco nefunguje (a zadarmo) :smile:

Ono to totiz nekdy jinak nejde.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”