Kde stahnout windows xp? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

martmix
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kde stahnout windows xp?

Příspěvekod martmix » 14 úno 2014 15:12

No vypada to,ze to tak budu muset udelat.Protoze okolo me maji vsichni W7.Takze neni ani od koho si pujcit.
Snad to bude fungovat.Pristi patek na to vlitnu a musi to byt do pondeli hotovy,jelikoz ten pc funguje na ucetnictvi.

Reklama
Nut
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Nut » 14 úno 2014 16:02

Pokud si systém koupíš jednou,podpoříš vývojaře,tak nevidím etický problém si jejich OS naistalovat na ostatní PC pomocí legalizace. Že je někdo zastánce original a kupuje si i spořič s rybičkama za 15$ ,tak to nemusí cpát ostatním...řekl bych,že vydělávají víc než dost..
Když něco nejde silou použij na to větší sílu.

Tomasb98
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Tomasb98 » 14 úno 2014 18:40

Zastánce zrovna ne ale myslel jsem že je to proti pravidlům když podle některých správců tohoto fóra je například stažená hra s licencí Freeware nelegální... nebo si to doposud mysleli.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 14 úno 2014 18:44

Podle mě je to na hraně, ale v mezích slušnosti; připadá mi absurdní, aby vlastník licence musel znovu Windows kupovat. S ohledem na identičnost instalačních CD se od sebe jednotlivé licence odlišují jen tím štítkem, a ten má.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 15 úno 2014 23:48

Nebylo by snazší zavolat na Microsoft a zeptat se na to? Během chviličky budeš vědět, zda se to dá nějak rozumně vyřešit...
841 300 300
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 16 úno 2014 01:08

Uz jsem to psal nekolikrat - Microsoft OEM verze nepodporuje, nezajima ho to, smitec. OEM verze Windows podporuje ten, co ten pocitac prodal. Na Microsoft je mozno zavolat, ale po precteni cisla ze stitku to odmitnou resit, ze je to OEM.

Nemusi se znova kupovat zadna licence, staci koupit OEM instalacni media pro takzvane stavece pocitacu, cela sada stoji asi 200 Kc. Jsou to ty same disky, co to z nich instaloval prodejce pocitacu. Na Ebay to jeste urcite pujde koupit.

Samotna instalacni media a licence Windows jsou dve samostatne, samostatne prodavane veci. Prodejce si koupil jednu instalacni sadu, a haldu licenci (coz je obalka s certifikatem a COA stitkem), ktere pak prodaval zakaznikum.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 16 úno 2014 09:35

Petr22 píše:Uz jsem to psal nekolikrat - Microsoft OEM verze nepodporuje, nezajima ho to, smitec. OEM verze Windows podporuje ten, co ten pocitac prodal. Na Microsoft je mozno zavolat, ale po precteni cisla ze stitku to odmitnou resit, ze je to OEM.

Nevím kam jsi volal, loni jsem řešil problém s OEM verzí (sic Win7) a normálně mi na zákaznické lince poradili. Nevidím sebemenší důvod, proč tam nezavolat. Je to lepší než tady několik dní sledovat jen dohady a kloudná odpověď nikde.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 16 úno 2014 10:03

Prvni vec, co budou chtit, je cislo z COA stitku. OEM verzi odmitli resit vzdy, s tim ze se mame obratit na prodejce zarizeni.

Co vlastne po tom Microsoftu ma chtit? Instalacni medium na neco, co se 5 let neprodava a co Microsoft nikdy nepodporoval?

Co se da udelat uz bylo receno nekolikrat:
Stahnout si nekde ISO image OEM Windows XP CDcka nebo poridit OEM instalacni medium na Ebay.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 16 úno 2014 10:09

No zatím se k tomu napsalo 45 příspěvků a myslím že petr22 napíše další :-D Ten telefonát za 3 koruny by to jistě vyřešil na první pokus!

martmix
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Kde stahnout windows xp?  Vyřešeno

Příspěvekod martmix » 16 úno 2014 10:12

Dekuju vam vsem za nazory.Obrazek sem si uz udelal,co a jak.
Mam uz vypalene ISO,ktere o vikendu,az ten pc budu delat,tak vyzkousim.A kdyby to neslo,tak budu resit jinak,pripadne hledat nekde dalsi ISO nebo rovnou to CD na ebay.
Vazim si vasich nazoru.
A radsi zamykam,abych predesel dalsim hadkam.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”