Dobrý den.
Mám stolní počítač WIN8, Mozilla Firefox 27.0
Počítač mám rozdělen na 4 disky : C - kde mám Program Files, Program Data, Sky Drive Temp, totalcmd, Users, Windows a další.
Dále disk D , F , G
Na externím disku H - 1TB - mám zkopírováno C, D, F, G
A měl bych dotaz.
Když mám na stolním počítači nastavené aktualizace, tak je jasné, že se mi mění nějaké hodnoty na C v PC.
Chtěl bych po čase aktualizovat i tu složku C na disku H. Stačilo by aktualizovat na H třeba jen něco z C ( Program Files, Program Data, Sky Drive Temp, totalcmd, Users, Windows a další ) nebo musím smazat na H vše na C, a pak z počítače zkopírovat vše na C a to pak zase zkopírovat do C na H ?
Děkuji za případné rady.
Zálohování systému na externí disk H Vyřešeno
Re: Zálohování systému na externí disk H
ahoj
stahni si goodsync, tam si vse nastavis, pujde to tak i tak, zalezi na tobe.
i kdyz zalohovat disk C mi prijde zbytecne
stahni si goodsync, tam si vse nastavis, pujde to tak i tak, zalezi na tobe.
i kdyz zalohovat disk C mi prijde zbytecne
Tak to mě nenapadlo, že zálohování C by mohlo být zbytečné. Já právě myslel, že jsou na něm důležitá data, kdyby se něco stalo na PC, tak by se to přeci mohlo přetáhnout z H disku, ne ? Všude se píše o zálohování dat, tak jsem si chtěl také C z počítače zálohovat.
A když si stáhnu ten goodsync , tak to se bude zálohovat do H disku nabo kam ?
A když si stáhnu ten goodsync , tak to se bude zálohovat do H disku nabo kam ?
to si vse nastavis. umi to delat i planovane zalohovani
Zkusím to. Proč je zálohování C zbytečné ?
je ten goodsync v češtině - nevíte ?
je ten goodsync v češtině - nevíte ?
Nemuzes zalohovat operacni system tak, ze prekopirujes slozku Program Files a Windows - to je k nicemu, protoze to nemuzes nijak obnovit, navic takova zaloha bude stejne nefunkcni.
Jestli chces zalohovat operacni system tak, aby bylo mozne pouzit obnovu, musis pouzit nejaky nastroj ktery udela image disku C: (mel by byt soucast Windows).
Jestli chces zalohovat operacni system tak, aby bylo mozne pouzit obnovu, musis pouzit nejaky nastroj ktery udela image disku C: (mel by byt soucast Windows).
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Ovládací panely > Obnovení souborů Windows 7 (je i ve win 8 ) a tam si vybereš co (systém, data, ....) a kam (externí disk H ve tvém případě) a kdy (podle plánu, nebo po ručním spuštění) chceš zálohovat. Ve stejném nástroji se pak data ze zálohy i obnovují. Pro případ havárie systémového disku si v tomto nástroji vytvoř CD pro obnovení systému - z toho v případě havárie systémového disku nabootuješ a pak systém obnovíš ze zálohy na H.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Na 8.1 je to perfektně schované, ale stále plně dostačující. 

Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Re: Zálohování systému na externí disk H Vyřešeno
mmmartin píše:Ovládací panely > Obnovení souborů Windows 7 (je i ve win 8 ) a tam si vybereš co (systém, data, ....) a kam (externí disk H ve tvém případě) a kdy (podle plánu, nebo po ručním spuštění) chceš zálohovat. Ve stejném nástroji se pak data ze zálohy i obnovují. Pro případ havárie systémového disku si v tomto nástroji vytvoř CD pro obnovení systému - z toho v případě havárie systémového disku nabootuješ a pak systém obnovíš ze zálohy na H.
Jo, moc díky, to jsem potřeboval.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3127
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1818
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-
-
- 3
- 2289
-
od shockwave