zdroj...
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To se mi stalo před sedmi lety. Koupil jsem v bazaru počítač. Doma ho zapnul, ozvala se rána ze zdroje se začal hnát kouř ven. Odnesl to jeden elektrolyt. Naštěstí se ještě ze shořelého kondenzátoru dalo vyčíst jakou má hodnotu, tak jsem ho koupil a vyměnil.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
-
- Pohlaví:
Tak to asi neví ani jasnovidec. Vzhledem k tomu, že byl všechen smrad ze zdroje, pak nejspíš vyhořel zdroj. Co ale bylo příčinou se na dálku nepozná. Příčina může být kdekoliv a vůbec se nemusí projevit nějakým kouřem, nebo smradem.
Co znamená tohle ?:" když jsem ho pustil tak začal hrozně smrdět a nic se přitom nestalo"
Jestli vše běží, tak nic nevyhořelo - jen nějaký bordel ve zdroji. Pak by to chtělo vyčistit.
Co znamená tohle ?:" když jsem ho pustil tak začal hrozně smrdět a nic se přitom nestalo"
Jestli vše běží, tak nic nevyhořelo - jen nějaký bordel ve zdroji. Pak by to chtělo vyčistit.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No vyhořel kondenzátor ve zdroji.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
-
- Pohlaví:
Tak zkontroluj spoje okolo desky jestli nejsou přerušený, nebo jestli tam není někde nějakej uhlík po hoření, očisti to a kondenzátor vyměn. Nebo požádej nejakýho kámoše. Není to věda. Pokud tam ale vyhořel C, bylo by nejlepší v tom okolí je vyměnit všechny - jsou tam min. 2.
P.S. Pokud je to nějakej zdroj za 300,-, tak do servisu to nemá cenu dávat. Oprava by stála cca stejně, jako nový zdroj podobné kvality.
P.S. Pokud je to nějakej zdroj za 300,-, tak do servisu to nemá cenu dávat. Oprava by stála cca stejně, jako nový zdroj podobné kvality.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Osobně bych zdroj neopravoval (pokud nejsi expert) ono vyměnit kondenzátory není problém ale může tam být nějaká další, skrytá, závada která buď způsobila poškození kondenzátoru nebo po jeho "odejití" se mohlo nadrbnout něco dalšího... Načež provozem takto opraveného zdroje si můžeš způsobit další škody...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mně vyhořel, protože se tam nakondenzovala vlhkost a vyměnit kondenzátor také není sranda. Musíš to celé rozdělat, aby ses dostal ke spodu desky a odpájel nožičky vyhořeleho kondenzátoru, vyčistil a připájel nový. Docela piplačka.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
-
- Pohlaví:
Ono zas tak dramatický není. Pokud člověk nemá žádné zkušenosti, tak se to může zdát složitý, ale není to velkej problém. Pořád se učíme.
Větší problém tu naznačil El Diablo . skrytá závada !
Pokud odejde něco ve zdroji, pak příčin může být mnoho. Vždycky není důležité to opravit, ale hlavně najít příčinu. Může to být nějakej bordel /prach apod./ ve zdroji, ale taky to mohla zavinit chyba někde na HW a tu je třeba dohledat.
Pokud se zdroj opraví a stejně něco "vybouchne", pak nemusí být chyba v opravě, ale v té příčině. T.j. pokud je někde šlus na desce /či jinde/, pak odejde i nový zdroj.
Na druhou stranu nalézt to správné řešení je problém, a nejen pro relativně nezkušené. Může se stát, že nový /koupený/ zdroj ten problém ustojí, ale zase se odpálí nšco v té "příčině". Vždycky tam to riziko je.
Tady jsou asi jen dvě možnosti:
1/ Vyměnit zdroj /ať nový, nebo opravený a měřit - hledat problém/.
Tu možnost každý nemá.
2/ Vyměnit zdroj atd. a počkat co se stane.
Pokud je někdo natolik zkušený a domnívá se, že se obejde bez servisáka, pak by se do toho měl pustit.
Držím palce!

Pokud odejde něco ve zdroji, pak příčin může být mnoho. Vždycky není důležité to opravit, ale hlavně najít příčinu. Může to být nějakej bordel /prach apod./ ve zdroji, ale taky to mohla zavinit chyba někde na HW a tu je třeba dohledat.
Pokud se zdroj opraví a stejně něco "vybouchne", pak nemusí být chyba v opravě, ale v té příčině. T.j. pokud je někde šlus na desce /či jinde/, pak odejde i nový zdroj.
Na druhou stranu nalézt to správné řešení je problém, a nejen pro relativně nezkušené. Může se stát, že nový /koupený/ zdroj ten problém ustojí, ale zase se odpálí nšco v té "příčině". Vždycky tam to riziko je.
Tady jsou asi jen dvě možnosti:
1/ Vyměnit zdroj /ať nový, nebo opravený a měřit - hledat problém/.
Tu možnost každý nemá.
2/ Vyměnit zdroj atd. a počkat co se stane.
Pokud je někdo natolik zkušený a domnívá se, že se obejde bez servisáka, pak by se do toho měl pustit.
Držím palce!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2457
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek