Proč nám to dělají ? Po 5r horší operační systém

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 26 zář 2007 22:32

Zbynek1:

sprominutím kecáš blbosti - nejsou nějak odlišné ani pomalejší než XP - ovšem dá víc práce je nastavit

1) chceš horší výkon PC ne? Kup si Visty.

můj PC má stále stejný výkon - jak na XP tak na Vista - takže děláš něco špatně - dokonce existuje test kde testují Hry(jakožto velmi náročné aplikace) na Vistách a není tam žádný rozdíl oproti XP
2) chceš problémy které jsi dříve nikdy s XP nepoznal ? Kup si Visty.

Dost pochybuju že by to byly první nebo poslední problémy s woknama které jsem řešil a vyřešil - koneckonců Win98,Win2000,WinXp,WinVista - cca 10 let používání a stovky problémů - ty si je neměl?
3) chceš dražší operační systém než XP ? Kup si Visty.

stojí stejně jako Wokna potvrzení tady a tady
4) chceš mít větší problémy se síťováním ? Kup si Visty

naopak ve Vistách udělá síť i trotl - podle obrázků :roll:

liborek:

Komu ještě?

třeba mě - a všem co na to mají HW
S připojením k síti problémy nejsou, ale zkus nasdílet na Vistách a připojit se k PC s Vistama a uvidíš první komplikace.

rozběhl jsem i CDMA bez ovladačů na Vista(pouze na XP) se sdílení pro další PC
Zkrátka se rozlučte odhaduji s 50% programů které vám bezproblémově chodily pod XP !!!

nefungují v naprosté většině programy které vyžadují spuštění jako admin - což není chyba Vist
Známí kopili PC s Vistama a jsou z toho nemocní.

to je chyba čí?Myslíš že MS?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Reklama
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 26 zář 2007 23:20

Nechci už taky dále o tom polemizovat.Ale hardware snad na to mám.A pokud se zde neustále něco mluví o nějakém nastavování a ladění apod.už jsem to psal tu ale i jinde.Pokud si někdo koupí nějaký ten Virtuální pokojíček/Lynx aj/tak to bude člověk co to chce zapojit do sítě/220V/a má to jet.To nejsou žádní ladiči a taktovači.X procent lidí si ani ten system nenainstaluje,natož aby tam něco dolaďoval :o /Ale aby to nebylo jen na Visty to je všeobecně,jen u těch Vist se mi to zdá horší/.Prostě na to nemůžete hledět ze svého pohledu.Je to jako by automechanik hleděl na tu krávu co si neumí ani vyměnit žárovku :smile: Ale to auto musí svézt i člověkco má jen řidičák a o tom co v tom je má jen mlhavé představy.Já taky nechci dělat chytrýho,sám se na tomto fóru nechám často poučit a tak se dokážu vžít do role oněch základních uživatelů.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Zbynek1
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Zbynek1 » 27 zář 2007 07:04

Weslo nevím proč bych měl kecat blbosti. Prošel jsem od Atari přes 286 po Visty a co vidím to napíšu bez překrucování a vychvalování.

Rozdíl pro běžného uživatele je víc než markantní a pochybuji že ten človíček co si dotáhne PC s Vistama domů a před tím měl PC s XP, že bude spokojený.

Já si myslím že odladěno mám a to že jsou Visty nekompatibilní s mnoha programy je holý fakt a nepomůže nastavování režimu zpětné kompatibility. Někde jsem dokonce čet jak různě testovali a povedlo se jim rozchodit pomocí funkcí zpětné kompatibility asi 20% prg.

To že nejedou prakticky rychleji v porovnání s mým 5r starým notebookem je také fakt, můžu porovnávat online.

Tak žádný zázrak pro běžného človíčka co očekává že přitáhne mašinku domů, zapne a myslí si že mu vše půjde.

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 27 zář 2007 11:43

Zbynek1 píše:Tak žádný zázrak pro běžného človíčka co očekává že přitáhne mašinku domů, zapne a myslí si že mu vše půjde.

Myslím že právě Běžný Franta Uživatel bude s Vistou docela spokojený... Většinou remcají jen ti, kdo na systém kladou vyšší požadavky, ale nemají dost znalostí nebo trpělivosti aby nastalé problémy řešily
(Visty provozuje na mém starém PC přítelka a je spokojená, i přesto nebo právě proto že je naprostý PC analfabet) (jde o AMD X2 @2,5GHz +2GB RAM..pravda není to za tak staré železo, ale to tu teď neřešíme)

btw: když už si tak stěžujeme, zkus si trochu pohlídat pravopis :) (nejde o gramatiku, ale ty překlepy bijou do očí.. už i v názvu vlákna)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 27 zář 2007 12:15

vsichni kdo nadavaji na Visty a srovnavaji vykon Visty a XP si neuvedomuji jednu vec. V dobe kdy byly na trhu novinkou xp, se nikomu ani nesnilo o porizeni dvoujadroveho, prip 64 bitoveho procesoru a podobnych srandicek. kazdy byl rad kdyz mel na 512 MB. dneska se meri uplne jinak a z hlediska prevodu dnesni technika -> technika 5 let zpet jsou na tom visty skutecne o neco lepe.

jinak k predchozim verzim, win98 nejsou system pro vice uzivatelu, prip. na sit. bez hesla se tam dostane kazda lama a bordel tam nadela stejne. Mimochodem s win 98 sem mel (a mam, na starsim pocitaci) vic problemu nez za poslednich 5 let s winxp.

za dalsi, xp se skopicinkami jako je pusteni icq po startu, nekorektne odebrane programy a pod. je uplne stejne pomale a problemove jako visty. a ze sem na podpore resil i horsi problemy.

posledni vec. Uvedomte si, ze zadny operacni system ani jeho vyrobce neni povinen dodrzovat zpetnou kompatibilitu a tyhle funkce jsou tam jen z dobre vule. Navic zpetna kompatibilita neprevazi bezpecnost systemu a pokud aplikace ktera byla spatne napsana (to neznamena ze hazela chyby, jen proste se nechovala zrovna bezpecne) vam musi jet.

pripominate mi cloveka ktery nadaval ze mu "jelo v office 2003 makro a v 2007 nejede tak jak ma". Dva dny jsem takovy pripad resil. Jako obvykle, mel nekorektne napsane makro a proste nektere funkce se mu nechovaly tak jak cekal. (konkrene funkce Paste, vkladala pouze hodnoty). Reseni je jako vzdy jednoduche a staci se podivat na prislusnou dokumentaci. Protoze office 2007 dodrzuje XML open documet format, je treba pouzit primo funkce Paste Special a definovat co chci konkretne vlozit (priklad: hodnoty, vzorce, sirky radku).

prominte jestli se vam to zda kousave. ano i mne visty stvou, napriklad mi nedovoli zmenit ikonu k typu souboru a zachovat pritom puvodni program, musi se pouzit workaround. Nicmene jednim z ne tak znamych plusu je to, ze spatne napsane ovladace uz neshazuji cely system, doted se mi nestalo ze by chyba jednoho programu zastavila a zamrazla cely system apod.

guest

Příspěvekod guest » 27 zář 2007 12:21

Citace:
Myslím že právě Běžný Franta Uživatel bude s Vistou docela spokojený... Většinou remcají jen ti, kdo na systém kladou vyšší požadavky, ale nemají dost znalostí nebo trpělivosti aby nastalé problémy řešily

Tohle je opravdu hodně zavádějící a mě nezbývá než souhlasit mj. s liborkem.
1/ Běžný uživatel Franta asi spokojen bude, ale jenom proto, že neví co od toho může požadovat a tudíž ani neví, jestli mu to běhá jak má. Pokud se mu tam oběví nějaká chybová hláška, pak už je poplach, zapíná se mobil a běhá se za technikem /za nemalý peníz/.
Ti co dle tebe remcají a nemají znalosti prostě vědí, že by se ta hláška oběvit neměla. Podle čeho má ten běžný uživatel poznat jaké si má klást nároky ? Mám tu pár lidí, kteří mají s bídou základní znalosti a když k nim přijdu, tak mi padají vlasy. Konkrétně kámoš má 2x lepším PC než já tu plechařinu a fotky ve Photoshopu se mu načítají půl minuty - mě 3s. Ale on je spokojený, protože si myslí, že to tak má být. A tak je to se vším.
2/ Když si někdo - úplný začátečník - koupí PC, pak by vše mělo běhat jak má a měl by si vystačit s nějakou stostránkovou knihou kde jsou popsány ty nejdůležitější funkce a tipy-triky. Ale tomu tak není.
Tady nemluvím zrovna o Vistách, ale obecně.
Pro normálního uživatele je celkem dobrodružství, když se vyskytne problém a on dostane rady typu - stáhni si aktualizaci xy, chybí ti SP 1,2,3, musíš zastavit služby xy, uprav registru to, nebo ono ...
3/ Když se za velký peníze koupí systém, tak už by měl být otestovaný a bez závažnějších chyb. Tady ještě nejsou vychytaný chyby na XP a už jsou tu Visty. Brzy skončí pro XP podpora, Visty ještě pořádně nepojedou a bude zase něco novýho a zase se bude ladit a ladit ...

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 27 zář 2007 12:54

Blue Spirit píše:1/ Běžný uživatel Franta asi spokojen bude, ale jenom proto, že neví co od toho může požadovat a tudíž ani neví, jestli mu to běhá jak má. Pokud se mu tam oběví nějaká chybová hláška, pak už je poplach, zapíná se mobil a běhá se za technikem /za nemalý peníz/.

To je ale hloupost bezneho uzivatele, ze se nepodiva do napovedy, kde mu reknou ze existuje linka technicke podpory zdarma. prislusne cislo je na strankach http://support.microsoft.com, pripadne si muze zavolat na informace a tam mu ho urcite radi najdou.
Blue Spirit píše:2/ Když si někdo - úplný začátečník - koupí PC, pak by vše mělo běhat jak má a měl by si vystačit s nějakou stostránkovou knihou kde jsou popsány ty nejdůležitější funkce a tipy-triky. Ale tomu tak není.
Tady nemluvím zrovna o Vistách, ale obecně.
Pro normálního uživatele je celkem dobrodružství, když se vyskytne problém a on dostane rady typu - stáhni si aktualizaci xy, chybí ti SP 1,2,3, musíš zastavit služby xy, uprav registru to, nebo ono ...

Kdyz si uplny zacatecnik koupi auto, musi tak akorat vedet jak se ridi. Pokud se mu cestou napr. pretrhne retez, pripadne pichne, bud vi jak si to spravit, nebo si za POPLATEK zavola odtahovku. Jestli vi jak si to spravit neni zacatecnik. Jestli zavola odtahovku tak zaplati. Opet, existuje podpora kde ho krok za krokem navedou a na tuto podporu maji legalni uzivatele narok zdarma. Pokud je chyba zpusobena tretim programem, napr. Norton apod., nenese Microsoft odpovednost (nehlede na to ze se poskytne podpora i na takovy pripad).
Blue Spirit píše:3/ Když se za velký peníze koupí systém, tak už by měl být otestovaný a bez závažnějších chyb. Tady ještě nejsou vychytaný chyby na XP a už jsou tu Visty. Brzy skončí pro XP podpora, Visty ještě pořádně nepojedou a bude zase něco novýho a zase se bude ladit a ladit ...

Pro XP podpora koncit nebude jeste nekolik let. Konci nebo skoncila podpora pro Win 2000, Win Millenium apod. Dovoluji se zeptat, na ktery software (a taky za penize) nevychazeji stale updaty, patche, apod. Viz ruzne hry, produkty od Adobe, Grisoft apod.? a ze jsou chyby i v ostatnich programech to vam nevadi? Zkuste si napsat bezchybny program. Jsem si jisty ze jej zverejnite v dobe kdy uz bude zcela neaktualni.

guest

Příspěvekod guest » 27 zář 2007 13:16

1/ O technické podpoře jsem zatím žádnou chválu neslyšel, ale celkem dobře si umím představit, co by se dělo, kdyby se uživatelé kteří se obracejí na tato fóra obraceli na TP :smile:
2/ Řetěz a píchlou gumu u auta bych spíš než k SW přirovnal k HW. Hloupý by ale bylo, kdyby tomu řidiči dělala chyby elektronika, protože nemá SP1
3/ Bez chyby není žádnej soft, to ale neznamené, že ho za ty prachy nemůže uživatel vyžadovat.
Říct v tomto smyslu že nic není bez chyby mi připadá jako obhajovat špatnou kvalitu chleba za dvacku jen proto, protože v Somálsku nemaj ani to.
Update, aktualizace apod. jsou opravdu široké pojmy a mělo by se jednat o různá vylepšení, nikoliv však o věčné opravy. On ten uživatel může klidně bydlet třeba v Boubíně, nemít internet apod. a když mu potom nejde nějaký soft který je přímo pro ten systém, tak je to dost nepříjemný. A ani ho moc nepotěší telefonická rada TP Stáhněte si aktualizaci XBxxxxxx, anebo kupte si časopis Chip z roku razdva, tam je aktualizace na DVD.

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 27 zář 2007 13:38

Na technickou podporu se obraci hodne uzivatelu a vetsina problemu ktere jsou skutecne zpusobeny windows, prip. office se da vyresit prave stazenim nektere aktualizace. Tady na foru se to tolik nepozna, ale nektere z veci ktere se tu resily hodne slozite, tak ty se resi i na technicke podpore, mnohem rychleji a jednoduseji, uz treba proto ze primy telefonat se vzdycky lip komunikuje:) p.s. zazil jste nekdy ze vam uzivatel rekl "ja nebudu zkouset tu mozillu protoze se bojim aby me atlas neodstrihnul od internetu?"

Kdyz sme u toho, OS je prave most mezi HW a SW, uznavam ze lepe to prirovnat k rozhrani mezi napr. baterii auta a autoradiem. Ja neobhajuju ze chybny soft je v poradku, ja jen rikam ze vyvinout soft bez chyb neni zadna legrace, a prave proto sou ty updaty a opravy. Priznejme si ze vyvinout software, natoz operacni system, ktery by byl kompatibilni se vsim a nemel chyby, realne nejde. vyvoj by trval tak dlouho, dokud by posledni vyrobce napr. grafickych karet nevydal posledni ovladace... a to uz zase bude technika nekde jinde.

Ano Visty jsou nedopracovane, jsou mnohdy zpetne nekompatibilni, ale to byly vsechny OS ve svych zacatcich tez. Jejich cena, to je jina a v tom souhlasim ze by mela byt nizsi (ostatne jako cena dalsiho SW u nas je nekdy az premrstena). Pro bezneho uzivatele je to mnohdy bolest, ale prave beznym provozem se odchytava vetsina chyb.

guest

Příspěvekod guest » 27 zář 2007 14:02

p.s. zazil jste nekdy ze vam uzivatel rekl "ja nebudu zkouset tu mozillu protoze se bojim aby me atlas neodstrihnul od internetu?

S tím jsem se nesetkal, ale myslím, že v podstatě se shodneme.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    7857
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42
  • Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
    od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě
    7
    4844
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 22:23
  • TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
    od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3152
    od Daniel_Jackson Zobrazit poslední příspěvek
    27 zář 2024 22:17
  • Logitech G Saitek Pro Flight Yoke Pro System
    od peta501 » 19 dub 2025 01:11 » v P: Hardware
    0
    1945
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    19 dub 2025 01:11
  • Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
    od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony
    15
    3866
    od MoA285 Zobrazit poslední příspěvek
    28 kvě 2025 00:59

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”