Kopirování hodnot v excelu Vyřešeno
Kopirování hodnot v excelu
Dobrý den, potřeboval pomoct se vzorcem v excelu, aby se mi kopirovali hodnoty v bunce podle dvou hodnot v jinych bunkach a to takto. Potrebuji aby hodnota v bunce D2 byla stejna jako hodnota v C1, pokud A2 a B2 je stejna jako A1 a B1. Snad jsem to popsal srozumitelne. Dekuji vsem za ochotu.
- Přílohy
-
- Sešit1.xlsx
- (8.15 KiB) Staženo 30 x
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:

- Stav:
Re: Kopirování hodnot v excelu
A jaká hodnota má být v D2 v případě, že podmínka rovnosti buněk A a B splněná není?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Pokud podminka neni splnena tak D2 bude rovna C2
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:

- Stav:
V D2 bude vzorec +KDYŽ(A(A2=A1;B2=B1);C1;C2)
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Dekuji mockrat, to je presne ono
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:

- Stav:
Nakonec se ukázalo, že záležitost potřebuje ještě poladit, na žádost tazatele opět odemčeno.
Dobry den, vzorec funguje ale potrebuji, abych ve sloupci C zadal hodnotu 1x a ona se potom vypsala nekolikrat ve sloupci D pokud bude splnena podmínka, ze v A2 a B2 je stejna hodnota jako v A1 a B1. Jedna se o vykaz prace a pokud jeden zakaznik ve stejny den ma více vyrobku musim porad vyplnovat pocet lidi, kteri na zakazce pracovali. Proto bych chtel aby se me to opakovalo samo. V souboru jsem oznacil zlute bunky, kterych se to tyka, zelene jsou bunky, ktere pravidlo nesplnuji a jenom kopiruji hodnotu ze sloupce C.
Znamená to tedy, že v tabulce v příloze:
* jsou "automaticky" na základě vzorce podle hodnoty ve sloupci C vyplněné pouze buňky stejné barvy a ostatní buňky kopiruji hodnotu z bunky C stejneho radku.
* podmínka shody po sobě jdoucích buněk ve sloupci A a sloupci B ovlivňuje buňky ve sloupci D počínajíc prvním řádkem, ve kterém je podmínka splněná a pouze směrem dolů.
Snad jsem to vysvetlil správne.
Jeste jednou dekuji " mmmartinovi" za pomoc a odemceni tematu a vsem ostatnim za ochotu a pomoc.
Znamená to tedy, že v tabulce v příloze:
* jsou "automaticky" na základě vzorce podle hodnoty ve sloupci C vyplněné pouze buňky stejné barvy a ostatní buňky kopiruji hodnotu z bunky C stejneho radku.
* podmínka shody po sobě jdoucích buněk ve sloupci A a sloupci B ovlivňuje buňky ve sloupci D počínajíc prvním řádkem, ve kterém je podmínka splněná a pouze směrem dolů.
Snad jsem to vysvetlil správne.
Jeste jednou dekuji " mmmartinovi" za pomoc a odemceni tematu a vsem ostatnim za ochotu a pomoc.
- Přílohy
-
- Sešit3.xlsx
- (9.66 KiB) Staženo 24 x
-
cmuch
- Level 4.5

- Pohlaví:

- Stav:
Vlož do prvního řádku hlavičku pro sloupce.
Do D2 vlož tento vzorec a roztáhni dolů.
=KDYŽ(A(A(A1=A2;B1=B2);NEBO(A(A2=A3;B2=B3);A(A1=A2;B1=B2)));D1;C2)
Třeba by šlo napsat i jednodušeji.
Do D2 vlož tento vzorec a roztáhni dolů.
=KDYŽ(A(A(A1=A2;B1=B2);NEBO(A(A2=A3;B2=B3);A(A1=A2;B1=B2)));D1;C2)
Třeba by šlo napsat i jednodušeji.
Re: Kopirování hodnot v excelu Vyřešeno
Díky vyzkousim
Díky moc funguje perfektne to je presne ono. Jste borec
Díky moc funguje perfektne to je presne ono. Jste borec