Co má tak vysokou teplotu?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Co má tak vysokou teplotu?
Ta pasta tam už je.To nemusíš sundávat.Deska je na to stavěná.Neřeš to.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
OK, tak to jsem zvědav kam vyleze teplota při hraní, když v klidu má 80 

Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
DeNNI85 píše:...a jestli je severní můstek ten největší chladič s nápisem Gigabyte, tak ten má možná tak 50stupňů. Myslím, že na 80 stupních bych ruku v klidu položenou neudržel.
Ty ale saháš na chladič, ne na čip. Sundej chladič a sáhni si na čip. To bude 80°C.
Pasta může bejt špatná pokud je deska stará, v tom případě sundat chladič, očistit, nanýst novou pastu, a nasadit chladič. Ale jak říká Marfy, a i já to psal, některý chipsety prostě topěj hodně.
Just Fucking Google It!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
TMPIN2 je severní můstek.
Omyl, co které čidlo měří, záleží na výrobci základní desky a konkrétní desce. Taky to klidně může být nezapojený vstup super I/O čipu, zobrazována je pak naprosto zcestná teplota.
Hodnota se pak mění pouze v důsledku zahřívání super I/O čipu.
Sahal jsi vůbec na ten severní můstek, jestli je horký? 80°C tě už popálí.
Doporučuji ti navštívit Nastavení BIOSu (UEFI) a podávat se do Hardware Monitoru (bývá to záložka Power).
Tam jsou zobrazována pouze zapojená čidla. Pokud tam budou vidět jen dvě teploty, klidně to pusť z hlavy, protože je to jen blábol.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Mam tu jeste jednu desku Asus M2R32-MVP a tmpin2 mi ukazuje 128 stupnu, to uz je trosku hardcore ne? Zkousel jsem v tom biosu najit ta cidla, ale asi to tam neni nebo nevim co hledat. Pocitam, ze pokud by hw monitor nelhal asi by se pc vypnul. Posilam screen. Dale mi deska pri startu pise stisknout esc aby bootovala a jinak odpocita sama asi 8s a vse nabehne.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
To neřeš. Koukni co to ukazuje mně :)
[album]1078[/album]
[album]1078[/album]
MSI MAG B550 TOMAHAWK , AMD RYZEN 5 5600x , Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Beast Black 1Gx8 , SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6700 XT 12G, hdd Samsung 980 500GB + 1GB Samsung 970 EVO PLUS + WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB , Windows 11 pro , Zdroj Seasonic Focus 650 Gold semi-modular
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
u Chipsetu je tak nějak normální že se na nich smaží vajíčka. U lepších desek mají kvalitní pasivy, u starších či lowendových tohle nijak neřeší. Zatlač na kapsu a pořiď slušný case a postarej se o airflow...když takhle topí na přelomu zimy a jara, co bude pak vyvádět v létě, kdy budou 40°C hice.
Může to všechno být samozřejmě planný poplach, protože málokdy jsou na levných deskách teplotní čidla úplně v pořádku a nedá se jim příliš věřit
Může to všechno být samozřejmě planný poplach, protože málokdy jsou na levných deskách teplotní čidla úplně v pořádku a nedá se jim příliš věřit

Záleží jestli není "lepenej"' buďto je přichycen takovou teplovodivou lepicí páskou nebo plastovou/kovovou klipsou. Aby az ho sundas tak aby jsi ho potom dostal zpět.

Naposledy upravil(a) Oxxid dne 01 bře 2014 19:15, celkem upraveno 1 x.
No pustil jsem heavy load a teplota je porad stejna, u ostatnich komponent mirne vzrostla, takze bych rekl, ze to je nejaka blbost a nebo tam neni zapojeny to cidlo jak psal miliness. Pajus mne to ukazuje uplne to same co tobe. Takze tak 

Mne to ukazuje pořad 128 stupnu i když mam větráky a nebo nemam. Když zatižim pc na plno nebo low. To hold ukazuje nesmysly. Není to zapojené a to bude i ten tvůj případ :)
MSI MAG B550 TOMAHAWK , AMD RYZEN 5 5600x , Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Beast Black 1Gx8 , SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6700 XT 12G, hdd Samsung 980 500GB + 1GB Samsung 970 EVO PLUS + WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB , Windows 11 pro , Zdroj Seasonic Focus 650 Gold semi-modular
Taky si myslim. Jinak by teplota stoupala pri zatezi. A myslim, ze to bude pripad i u desky u meho pc o ktery jsem psal na zacatku.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2014 19:28) ---
Akorat by me zajimalo proc ta deska pise abych stisknul esc nebo to odpocitava cca 8s nez nabootoje windows
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2014 19:28) ---
Akorat by me zajimalo proc ta deska pise abych stisknul esc nebo to odpocitava cca 8s nez nabootoje windows
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
To muze byt v nastaveni biosu, nejaka prodleva urcena pro stisknuti nejakeho funkcniho tlacitka, podivej se tam.
Odesláno z mého MT15i pomocí Tapatalk
Odesláno z mého MT15i pomocí Tapatalk
Zpět na “Problémy s hardwarem”