Jak zazálohovat aktivaci WIN7?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Kim Spotcom
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak zazálohovat aktivaci WIN7?

Příspěvekod Kim Spotcom » 22 úno 2014 19:18

Ahoj, teď jsem zjistil (na novém NTB) jednoduchým programem Windows Product KEy Viewer, že mám Product ID (jedna věc) 00371-OEM-8992671-00524 a Product Key 32KD2-K9CTF-M3DJT-4J3WC-733WD '(druhá věc!). Vtip je v tom, že tohle je univerzální klíč (key i id )notebooky Dell.

Jo a ještě jedna věc. Notebook (nový)má na štítku jiný product key, jak se to dá vysvětlit, je tam tedy bezvýznamně?

A jak potom funguje ta aktivace, když mají všechny Dell stejné ID a product key? Například právě na tom druhém (starém) notebooku jsem instaloval Win7 (z Dell DVD Win7 instalačky, která vyšla dřív, mám ji tak minimálně 3 roky, a s tím stejným klíčem i id). A kupodivu po instalaci (nejsem připojen k netu) mi to při najetí na text aktivace v okně Systém píše Zadaný kód product key Windows 7 Professional není platný pro aktivaci. Otázka je jak je to možné? Jak to zjistil? Napadá mě jediné vysvětlení - změna za SSD.

možné vysvětlení:
Computers, which are built by large manufactures that come with Windows Pre-Installed, come with two (2) Product Keys:

A) OEM SLP: This key comes pre-installed in Windows, when it comes from the Factory. This key is geared to work with the special instructions found only on that Manufacturer's computer hardware. So when Windows was installed using the OEM SLP key (at the factory) Vista looks at the motherboard and sees the special instructions and Self-Activates. (that's why you did not need to Activate your computer after you brought it home)

B) COA SLP: This is the Product key that you see on the sticker on the side (or bottom) of your computer. It is a valid product key, but should only be used in limited situations (sush as if the OEM SLP key stops self-activating, for whatever reason). The key must be activated by Phone. (Note: All manufacturers that use the OEM SLP system are required by contract to include a Certificate of Authenticity (COA) sticker, that has a COA SLP key, on the computer)

edit: ÚPLNĚ stejné problém po instalaci WIndows Vista Bussines, který byl k notebooku (tyto údaje:
Windows Vista (TM) Business
89576-OEM-7332141-00054
368Y7-49YMQ-VRCTY-3V3RH-WRMG7).
Opět zadaná klíč není platný pro aktivaci nebo něco v tom smyslu, a po vložení stejného product key To napsalo ( po chvílu prodlevy) Aktivace.... může to trvat několik minut.... Při pokusu o aktivaci došlo k problému. Kód chyby 0xC004E003.

Více informací: Služba SLS (Software licensing service) oznámila, že vyhodnocení licence se nezdařilo.

TAkže zítra tam zavolám a rozhodně to takhle nenechám, aby prostě windows, které byly k notebooku (vista!) prostě najednou nefungovaly!

A původní otázka: Jde tedy stav aktivace zálohovat? Jelikož když nejde windows aktivovat přes internet a aktivuje se telefonem, tak by bylo vhodné ttuto proceduru zachytit ,aby se nemusela opakovat:http://www.sevenforums.com/tutorials/18715-activate-windows-7-phone.html

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Úno 2014 23:04) ---

A ještě jedna věc: když spustím slui 4, tak se vůbec nedostane k možnosti aktivovat přes telefon, takže by mě zajímalo, jaké mi ještě zbývají možnosti. Product key už nemám k těm diskům a COA na notebooku je ošoupaný a nečitelný.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.

Reklama
lukas.sei
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod lukas.sei » 23 úno 2014 08:29

Pokud to chápu správně tak sis koupil nový NTB a na něm máš předinstalováno plno píč**** , proto chceš přeinstalovat PC z CD win 7 aby si je tam neměl.
Takže pokud jsem to pochopil správně tak stačí sehnat CD se stejnou verzí jakou máš předinstalovanou počítám že asi Windows 7 HomePremium OEM verzi
nainstalovat z tohoto CD windows a potom aktivovat z CD které máš ze spoda na NTB.

K tomu druhému PC používáš na aktivaci legální KEY ?? nebo si ho našel na internetu ?

PS: smaž ty klíče neuplně všem by s to mohlo líbit :).

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 23 úno 2014 09:26

Ty klice nemusi mazat, jsou to OEM klice pro vyrobce zarizeni a jsou k dispozici zcela volne na internetu. Neni to nic tajneho.

Vsechny pocitace dodane nejakym vyrobcem s OEM Windows pouzivaji stejne cislo a Windows jsou aktivovane pomoci certifikatu a klice v BIOSU.

Pri pouziti aktivace pres klic v BIOSu a certifikat je cislo z COA stitku samozrejmne uplne k nicemu, coz je to co rikam od zacatku. Samozrejmne se ani nic neaktivuje, Windows jsou aktivovane uz od instalace.

Kim Spotcom
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Kim Spotcom » 23 úno 2014 13:22

Ano, tak jak píše petr22, nový PC je aktivovaný oem klíčem Dell, který je známý. Problém tedy asi ,je že starý Dell PC se nechce aktivovat tím stejným oem klíčem Dell z nějakého důvodu (asi výměna HDD), pak podle toho úryvku by měl jít aktivovat náhradním klíčem ze štítku. Jenže štítek je už nečitelný. Takže to znamená, že Instalační CD Windows Vista a Windows 7 jsou mi k ničemu?
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”