To není pravda. Pokud nainstaluješ ReadyFor4GB, limit na RAM zmizí (ale limit 4GB na jednu app zůstane)
Tak a teď nám prosím vysvětli, jak to ten patch udělá. Celkem by mě to zajímalo.
(já ti to pak hned s potěšením vyvrátím)
To není pravda. Pokud nainstaluješ ReadyFor4GB, limit na RAM zmizí (ale limit 4GB na jednu app zůstane)
Kim Spotcom píše:Já jsem zase zvědavý, jak mi to vyvrátíš. Ve zkratce ve Windows 32bit je uměle omezená dostupná RAM na 3.3GB. A v kernelu je funkce, která právě vrací boolean. podle toho, zda se má toto umělé omezení použít a tuto funkci samozřejmě pak využívá systém při startu a podle toho využije paměť. A ten patch asi víš co udělá. Samozřejmě nutností je PAE.
Originální článek: http://www.geoffchappell.com/notes/wind ... memory.htm
Kim Spotcom píše:Já jsem zase zvědavý, jak mi to vyvrátíš. Ve zkratce ve Windows 32bit je uměle omezená dostupná RAM na 3.3GB. A v kernelu je funkce, která právě vrací boolean. podle toho, zda se má toto umělé omezení použít a tuto funkci samozřejmě pak využívá systém při startu a podle toho využije paměť. A ten patch asi víš co udělá. Samozřejmě nutností je PAE.
Originální článek: http://www.geoffchappell.com/notes/wind ... memory.htm
Myloš píše:MiliNess: Malá historická reminiscence – vzpomínáš na zpřístupnění paměti nad 1 MB? Na zkratky jako XMS, EMS, HMA?
Pokud jde o porušování autorských práv, nebyl bych si tak jistý. Jednak z lidského hlediska to připomíná hypotetický zákaz výrobce automobilu používat neautorizované potahy na sedačky, jednak z právního hlediska považuji takový zákaz za neplatný – zakazuje něco, co zákon nezakazuje; viz též viewtopic.php?f=62&t=38761
Myloš píše:MiliNess: Malá historická reminiscence – vzpomínáš na zpřístupnění paměti nad 1 MB? Na zkratky jako XMS, EMS, HMA?![]()
X píše:Zde na fóru jsme se před nějakým časem dohodli, že kdo bude popírat 4 GB u 32bitů bude zastřelen!
CatalystCZ píše:jen ten processor neni ma rendering zadna slava, budes delat 20 minutove fullHD celou noc tipuji...kazdopadne win7...xp ani omylem, uz kvuli stabilite, podpore, ovladacum...
CatalystCZ píše:xp ani omylem, uz kvuli stabilite, podpore, ovladacum...
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů