svchost.exe vytížení CPU na 40-50% Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Jamie1600
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

svchost.exe vytížení CPU na 40-50%

Příspěvekod Jamie1600 » 24 úno 2014 13:21

Zdravím,
začaly trápit dva procesy svchost.exe jeden vytěžuje procesor na 25-30% druhý na 15-20%, oba dva mají v kolonce uživatel SYSTEM, když dám ukončit proces, tak se napíše že služba plug..cosi byla neočekávaně ukončena a je potřeba restartovat pc, strašně to zpomaluje, sekají se mě videa, hry, zvuky, filmy, po restartu někdy ok, někdy ne, fakt nevím co stím. Už mi tu poradily, že to může být aktualizacemi, sice se psalo že všechno je aktuální ale když jsem dal vyhledat aktualizace, tak to našlo pár volitelných aktualizací ohledně zabezpečení systému, tak ted je instaluju, den počkám jak se to vyvine, většinou to vytížení naskočí po několika hodinách chodu pc. Pokud se problém nevyřeší, opět budu potřebovat vaši pomoc. :D

--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Úno 2014 13:46) ---

Ještě jsem zapomněl dopsat že když restartuju pc, tak restartování...respektive ta část kdy se pc vypíná, jak se tam píše odhlašování a vypínání....trvá vždy aspoň 15-30 minut, ale jen v případě že ty dva procesy dělají neplechu.

Reklama
guest

Re: svchost.exe vytížení CPU na 40-50%

Příspěvekod guest » 24 úno 2014 13:49

V sekci HijackThis vlož log a požádej o kontrolu. Návod je tam, nebo ho mám i v podpisu.

A vždycky piš jaký máš systém! Nejsou zde jasnovidci. Aktualizace zlobily pouze u XP.

Jamie1600
Level 1
Level 1
Stav:

Re: svchost.exe vytížení CPU na 40-50%

Příspěvekod Jamie1600 » 26 úno 2014 12:17

Mám windows 7 x64, zatím je to druhý den v pořádku, jak sem nainstaloval ty volitelné aktualizace, ale pokud to začne tak dřív než to restartuju udělám ten log.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: svchost.exe vytížení CPU na 40-50%  Vyřešeno

Příspěvekod Myloš » 26 úno 2014 12:59

Taky si můžeš nainstalovat Process Explorer – na rozdíl od běžného správce úloh se z něj dozvíš, které konkrétní procesy jsou v tom kterém svchostu schované – stačí nad ním počkat s myší a v nápovědné bublině se to dozvíš.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”