Dobrý den,
Potřeboval bych poradit jak má proudit správně vzduch v bedně.
Mám to udělané podle obrázku.
Dva horní ventilátory foukají vzduch do bedny, ten levý horní z bedny ven.
Je to tak dobře ?
A jak se dají snížit otáčky? Jestli to pomůže snížit ten hluk.
Děkuji
Správná airflow
Re: Správná airflow
Kdyz sis kupoval chlazení tak tam byla hlucnost napsána a otacky se daji snizit pomoci tohohle http://www.alza.cz/bitfenix-recon-d342628.htm
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
1) Zjisti co přesně je hlučné.
2) Uprav kabely, je to šílený bordel.
Sežeň si stahovací pásky nebo pásky na suchý zip.
Vypadat to může třeba takto: download/file.php?id=32834&mode=view (ano, vím, že máš zdroj dole, ale chápeš...)
Nech se inspirovat zde: viewtopic.php?f=44&t=106350
3) Co za ventilátory chceš regulovat?
Pokud mají všechny ventilátory, co máš, zapojení na 3-pin, pak máš smůlu (musíš dokoupit regulátor otáček). edit: taky je možnost regulace pomocí změn voltáže, ale tady záleží už na typu základní desky, zda-li to podporuje, nebo ne.
Jestliže máš 4-piny, tak ten čtvrtý pin je PWM. Tedy regulace pomocí pulzy vypnout/zapnout. Poté stačí Speedfan a nastavovat.
4) Vysvětli mi, z fyziky, jaký má smysl namontovat dva ventilátory, které foukají dovnitř a hned pod ně větrák, který fouká ven? Dyť to přece nemůže fungovat.
Vždy se řiď tímto - postranní ventilátory a přední ventilátory = intake (dovnitř). Zadní a horní ventilátory = exhaust (ven). Ten vzduch vždy musí jít jedním směrem.
2) Uprav kabely, je to šílený bordel.
Sežeň si stahovací pásky nebo pásky na suchý zip.
Vypadat to může třeba takto: download/file.php?id=32834&mode=view (ano, vím, že máš zdroj dole, ale chápeš...)
Nech se inspirovat zde: viewtopic.php?f=44&t=106350
3) Co za ventilátory chceš regulovat?
Pokud mají všechny ventilátory, co máš, zapojení na 3-pin, pak máš smůlu (musíš dokoupit regulátor otáček). edit: taky je možnost regulace pomocí změn voltáže, ale tady záleží už na typu základní desky, zda-li to podporuje, nebo ne.
Jestliže máš 4-piny, tak ten čtvrtý pin je PWM. Tedy regulace pomocí pulzy vypnout/zapnout. Poté stačí Speedfan a nastavovat.
4) Vysvětli mi, z fyziky, jaký má smysl namontovat dva ventilátory, které foukají dovnitř a hned pod ně větrák, který fouká ven? Dyť to přece nemůže fungovat.
Vždy se řiď tímto - postranní ventilátory a přední ventilátory = intake (dovnitř). Zadní a horní ventilátory = exhaust (ven). Ten vzduch vždy musí jít jedním směrem.
Mám tyto 2 ventilátory : http://www.alza.cz/coolermaster-sicklef ... .htm#popis
Není to moje case, jenom obrázek z internetu.
1 moc hlučný není, ale ten druhý už ano.
řídil sem se podle obrázku..
Není to moje case, jenom obrázek z internetu.
1 moc hlučný není, ale ten druhý už ano.
řídil sem se podle obrázku..
Hlučnost:
19 dBA
je to takove blikatko do case
19 dBA
je to takove blikatko do case
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak pošli fotku tvé case, k čemu mi je obrázek stažený z netu?
.
Jestli je ten druhý ventilátor nějak zvlášť hlučný, tak ho reklamuj. 19dB bys neměl být schopný moc slyšet.
Příště místo obrázku použij vlastní mozek. Opravdu stačí pár sekund zauvažovat, co se asi děje s tím vzduchem, když tam fouká a hned zase vyfukuje.

Jestli je ten druhý ventilátor nějak zvlášť hlučný, tak ho reklamuj. 19dB bys neměl být schopný moc slyšet.
Příště místo obrázku použij vlastní mozek. Opravdu stačí pár sekund zauvažovat, co se asi děje s tím vzduchem, když tam fouká a hned zase vyfukuje.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3203
-
od Galli
Zobrazit poslední příspěvek
16 led 2025 20:15