Kvalita HW

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tomba
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Kvalita HW

Příspěvekod Tomba » 26 úno 2014 15:22

Dobrý den zajimalo by mě zda li jsou nějake hardwary které maji vyšší poruchovost než ostatní ?
Muj milášek Toshiba Satellite C55-A

Nvidia GeForce 710M
RAM 8GB
Intel Pentium CPU 2020M 2.4Ghz
Win 8.1 64bit

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kvalita HW

Příspěvekod petr22 » 26 úno 2014 15:32

Treba lacine herni notebooky, ktere se prehrivaji tak ze hned po skonceni zarucni doby zdechne zakladni deska.

Dalsi priklad jsou lacine neznackove pameti, treba Zeppeliny nebo A-Data.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 26 úno 2014 16:28

Máš na mysli nějakou konkrétní skupinu hardwaru? zdroje, procesory, skříně....protože takhle abstraktně se zeptat je nemožné zase odpovědět.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 26 úno 2014 16:34

Dnes už jsou poruchové všechny. Vždycky jsem skládal PC ze značkových komponentů a z dřívějších kusů mám i takové, které jely bez problémů 10 let. Dnes se po pěti letech klidně zhroutí i MB od intelu. Nemluvě o tom, že třeba pevné disky jsou na tom dnes hodně špatně.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 26 úno 2014 16:51

Samozřejmě, že se může stát, že i u top značek se může naskytnout porůchavý kus...lepšími značkami toto riziko akorát snížujeme.

ITCrowd píše:Dnes se po pěti letech klidně zhroutí i MB od intelu. Nemluvě o tom, že třeba pevné disky jsou na tom dnes hodně špatně.

Tak nwm kdo v dnešní době kupuje MB od intelu :D at už MB low-end nebo high-end, naopak disky si myslím, že jsou kvalitní, ale stojí už nad 1K běžně.
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 26 úno 2014 17:18

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 26 úno 2014 17:30

Psal jsem v dnešní době, ty v dnešní době kupuješ intel desku na socketem 1156? hmmm... :thumbsup:

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 26 úno 2014 17:48

No, to bylo před třemi lety. Dnes bych bral http://www.intel.eu/content/www/eu/en/m ... t-75k.html
Já v podstatě neměl desku od nikoho jiného...

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 26 úno 2014 17:55

Ano, nebo-li v podstatě každého zajímá, že by sis eventuélně pořídil desku za 6K. :roll:

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 26 úno 2014 18:03

No, on ten kingsberg nestál o moc míň. A hned šel na reklamačku - představ si, že tam byla vybitá baterka. Čekal bych, že intel si to víc ohlídá. Proto říkám, že už nemůžeš věřit ani značkám.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 26 úno 2014 18:49

Co je kingsberg? :wtf: já to slyšel a hned jsem si vzpomněl na avatara od Clorkyho...Myslím si, že značkám, (když už teda mluvíme o deskách) tak značkám jako jsou asus, msi, gigabyte můžu plně důvěřovat a věřím, že né jenom já, ale i ostatní na fórum a i dalších milion lidí na celým světě...
Hlavně mi nejde do hlavy tvoje doporučení o intel deskách, které jsi vůbec nijak nezdůvodnil, proč zrovne je a taky jsou mimo jakoukoliv přijatelnou cenovou relaci, kterou by byl vůbec někdy někdo schopen vůbec uvažovat.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 26 úno 2014 22:56

Intel ma sve desky nejen oznacene kodem, ale pro lepsi orientaci i pojmenovane vesmes zemepisnymi nazvy. O pomeru kvalita/cena lze polemizovat, ale kdo si nepamatuje kupr. na problemy s odpalovanim USB radicu v i865 u vyrobcu 'pro miliony lidi' pro par usetrenych centu...
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”