Jak a čím nahrávat DVB-T?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak a čím nahrávat DVB-T?

Příspěvekod richchie » 28 črc 2013 19:52

Pak je třeba ještě-http://satelitni-prijimace.heureka.cz/technisat-digipal-2-tx/Je otázka na jak dlouho přístroj plánuje a kolik do toho hodlá dát.Jestli už by se nevyplatilo pořídit nějakého kombíka se sat-cena bude přibližně stejná(v základu) a dělají se i třítunerové a víc.Začít se pomalu dívat po normě DVB-T2,která nastatoupí,pro placený obsah a bude se testovat 4K,které v dvb-t2 funguje bez problémů.
A pro tazatele-návody jsou většinou od toho jak nastavit daný přístroj a využít všechny jeho funkce.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 28 črc 2013 19:57

S TechniSat DigiPal 2 TX si toho moc nenahrajes, navic nema digitalni obrazovy vystup

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 28 črc 2013 20:12

Dnes je to víceméně otázka peněz co za to pořídí.Už vidím,jak hledá něco s možností formátu NTFS jak jsem psal.Proto jsem taky skončil u sat. karty od technisatu,kde není žádné omezení a dvbviewer je špičkový soft jak na nahrávání tak přehrávání.Jen ho správně nastavit a dopřát mu správné kodeky.Jediné co používám je ffdshow+AC3 filter(+na H264 libavcodec)+lav filters.A strčí levou zadní.......jak obrazově tak zvukově všechny placené kodeky a to jak od cyberlinku tak nera nebo elecardu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 28 črc 2013 20:15

Dneska ma maloco po nahrati vic nez 2 GB

Pred 10 lety, kdyz se satelit pouzival jako distribucni trasa (a kvalita tomu odpovidala) pro vysilace mel jeden film i 15 GB

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 28 črc 2013 20:20

Nemusí být ani 10 let.Já u toho technisatu můžu dokud je volné místo na disku a žádné omezení.Takhle to mají třeba vychytané i kombíky od fregusna(vím-hodně lidí je nemá rádo i když nevim proč) a za slušnou cenu.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 28 črc 2013 21:10

No já mám obyčejný DVB-T Strong srt 5222, sehnal jsem ho na Tescu za 650kč a nahrávám naprosto bez problémů dva programy a na třetí se ještě dívám.Jakou má nahrávka omezení to nevím.Zatím mi všechno nahrálo celý.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Mr.Voza
nováček
Stav:

Příspěvekod Mr.Voza » 28 črc 2013 22:05

OK, dik moc vsem za odpovedi. Vyberu teda nejakej DVB-T set-top box - nejakej co nejlevnejsi, ale zase nechci uplnej krap, aby nebyly problemy s nahranym videem - ten Technisat za 880kc se me celkem zamlova, jestli je to teda dobra znacka - ten Strong vypada taky dobre, ale na netu vidim ceny pres 1300kc - to uz je celkem dost - chci to fakt jenom na to, abych si nahral porad, kdyz nejsem doma, nebo kdyz se na TV sleduje neco jinyho a pak si ten porad chci prehrat - nic jinyho od toho fakt necekam - proste jenom nahradu VHS rekorderu s casovacem.

Jeste se teda chci zeptat - jak potom probiha samotny nastaveni nahravani na dobu kdy nebudu doma? Ma DVB-T nejakou funkci, jako byvalo driv Showview (nebo jak se tomu rikalo), a pak staci treba vybrat v EPG porad, kterej chci nahrat a rict set-top boxu, at me ho nahraje a ten se spusti nahravani presne na zacatku poradu a ukonci presne na konci? Nebo DVB-T nic jako Showview nema a musim si najit cas zacatku a konce poradu a nastavit to rucne, jako se to delalo u videorekorderu bez funkce showview? Sorry za lama dotazy, ale naposledy jsem takhle nahraval na VHS kazety z analogu :oops:

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 28 črc 2013 22:12

Dve moznosti

BUdto si v EPG primo zaskrtavas porady k nahrati a nebo nastavujes klasicky jaky kanal a od kdy do kdy (a u TV Nova aspon hodinu navic, protoze ti casovy plan proste nedodrzuji)

Mr.Voza
nováček
Stav:

Příspěvekod Mr.Voza » 29 črc 2013 07:39

Tu prvni moznost - zaskrtnuti v EPG - to maj vsechny set-top boxy, ktery umej nahravat, nebo se ta funkce nejak jmenuje a je potreba pri koupi ohlidat, aby ji konkretni typ mel? Myslim jako, ze driv Showview taky nemely vsechny videorekordery - nas to treba nemel, tak jsem musel rucne zadavat casy.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 29 črc 2013 08:28

Mely by to mit vsechny. A na rozdil od ShowView to skutecne spolehlive funguje na vsech stanicich.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 29 črc 2013 10:00

Divím se jedné věci,že tazatel má tuner k pc a ještě nevyzkoušel možnosti nahrávání a použití EPG-PVR nebo Timeshift pokud daný přístroj umí aby vůbec vyzkoušel co mu bude vyhovovat.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 29 črc 2013 10:10

Predposledni odstavec prvniho prispevku - musi byt zaply pocitac, coz vadi

EPG resi ledacos, ale porad neresi to ze TV Nova vysila hodinu pozadu (takze se vzdy musi nastavit presah 20-60 minut)

Samozrejmne moznosti stolniho setopboxu proti treba DVB Vieweru jsou velmi omezene

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”