Blu-ray vs 1080p
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Blu-ray vs 1080p
povie ti to, ako vela sa na filmu šetrilo 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
A za šum v obraze je zodpovedné čo? Lebo mám dva filmy, oba full HD a rovnaký bitrate, ale jeden je strašne zašumovaný a aj celkovo menej ostrý. Je ale pravda, že má aj starší rok výroby.
► Zobrazit spoiler
Z asum je zodpovedny film, na ktery bylo nataceno a zpusob digitalizace.
Kdyz se provede levny prepis z nejake pouzivane kopie, tak je to neostre, zasumene a plne skrabancu.
Kdyz se provede levny prepis z nejake pouzivane kopie, tak je to neostre, zasumene a plne skrabancu.
A pokiaľ sa jedná o nové vydanie už existujúceho filmu, no tentoraz vo full HD, môže sa stať, že bude zašumený? Inak povedané, šum môže byť aj v prípade legálnej verzie?
► Zobrazit spoiler
U kvalitniho prepisu filmu bude sum vzdycky - film ma prece zrno.
Kdyz budes chtit obraz vycistit, vzdy prijdes o detaily a bude to zase pro zmenu neostre.
U DVD se to nepoznalo, uz HD uz je to videt a 4K uz je na hranici toho co je na 35mm filmu (cca 6 mpegapixel na policko), takze u 4K uz nelze vyraneji odsumovat.
Kdyz budes chtit obraz vycistit, vzdy prijdes o detaily a bude to zase pro zmenu neostre.
U DVD se to nepoznalo, uz HD uz je to videt a 4K uz je na hranici toho co je na 35mm filmu (cca 6 mpegapixel na policko), takze u 4K uz nelze vyraneji odsumovat.
Teraz som si porovnával nejaké filmy čo mám a najlepšie je to vidieť na Harry Potter sérii - všetky diely mám full HD a s plus/mínus rovnakým bitratom. Aj veľkosť filmov je veľmi podobná. Napriek tomu však 1. a možno 2. diel vyzerá o triedu horšie než ostatné diely a je na nich aj veľmi zreteľný šum. Najkrajší a najostrejší je 6. diel, doslova o triedu krajší a ostrejší obraz než v ostatných dieloch, dokonca i vrátane novších dielov. Možno sa spýtam naivne, ale ako je to možné? Iná kamera, použité efekty...? Pretože ako píšem, všetky diely majú rovnaký bitrate, rovnaké rozlíšenie a rovnakú veľkosť, napriek tomu rozdiely v obraze sú a to značné.
► Zobrazit spoiler
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr nového PC - 30k budget 1080p
od RoOfli » 20 zář 2024 15:01 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 5708
-