Nefungující internet na nové síťové kartě ve WIN 98 SE
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
LEDka Status na modemu svítí trvale?
Tvá síťovka mě zatlačila do kouta. Napadá mě již jen možnost vyzkoušet kartu v PC u známého, nebo o to požádat v nějakém PC-obchodě. Modem by měl být teoreticky funkční, protože do něj u O2 ládují data. Možná by pomohlo, kdyby přišel někdo s notebookem a zkusit propojení peer to peer pomocí kabelu, mezi počítačem a notesem a následně přes router (modem).
Tvá síťovka mě zatlačila do kouta. Napadá mě již jen možnost vyzkoušet kartu v PC u známého, nebo o to požádat v nějakém PC-obchodě. Modem by měl být teoreticky funkční, protože do něj u O2 ládují data. Možná by pomohlo, kdyby přišel někdo s notebookem a zkusit propojení peer to peer pomocí kabelu, mezi počítačem a notesem a následně přes router (modem).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Lucas píše:a jenom s tou nainstalovanou sítovkou, bez toho USB adaptéru, jsem zkoušel winipcfd a vyjela nějak nesmyslná IP adresa, tak jsem dal obnovit vše, vyskočila hláška, že nemám přístup k DHCP
Na pc vlítni do konfigurace sítě a v protokolu TCP/IP vypni dostávat IP adresu z DHCP a zadej ji ručně, IP: 10.0.0.1 maska: 255.255.255.0 brána: 10.0.0.138 a dej OK. Pak si spusť dosovský příkazový řádek zkus ping na svou-zadanou IP zda odpovídá a pak ping na bránu zda odpovídá.
Tak jsem to udělal a odeslal jsem 4 pakety asi za 10ms, ale k modemu se nedostanu na net taky, taky se mě to běhěm tech instalací ptá jestli chci zachovat ndsi.vxd soubor, nebo tak nějak podobně se jmenuje, vždycky dám ano, protože to system windows doporučuje, nemůžu mít třeba špatně nastavený prohlížeč? používam Firefox
Lucas píše:Tak jsem to udělal a odeslal jsem 4 pakety asi za 10ms, ale k modemu se nedostanu na net taky, taky se mě to běhěm tech instalací ptá jestli chci zachovat ndsi.vxd soubor, nebo tak nějak podobně se jmenuje, vždycky dám ano, protože to system windows doporučuje, nemůžu mít třeba špatně nastavený prohlížeč? používam Firefox
Odpověď od IP 10.0.0.138 ti taky přišla? Zapoměl jsem ještě musíš zadat 10.0.0.138 do DNS v TCP/IP a můžeš i do Wins a pak zkus ping třeba na http://www.seznam.cz zda bude odpovídat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Android 15 sledování objemu dat na sim kartě
od Tazator » 10 dub 2025 07:40 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 3870
-
od Tazator