Ryzen 1200, ktery lze kdykoliv upgradovat je moralne zastaraly, ale dnes jiz historicka
i5-4460/4490 z roku 2014 ktera nejde upgradovat a dneska se vyhazuje je v poradku ?
Ta stara PC jsou tak lacina proto, ze staci pridat par korun a postavi se nove a stejne vykonne,
navic jsou vsechny dily v zaruce coz se o 5+ let starem socketu 1150 rict neda.
Do desky s AM4 chipsetem casem da treba Ryzen 2600, coz u zadneho starsiho socketu nejde.
Ano, da se postavit vykonny pocitac ze starych dilu, ale ja bych to nekupoval - upgrade na
aktualni procesory neni mozny a zivotnost zakladni desky stare vice nez 5 let je velka neznama.
Stavění PC
Re: Stavění PC
Asi nevidíš dvě hlavní pointy. Ta první. Člověk co v roce 2019 kupuje takový pc za 7 tis, tak ho bude zajímat nějaký ryzen 2600 nebo možnost upgradu na něj. Až tenhle člověk bude kupovat pc příště tak tu budem mít pomalu ryzen 9600
Pointa druhá. Podle mě by mu ted, za rok i za dva udělala na 100% mnohem větší službu třeba ta hloupá a stará 4460, když by jí mohl zkombinovat s GTX 1060, než mít ryzen 1200 a k tomu GTX 650. Ale jestli ty bys radši hrál na gtx650, jenom proto, že budeš moct někdy upgradovat na ryzen 2600, tak prosím. Někdo, třeba já a věřím, že i většina hráčů upřednostní si kvalitně zahrát právě teď. Ty bys prachy radši místo do grafiky nacpal do důvěry, že možná někdy budu i moct upgradnout na lepší CPU, ovšem za cenu toho, že si do té doby nic nezahraju, to mi nepřijde nejlepší...

Pointa druhá. Podle mě by mu ted, za rok i za dva udělala na 100% mnohem větší službu třeba ta hloupá a stará 4460, když by jí mohl zkombinovat s GTX 1060, než mít ryzen 1200 a k tomu GTX 650. Ale jestli ty bys radši hrál na gtx650, jenom proto, že budeš moct někdy upgradovat na ryzen 2600, tak prosím. Někdo, třeba já a věřím, že i většina hráčů upřednostní si kvalitně zahrát právě teď. Ty bys prachy radši místo do grafiky nacpal do důvěry, že možná někdy budu i moct upgradnout na lepší CPU, ovšem za cenu toho, že si do té doby nic nezahraju, to mi nepřijde nejlepší...
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”