PC sestava do 17 000 Kč

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: PC sestava do 17 000 Kč

Příspěvekod samotarrk » 06 bře 2010 16:52

Ano, ale dejme tomu, že mnou navrhnutý extrémní příklad by nebyl blbost kupujícího, ale přehmátnutí. Bez položky sestavení to má doma a musí se s tím poprat a vyměňovat a s položkou sestavení mu zavolají a chyba se během 2 minut opraví. Může se jednat o slabý zdroj, nekompatibilní paměti, špatný chladič, nevhodná deska a musíme vzít příklad, že i ten co to sestavuje bude mít přímo negativní zkušenost s tebou navrhnutým příkladem a bude tak slušný a ty 2 minuty času obětuje.

Snad to tam nemontují číňani a nebo baby, které dříve pracovaly v pekárně :D , ale kluci, pánové, kteří tomu rozumí je to jejich hobby a mají snahu?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 06 bře 2010 17:11

Ještě zmíním rozdíl mezi Athlon II X4 630 a Phenom II X4 925. Zásadní rozdíl, kromě ceny tedy, je že Phenom má L3 cache. Řekněme, že ta má vliv v aplikacích na toto citlivých, ale především ve hrách v nižších rozlišeních, řekněme 1024x768 s low, někdy i medium detaily, což si myslím, že s touto sestavou u Tebe nehrozí. Při hraní na vyšších rozlišeních a lepších detailech je vliv L3 cache na výkon nulový. Proto sem sestavu také neosadil Phenomem, ale raději Athlonem, který se mi zdá v poměru cena/výkon lepším kandidátem, rozdíl je přeci jen 6-7 stovek a ty se dají investovat lépe.. :wink:

Jsme rád, že si zmínil slabý zdroj, jelikož s tím jsem se taktéž setkal. Zákazník si vybere zdroj, od oka to zkontroluješ, řekneš si, že to utáhne. Pc jim tedy osadíš, pustíš, vše funguje a tak ho předáš dále. Bohužel ejhle, při zátěži to najednou nestačí a Pc padá, nj, chyba zákazníka, má si vzít silnější, nebo jsme mu měli říct, že levný EC se pro takou GK nehodí? My jen kontrolovali, jestli to půjde spustit. Nechci házet jen špínu, jistě existují i profesionálové, kteří ti poradí a jsou také ochotní s Tebou vše prodiskutovat, bohužel je jich málo, třeba já sem se na mém místě nesetkal ani s jedním. Líbí se mi Tvá naivita, že to montují lidé, kteří to mají jako hobby a dělají to se snahou, možná zprvu, ale po x letech to většinu přejde. A co ty víš, třeba se jednou dočkáme i těch číňanů.. :D
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 06 bře 2010 17:18

A může jim to tento zákazník hodit na hlavu? Jistě zdroj si vybral on, ale oni měli zkontrolovat součet wattů všech komponentů a porovnat s výkonem zdroje,ne? Doufám, že se s tím nikdy nesetkám. Proto si já do sestavy chci dát 600W i když zatím (co já vím co bude později) je vůbec nepotřebuji. Lépe více než méně. Jo a Ti číňani (vietnamci nebo eskymáci, to je jedno) tady budou. Už teď dělají vietnamci nehty (manikuru) tak proč ne počítače :D a spousta blbců to od nich bude kupovat. Jako národ na tuto multikulturní politiku jednou pojdem, ale ... to už je jiný příběh.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 06 bře 2010 17:31

Nejde jen o výkon zdroje ve Wattech, nýbrž i o kvalitu zdroje, což se týká třeba právě počtu ampér na +12V větvích, popř. na kolika větvích to má. A to už ti kontrolovat nemusí, spadnutí kvůli malému výkonu zdroje sem zmínil spíše jako extrém, i když sem se s tím také setkal a bylo to opravdu W. Jak se to se zákazníkem vyřešili bohužel nevím. S vietnamcema tomu také věřím, všichni se můžeme snadno přesvědčit o tom, jak snadno se dokážou přizpůsobit na různá povolání. Kompletace Pc si tedy myslím, že není nic nedostižného a co ty víš, třeba to budou dělat aspoň pořádně.. :D

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 06 bře 2010 17:36

Jestli to budou dělat jako nehty tak budem nespokojeni. Jen si ženský povídaly a já poslouchal. A jestli to budou dělat jako oblečení a obuv tak si budeme kupovat PC na 2-3 měsíce :D to bude mít Intel, Gigabyte, AMD, ASUS, Seasonic atd. atd. kšefty. Hele ono to vlastně z pohledu těch firem tak blbé není. :D

SORRY OPRAVA jména firem: Intol, Gygabite, AMB, ASUZ, SESONIC

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 06 bře 2010 17:47

Záleží na nich, jaký postoj k tomu zaujmou. I když to se bude dát snadno odhadnout dle ceny, kterou si budou účtovat za sestavení. Přeci jen když porovnáme jejich ceny bot a udělání nehtů, je jasné na čem si dávají více záležet. Jednou bude zajímavé pozorovat, jak lidé smlouvají na tržnici o tom, za kolik ji to dají do kupy. A pak také, jak budou zapírat, že u nich to tedy rozhodně nekoupili.. :D

Není, pokud člověk nezjistí, že to je jejich chyba a nezkazí jim reputaci. V tom případě si bude kupovat alespoň nové komponenty/Pc častěji, což znamená vyšší tržby a tedy i spokojenost.. :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava do 30.000,-
    od PARKR » 22 led 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    31
    5397
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    24 led 2025 16:26
  • PC sestava
    od Lup1no » 29 bře 2025 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1676
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    29 bře 2025 23:02
  • PC sestava za +- 35 000 Kč
    od DifiCZ » 26 črc 2024 10:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2767
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 09:36
  • Low cost sestava
    od kozlustechnykus » 04 srp 2024 15:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    1484
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 17:34
  • Sestava herního PC 30-35k
    od HeatherStar » 13 pro 2024 21:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2159
    od HeatherStar Zobrazit poslední příspěvek
    14 pro 2024 18:13

Zpět na “Vše ostatní (hw)”