komplet politá myš

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

PinHole
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: komplet politá myš

Příspěvekod PinHole » 15 srp 2010 11:43

to už je rozumější.... :D
Vim neco, co Bill Gates ne. Co jsou drobné...

Reklama
34regulus
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod 34regulus » 15 srp 2010 17:06

Hele , když nechceš kupovat novou, tak jsi do nějakýho bazaru, tam seženeš PC hlodavce někdy i za 30 kč a klávesnici za 50 kč. 8)
Lepší než riskovat MB !!! :evil:
Jinak platí pro JAKOUKOLI elektroniku po nedobrovolné koupeli : 1 vypnout ( vyndat baterky ) :evil: 2. vodu vyklepat :blush: 3. rozebrat a vyčistit. :eh: 4. důkladně vysušit. :huh: 5. i když je to suché znovu to důkladně vysušit. :roll: 6 . a až poté to vyzkoušet :lol:
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 srp 2010 17:52

To jsou rady :roll: Nech ji pořádně vyschnout a pak vyzkoušej. Až pak bych teprve přemýšlel o druhé. Kámoš má tu samou myš a nalil si do ní Coca Colu ( to je mnohem větší svinstvo) a po vysušení funguje v pohodě
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 15 srp 2010 18:42

Hele já ji taky polil kafem a šrobovat se mi ji už nechtělo vůbec a je fakt,že jsem měl ještě dvě náhradní.Po zkušenostech s povodní v 97 kdy mi v práci po vysušení jelo prakticky všechno co se dávalo do elektriky ať už rádia,motory nebo TV,/Oni to tehdy vypnuly dřív než přišla voda/ :o jsem ji jen tak ze srandy hodil pod tekoucí vodu vypláchl ten sajrajt a nechal ji týden u topení.Je to už dobře přes rok a myš běhá jak Jerry. :D Ale raděj fakt zkoušet na něčem kontrolním.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 20 srp 2010 16:56

memphisto píše:Kámoš má tu samou myš a nalil si do ní Coca Colu ( to je mnohem větší svinstvo) a po vysušení funguje v pohodě

To mi teda řekni... já na te myši nevidím nic, co by aspoň minimálně připomínalo něco, díky čeho se dostanu dovnitř té myši.
Myš mi funguje i bez čistění (po pár dnech na stole, vypojená), ale je nějak méně citlivá + ulepené kolečko a tlačítka (težko se mačkají)
Musím ji vyčistit, ale nevím jak se do myši dostat :huh:
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 20 srp 2010 17:08

Vespod bude nějaká samolepka a pod ní možná šroubek. Klidně to rozdělej, vymeť lógr a dej sušit, nejlépe na slunce.

To že byla zapnutá by nemělo vadit, tam jsou tak malé proudy že k nějakému výraznému zkratu nemůže dojít.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 20 srp 2010 17:21

Pod tou samolepkou, jak jsou zobrazeny ty barvy pro jednotlivá DPI rozlišení najdeš šroubek. Přesně nad sériovým číslem a mezi logy FC a CE. Tam je jeden a druhý u vývodu kabelu
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 20 srp 2010 17:55

memphisto píše:Pod tou samolepkou, jak jsou zobrazeny ty barvy pro jednotlivá DPI rozlišení najdeš šroubek. Přesně nad sériovým číslem a mezi logy FC a CE. Tam je jeden a druhý u vývodu kabelu

Nálepku jsem odlepil, uprostřed je cca 1x1cm otvor ve kterém jsou 2 diody, ale šroubek nikde. U kabelu taky nic.
Je to divné... faram nad tou myší už hodinu a prostě se tam nedá dostat. Určitě měl tvůj kámoš stejnou, jako já?

Myš funguje, jenom ty ulepené tlačítka a "křupající" kolečko :evil:

guest

Příspěvekod guest » 20 srp 2010 18:09

Nafiku pleteš dvě různé věci. K restartu PC může dojít i bez nějakého zkratu, např. tím že mezi vodiči je nevhodná kapacita /zkušenost/, nebo např. zkratem a přetížením zdroje USB, toho ale vodou ani kávou nedosáhneš.

Dám takové jednoduché přirovnání (I když to není ono, ale nic jiného mne nenapadá :lol: ) , když ponoříš žehličku do vany a následně ji zapneš, pak ti možná vyhodí pojistky (nicméně nemusí) - pokud ji necháš vyschnout můžeš s ní klidně žehlit. Viděl jsem pár utopených tranzistoráků, které po vysušení normálně fungovali - a že plochá baterie dokáže udělat pěknou paseku.

Ale není třeba to rozebírat, uvidíme jestli ta myš bude fungovat - já dávám palec nahoru!

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 20 srp 2010 18:16

Tak mě napadá... kdybych ji ponořil do vody (vypojenou) a potom vytáhl a nechal schnout pár dní, fungovat bude ne?

Takhle bych ji totiž nemusel rozmontovat. Ne že bych nechtěl, jen na ní prostě nikde nemám šroubek, přes hodinu jsem ji zkoumal.
Potom by nebyla ulepená ne? Pravé tlačítko jde čím dál tím hůře mačkat (teď skoro vůbec)

guest

Příspěvekod guest » 20 srp 2010 18:38

Pokud se ti to opravdu nepodaří rozdělat, tak ti asi nezbyde než to propláchnout ve vlažné vodě a poctivě usušit.

Pokud se to povede tak ji pro příště zabal do mikroteňáku a stáhni gumičkou. :lol:

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 20 srp 2010 20:09

Chce to číst.Já už jsem to psal o pár příspěvků výše :o Normálně jsem tu myš,nerozdělanou,propláchl/bez baterií/a vysušil.Samozřejmě to trvá déle.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”