Myslím, že by to šlo normálně i ve woknech. Tady je postup jak bych to udělal já:
1. Aktivovat rozšířené sdílení, tzn. v Možnostech složky vypnout
Použít zjednodušené sdílení souborů
2. Správně nadefinovat účty a skupiny
3. Ve vlastnostech složky na kartě Zabezpečení přidělovat přístup na disky/adresáře jednotlivým skupinám a případně i rozsah práv (číst, spouštět, měnit, zapisovat, ...). Např. takto:
C: (systémový disk) - číst, spouštět, měnit, zapisovat pro všechny (bez toho by wokna asi nefungovaly)
- omezit práva pro jednotlivé adresáře, kam by neměli mít všichni přístup jako např.
Program Files\Ahead (Nero) - Nechat přístup pouze Administrators, System, Creator Owner, můj účet
D: - adresáře Hry, Filmy, ... - číst, spouštět pro všechny, případně zápis pro nadějné uživatele
- vytvořit osobní adresáře, namapovat je jako disky a povolit přístup pouze Administrators, System, Creator Owner, můj účet, příslušný účet s právy číst, spouštět, měnit, zapisovat a případně přidělit kvóty (místo na disku) jednotlivým uživatelům, ať mají také svůj prostor
Osobně to vyzkoušené nemám, protože na kompu nemám více účtů, ale jestli to chce někdo zkusit, tak do toho!