V geocacherské terminologii je moták ten, kdo o geocachingu ví, ale nehraje to (loví společně s kamarádem-kačerem, ale nálezy neloguje a sám na kešky nechodí). Mudla nejsi, jelikož o geocachingu víš. Kačer taky nejsi, protože nálezy neloguješ. Takže jsi moták, anebo mudlovskej šmejd, vyber si
Jestli tě přeci jen začne geocaching bavit a pořídíš si lepší gps-ku, tak určitě vyzkoušej Wherigo. Tento týden jsem odlovil první Wherigo keš a musím říct, že to bylo parádní dobrodružství. Před odjezdem do terénu jsem o Wherigo ještě pořádně nic nevěděl, pouze jsem si nainstaloval potřebný software a vyrazil do přírody s tím, že vůbec nevím, co mě čeká. Veškeré instrukce jsem se dozvěděl až na místě přímo ze softwaru. Vybral jsem si Wherigo na Kunětické hoře. Byl to příběh o podivuhodném ovoci. Přišel jsem na úvodní souřadnice a na displeji mobilu se mi zobrazila stařenka se kterou jsem musel hodit řeč, abych se dozvěděl kam jít dál. Dostával jsem instrukce, sbíral předměty, plnil úkoly atd... vše hezky s obrázky a zajímavým příběhem ... Na konci jsem byl odměněn truhličkou

Je to zajímavý druh geocachingu. Jistě stojí za vyzkoušení. Je k tomu ale potřeba lepší vybavení. S Garminem Ique 3200 si to asi nezahraješ